Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2006-04-16 12:13:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
Czy wiecie co to jest i do czego służy?Po prawej stronie tuż obok wlewu oleju takie pokrętełko.Nie mogę się doczytać po angielsku. Kumpel to pokręcił w lewo i prawo nie wiem jak bardzo, czy powinienem się martwić jak przekręcił coś za bardzo?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: idle speed adjuster
PostNapisane: 2006-04-16 12:13:45 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-16 16:02:32 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Według mnie to o co pytasz to pokrętło do regulacji niskich obrotów. Jeśli przekręciłeś za bardzo sprzęcior będzie chodził na wysokich lub niskich obrotych w zależności w którą stronę przekręciłeś.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-17 14:49:04 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2006-02-26 01:56:24
Posty: 85
kocmanek napisał(a):
Według mnie to o co pytasz to pokrętło do regulacji
niskich obrotów.

Ekhm, nie niskich tylko jałowych (ew. wolnych) - tzn. bez gazu, na luzie.
Powinno sie ustawic na ok 1000obrotow/m.

PJ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-17 17:53:18 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Ok może nie dokładnie się wyraziłem ale o to mi chodziło.
mówisz że powinno być ustawione na ok 1000?
u mnie przy takich obrotach coś stuka, musi być co najmniej 1500.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-17 20:55:54 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2006-02-26 01:56:24
Posty: 85
Wg serwisowki 1200 do 1300.

PJ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-20 13:27:36 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2005-09-22 21:42:55
Posty: 448
Lokalizacja: V-Boyen
Tak, to jest regulator wolnych obrotów. a mi się kojarzy, że w Haynsie pisali, że ma być ustawione 1350, a dla modeli kalifornijskich 1250. muszę sprawdzić. Ja mam u siebie jakoś tak 1400~1100


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-20 22:35:09 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
Tez z tego co wiem 1200-1300. 1500 to juz zdecydowanie za duzo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-21 08:05:07 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
To ja mam 1200 to chyba w sam raz :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-23 19:03:22 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
To co jest u mnie że na tak wolnych obrotach coś stuka? :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-24 02:29:25 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
kosz sprzeglowy?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-28 10:10:37 
Niemowlak

Dołączył(a): 2005-06-15 22:37:16
Posty: 43
Lokalizacja: małopolska
kosz kosz :) tak jak u mienia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-29 17:58:56 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Czyli sprzęgło do roboty?
Jeszcze tego brakowało...
ile może kosztować naprawa?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-30 00:24:00 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
Nie przesadzajmy. Stukajacy kosz sprzeglowy to zadna tragedia, chyba ze naprawde wali. Ja sprzedawalem CB ze stukajacym koszem w zeszlym roku i do tej pory zdaje sie jezdzi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-30 12:49:02 
Niemowlak

Dołączył(a): 2006-04-28 19:42:28
Posty: 15
Lokalizacja: zachodniopom.
Kosz sprzeglowy zadna tragedia jak stuka obecnie juz 14 motocykl(nie chwalac sie - stary jezdem) kiedys bodajze w xj przewrazliwony bylem i wymienilem lozysko po 3-4 tys przebiegu wrocilo wszystko do normy tj halas pojazwil sie znowu.
ten typ tak ma. Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-05-03 11:15:49 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Ok to się uspokoiłem dzięki za informacje. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org