Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2022 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2020-09-06 09:59:09 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 394
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Z1000SX
Wystarczy na błysk. Tłoczek i tak smaruje się płynem hamulcowym dlatego później widać jak się oblepia pyłem z klocka. Smar zostaje na usczelce. Ja czyszczę do błysku i tak zostawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-06 09:59:09 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2020-09-06 12:46:48 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-05 20:24:48
Posty: 111
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Dziś zrobiłem 100km i w drodze powrotnej nie używałem przodu i gdy dojechałem do domu tarcze były ciepłe ale nie parzyły więc chyba jest dobrze. Wydaje mi się, że jakby mniej teraz tarły. Zobaczymy za jakieś 500km co będzie. Chyba trzeba jeździć i zapomnieć o temacie :) Dzięki serdeczne :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-06 20:50:38 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 888
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
Ja dziś przy hamowaniu tyłem usłyszałem nieprzyjemne harczenie, zaglądam na tył w klocki, a tam... same stalowe płytki! Klocki ebc niebieskie żywiczne zeszły do blachy w raptem 6000km... Jestem zaskoczony. Rzeczywiście, wiedząc że muszę hamować samym przodem to łapałem się na tym że wciąż noga idzie na dźwignię, ale nie widzę w tym nic złego. Staram się hamować równomiernie oboma hamulcami. Chyba poprzednie klocki ebc hh były dla mnie lepsze, owszem trochę mocniejsze ze słabszą modulacją ale przynajmniej starczyły na prawie 3x dluzej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-06 21:31:15 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2019-10-01 16:23:53
Posty: 325
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: K1600GT
Ja przy hamulcach nie grzebałem :D za to założyłem nową szybę i próbowałem połączyć navi, interkom, telefon i bluetooth z moto ale się poddałem


Załączniki:
20200906_194155_Easy-Resize.com.jpg [239.58 KiB]
Pobrane 164 razy
20200906_191252_Easy-Resize.com.jpg [229.32 KiB]
Pobrane 165 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-06 22:45:48 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 888
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
Ty to lubisz mieć skrzydło przed sobą :) ja bym się udusił za taką szybą, wystarczy ze sie przejadę jakimś demo z wysoką szybą i zaraz czuję że płynę. Wystarczy mi osłona do wysokości przepony, fakt że przy przelotach na wysokich predkościach męczę się od wiatru, ale jak kręcę się po okolicy zadupiami to przeważnie jadę poniżej 100, jak sporadycznie przycisnę to przez tą chwilę nie zdążę poczuć dyskomfortu. Wiem, że jesli przesiądę się nawet na adwenczera, to pierwsze co to będę szukał krótkiej szybki na lato ;)

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-07 07:29:33 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2019-10-01 16:23:53
Posty: 325
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: K1600GT
Przy szybkiej regulacji wysokości można mieć dopływ świeżego powietrza przy wolniejszej jeździe i dobrą ochronę przy szybszej. Oryginalna szyba jak była całkowicie obniżona prawie wcale nie chroniła przed wiatrem, ta jest wyższa więc zobaczę jak będzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-10 17:06:09 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-05 20:24:48
Posty: 111
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Hmm, co ja dzisiaj zrobiłem dla swojego moto? Naprawiłem nowo zakupioną oponę :oops:
Wbił się jakiś większy opiłek metalu pochodzący najprawdopodobniej z torowiska tramwajowego :sniper:


Załączniki:
20200910_144722.jpg [698.87 KiB]
Pobrane 158 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-10 17:15:17 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 972
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tracer 900 GT 2019
Janusz81 niestety to częsta sytuacja i grunt to zachować spokój, załatać u fachowca i można jeździć dalej. Tego typu uszkodzenia opony nie są czymś nadzwyczajnym. Ze dwa razy mi się tez to zdarzyło.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-10 20:43:56 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-05 20:24:48
Posty: 111
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
No ale tak zaraz krótko po zakupie? Boli to bardziej hehe. Podjechałem od razu na serwis gdzie kupowałem i mi załatali.
W tym czasie podjechał gość z kołami od trypla 1050 które założył w zeszły piątek i w sobotę pojechał do Czech. Gdy wracał tego samego dnia rozciął obie opony i stanął w miejscowości Przerzeczyn. Moto wróciło na lawecie do Wrocławia. Okazało się, że opony są nie do naprawy i trzeba kupić nowe. Więc nowe supercorsy które założył poszły na śmietnik razem z jego kasą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-16 11:42:12 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2020-05-29 19:40:48
Posty: 11
Lokalizacja: KRAKÓW
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YAMAHA FZ6N S2
Może nie dla motocykla ale dla siebie wyczyściłem kurteczkę po 3 latach :) tak porządnie

polecam s100 do tekstyli: S100 FUNKTION WACHS - MITTEL ŚRODEK DO PRANIA TKANIN

w moto tylko standard po trasie czyli nasmarowany łańcuch i wyczyszczony z owadów :)


Załączniki:
IMG_0251.JPG [823.52 KiB]
Pobrane 110 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-16 20:03:21 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 79
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
NIe za czysta ta woda :D


Ale dobrze, po cały brud chyba zszedł :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-16 20:30:51 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2020-05-29 19:40:48
Posty: 11
Lokalizacja: KRAKÓW
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YAMAHA FZ6N S2
Assfalt napisał(a):
NIe za czysta ta woda :D


Ale dobrze, po cały brud chyba zszedł :)


tak jak nówka teraz :)

nie mogłem się zebrać do wyczyszczenia :) ostatni element czysty...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-16 20:31:51 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 79
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Pochwal się, jak paraniu wygląda :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-17 09:16:57 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2445
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
ja co roku na zimę oddaję do pralni :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-09-17 15:23:12 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2020-08-26 22:13:41
Posty: 8
Lokalizacja: WOT
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Czy dla moto?Raczej dla siebie,ale na nim.Zamontowałem uchwyt na telefon,który w poniedziałek przyszedł z AliExpress.Uchwyt jest z wbudowaną ładowarką USB,miałem go podłączyć na stałe do instalacji,ale po przemyśleniu-aby nie kusić potencjalnych amatorów(ponieważ samą część uchwytu można łatwo zdemontować)postanowiłem dokupić gniazdo zapalniczki,które podłączę na stałe w instalację,a sam uchwyt będzie przez wtyczkę,abym mógł go zdemontować i bez obaw odejść od moto.


Załączniki:
P9170049.JPG [1.48 MiB]
Pobrane 48 razy
P9170047.JPG [1.43 MiB]
Pobrane 50 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2022 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org