Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-07-03 20:18:32 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-07-01 19:07:42
Posty: 8
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF1000R Thunderace
Siemanko :)
mam co prawda troche większego kota bo Thunderace ale kilka dni temu licznik ładnie pokazywał predkość po czym poszedł na 0.. ruszył kilka razy góra dół i zgon..

Potem pod koniec dnia na krótki moment (kilka sekund) dal jakiś znak zycia i umarł już na amen..

Z mojego przemyślunku pewnie padła podkładka przy ślimaku .. Albo zapomniałem nasmarować albo po prostu ze starości umarła.. i teraz do sedna..

Mogę spróbowac ją uratować pewnie jakimś nadspawaniem jej czy cos albo po prostu wymienić.. Podejrzewam, że takie coś o ile jest dostępne to kosztuje groszę i teraz powiedźcie mi jak sie to poprawnie nazywa, gdzie to można znaleźć ? Pasuje może z thundercata ? Bo jak na razie to wiem jaka prędkość po obrotach ale jednak licznik chciałbym aby działal..



2. żeby nie zakładac tematu a jestem przy licznikach:

nie mam wskaźnika luzu na zegarach... Był ale przestal pewnego dnia świecić.. Zanim zaczne grzebać w motocyklu po kablach itd chciałbym zobaczyć czy po prostu żarówka sie nie spaliła.. Jest jakaś szansa sprawdzić żarówke bez wyciągania zegarów z moto ? Jakoś odkrecić tą szybke od przodu na której sa nadrukowane kontrolki i ewentualnie wymienic ? Jest to już totalnie pierd ale tez irytuje ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-03 20:18:32 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2015-07-04 09:30:34 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-07-05 15:51:48
Posty: 521
Lokalizacja: Opole
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600 01
Nie wiem jaki masz dokładnie motocykl ale to się zwie "rotor sensor" lub po PL "wirnik"- poszukaj do swojego modelu albo czekaj może ktoś napiszę Ci dokładniej.
Ja na wiosnę wymieniałem to u siebie w fzs600, koszt ~100zł w zależności od sklepu.
numer części 5RB2517G0000 (do fzs600)
Z tego co czytałem to nie opłaca się tego naprawiać, to jest jakieś tworzywo namagnesowane, cholera wie czym to kleić ;p - po jakimś czasie znów może paść i pewnie wtedy kiedy będzie się wskazań prędkości najbardziej potrzebowało.

Co do wskaźnika luzu na zegarach to wątpię, że bez wyciągania da radę zmienić żaróweczkę - ale to tylko moje domysły.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-04 12:26:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-07-01 19:07:42
Posty: 8
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF1000R Thunderace
Yamaha Thunderace 1000R czyli większa siostra Kocura :) Ale liczniki chyba, są te same dlatego pytam :)


Zaraz poszukam tego "rotor sensor" i zobacze co mi pokaże bo są momentami radary które robią fotki od tyłu i jak nie ma auta przede mną to troche tak na pałe jade ...


Przy okazji chciałem pójść na łatwizne bo u mnie w mieście jest autoryzowany serwis Yamahy.. zadzwoniłem do nich i powiedziałem co potrzebuje: babka odpowiedziała mi, że czegoś takiego nie będą mieli... o.O


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-05 08:40:24 
Wesoły Grzybiarz

Dołączył(a): 2012-02-13 22:51:28
Posty: 976
Lokalizacja: WCI
Płeć: Mężczyzna
GG: 9490710
Telefon: ma ten kto powinien
Obecne moto: ZX636R 04
Rozbieraj, zdalnie z fotela tego nie naprawisz. Żarówka, czujnik, okablowanie, masa.
Co do prędkościomierza - odkręć i zobacz linkę - ukręca się najczęściej, chyba że fachowo ktoś koło zakładał więc możesz mieć po blaszce na ślimaku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-05 12:38:25 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-07-01 19:07:42
Posty: 8
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF1000R Thunderace
No jak gadałem z kumplem to własnie martwię sie o tą "podkładkę" z wypustkami.. Jutro bede rozbierał caly przód przez tą lage to od razu zobacze dokładnie co jak..

No co może być przyczyną braku N to ja wiem.. ale chodzi mi to jak dobrać się do żarówki - czy da sie bez rozbierania licznika tj. wyjmowania go z wypełnienia itd.. Nie wiem jak w thundercacie ale w ace nie jest to miła robota.. i dla jednej żarówki która mnie średnio gniecie nie chce mi się rozbierac całego przodu dlatego pytam czy jest jakaś szansa dostac sie do zarówki od przodu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org