Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 79  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-04-27 17:29:02 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 208
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
Dzisiaj założyłem stelaże boczne. Jutro muszę jeszcze przedłużyć przewody od kierunków, światła tylnego i można jechać w świat :D


Załączniki:
20170427_131923.jpg [72.7 KiB]
Pobrane 389 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-27 17:29:02 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-04-28 23:19:18 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1106
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
kupiłem mojemu kaganiec, teraz tylko założyć na szyje i dociskań do oporu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-30 17:48:39 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-26 15:56:37
Posty: 49
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n 04
Do mnie wjechało sprzęgło (poprzednie tarcze były przetyrane jak pięty starej cyganki), świeży olej, uszczelka, filtr +prosta kiera. W magiczny sposób skończyły się problemy z szeleszczącym koszem i wysprzęglaniem , a moto od razu fajniej wygląda i lepiej się prowadzi :beer: :santa:


Załączniki:
kier.jpg [1.13 MiB]
Pobrane 322 razy
CAM00194.jpg [1.16 MiB]
Pobrane 323 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-07 21:58:30 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 84
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV535 - FZS600
Czekając na nowy napęd, zrobiłem w moto mały pierdółek, jakim jest gniazdo do ładowania telefonu i nawigacji.
Z tym, że wymyśliłem sobie, żeby też służyło do ładowania akumulatora z prostownika.


Załączniki:
20170507_121647 2.jpg [561.18 KiB]
Pobrane 276 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-07 23:00:51 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 214
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Bardzo chytry plan, ale......
domyślam się, że w gnieździe jest non stop napięcie z akumulatora. A to nie jest do końca dobre, bo na postoju nie odłączysz jakiejś ładowarki i po paru godzinach możesz być w d...e.
Ja podłączyłem gniazdo przez przekaźnik, a jeden styk z przekaźnika ma przewodzik, który jest "aktywny" po wyłączeniu zapłonu i służy do ładowania akumulatora lub pomiaru napięcia na akumulatorze. Ten przewód mam pod kanapą.
To moja wersja i ........bezczelnie twierdzę, że jest lepsza :D

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-08 09:52:12 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 371
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: FZ8
toooomelo napisał(a):
żeby też służyło do ładowania akumulatora z prostownika



excop napisał(a):
A to nie jest do końca dobre



W kontekście przedstawionym przez autora zdecydowanie popieram takie rozwiązanie.
Brak targania kanapy, aby chwilę podładować aku - BEZCENNE (mam i ja)

Za resztę zapłacisz... MASTER :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-08 21:07:33 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 214
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Piwek całkowicie popieram Twoją opinię, ale jednak zostanę przy swojej, bo ja nie muszę targać kanapy ponieważ za dopłatą mam taką wypasioną wersję na kluczyk :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-09 08:48:12 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1356
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
to ja bym w takim razie zrobił przez przekaźnik, a sterowanie przekaźnikiem przez światło pozycyjne. w takim wypadku jak chcesz ładować ustawiasz stacyjkę w pozycji "P" i masz połączenie pomiędzy gniazdkiem a aku, kiero zblokowana, ładujesz i jest git. a jak kończysz łądowac to blokujesz kierę normalnie i masz napięcie tylko gdy odpalisz moto.

2 tyg temu zostawiłem na dłużej moto w innym miejscu niż zazwyczaj pod biurem (troszkę dalej, pod "garażami", bo parkingi podziemne były zajęte a na zewnątrz budowa, kręcą się robole, koparki, już kilka furek na parkingu przypadkiem zahaczyli). ktoś chyba ruszał mi moto, a że alarm wył (to wiem bo alarm daje znać że działał jak go rozzbrajam) to chciał rozładować aku poprzez wsadzenie sporego opornika w gniazdko. gdybym miał podpięte bezpośrednio a nie przez stacyjkę to pewnie aku było by padnięte dosć szybko, kto wie czo moto nie było by w jakiejś szopie rozkałdane na części... tak więc fajnie fajnie, ale ten przekaźnik to naprawdę niewielki koszt i niewiele roboty a sporo pomaga. będę dziewczynie podpinał przez przekaźnik grzane manetki to mogę fototutorial zrobić na forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-09 22:39:29 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 84
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV535 - FZS600
misiakw napisał(a):
... będę dziewczynie podpinał przez przekaźnik grzane manetki to mogę fototutorial zrobić na forum.

Jakbyś taki tutorial ze zdjęciami zrobi, taki dla laika, to byłoby fajnie. Myślę, że nie tylko ja byłbym zainteresowany ;-)


A tym czasem, wymieniłem filtr i olej w silniku :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-09 23:12:17 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 302
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR800F
Ja ostatnio gniazdo zapalniczki montowałem poprzez ten przekaźnik:
http://www.tme.eu/pl/details/s11-1a-c1- ... -electric/
Schemat przekaźnika:
Załącznik:
przekażnik.jpg [7.36 KiB]
Pobrane 167 razy


A jak podłączyć:
1 do plusa od stacyjki czy tam pozycyjnych, 3 do masy, 2 do plusa z aku przez dodatkowy bezpiecznik, 4 do odbiornika np. Plusa manetek.

Ot cały tutorial :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-09 23:41:40 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 84
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV535 - FZS600
Cimaj napisał(a):
Ot cały tutorial :)

To jest schemat przekaźnika. O tutorialu nie może być mowy :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-11 21:48:23 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 84
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV535 - FZS600
Wymieniony zestaw napędowy :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-12 09:45:20 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1356
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
założone klamki (regulowane, łamane, z ustawianą długością - bajeczka). maja troszkę luzów ale podkłądka powinna ogarnąć temat :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-13 07:55:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 42
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Ogarnąłem grzane manetki (jedna protestowała), poprawiłem osłonę lusterka, przesmarowałem zamek siedziska :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-13 17:07:10 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-04-24 14:24:37
Posty: 178
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski / Częstochowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Dzisiaj udało mi się w końcu zebrać i założyłem nowe opony.


Załączniki:
DSC_3695.JPG [1.2 MiB]
Pobrane 78 razy
DSC_3694.JPG [1.28 MiB]
Pobrane 78 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 79  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org