Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2006-04-22 18:15:29 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
No wiec byla u nas sobie taka dyskusja, kiedy sie wlacza wiatrak w tcacie (o tutaj). Dzisiaj podczas parady u mnie sie wlaczal przy ok. 115-120 stopniach (!) dopiero... Czyli mniej wiecej w polowie pomiedzy 100 a czerwonym polem... Dziwne. Albo faktycznie ten czujnik zle pokazuje albo spece z Yamahy dziwnie to sobie wykombinowali...

Zastanawial sie ktos jak to przestawic, zeby sie wlaczalo wczesniej?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2006-04-22 18:15:29 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-22 19:13:01 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2005-12-28 18:45:54
Posty: 309
Lokalizacja: Opole Lubelskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 2550721
Obecne moto: CBR 600 F4i
heh to nie masz zle chyba.... bo u mnie tez przeszlo ponad 100 i sie jeszcze nie wlaczal... ale jeszcze troszke brakowalo do czerwonego pola


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-22 20:04:20 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2006-02-26 01:56:24
Posty: 85
hmm, ja mialem jak Mr. Jack jesli nie gorzej - wlaczyl mi sie na ok. milimetr przed czerwonym polem, czyli w 4/5 miedzy 100 a czerwonym...
No nic. Dorobie sobie reczny wlacznik wentylatora.

PJ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-23 02:05:39 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2005-12-28 18:45:54
Posty: 309
Lokalizacja: Opole Lubelskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 2550721
Obecne moto: CBR 600 F4i
ejj to nie jest zle... chyba tak musi byc skoro kazdy tak ma....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-23 19:00:47 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Słuchajcie, jeśli studiowaliście serwisówkę to tam jest wyraźnie określone jaka temperatura silnika powinna być aby załączył się wiatrak. Ja sprawdzałem czy włącznik się załącza na termometrze do 200 st i było dokładnie jak w serwisówce. Powinno włączać się przy 103-105 stC a wyłączać przy ok 90stC. Wtedy wszystko jest ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-24 02:30:33 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
no tak, ale ztcw, to ten wskaznik temperatury jakos nie do konca dokladnie dziala...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-29 18:03:37 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Zgadzam się, że wskźnik jest nie dokładny. Przy wolnej jeździe jak temp. osiąga 100 st C skazówka dziwnie skacze raz w dół raz w górę. U was też tak jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-30 00:27:16 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
Nie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-30 10:34:47 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
u mnie też nie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-04-30 12:09:59 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Ja już nie wiem co jest z tyk kotkiem. Coraz więcej defektów wychodzi z czasem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-05-01 21:22:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2006-04-28 22:37:51
Posty: 11
Lokalizacja: malopolska
A i mnie dzisiaj po raz pierwszy wlaczyl sie wiatrak i bylo to zaraz po przekroczeniu 100 C, ale temp. nie skakala tylko rownomiernie opadala i gdzies tak przy ok 90 C wylaczyl sie wiatrak.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-05-02 01:18:00 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
kocmanek napisał(a):
Ja już nie wiem co jest z tyk kotkiem. Coraz więcej defektów wychodzi z czasem


Jakich znowu defektow? Poza kiepskimi swiatlami i srednio dzialajacym wskaznikiem temperatury, nie widze zadnych...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-05-02 10:10:13 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2005-12-28 18:45:54
Posty: 309
Lokalizacja: Opole Lubelskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 2550721
Obecne moto: CBR 600 F4i
czemu kiepskimi swiatlami??? ja wczoraj w nocy jezdzilem.... i nie byly zle... na dlugich sie da jezdzic... moze i mijania troche z a krotkie... ale nie ma co narzekac....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-05-03 11:22:11 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2005-11-24 18:19:10
Posty: 71
Lokalizacja: Białobrzegi/mazowieckie
Mr Jack chodiło mi o konkretnie moją sztukę z czasem coraz więcej rzeczy nie działających prawidłowo.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org