Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-09-26 22:06:50 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-06-17 12:50:21
Posty: 9
Lokalizacja: Krk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S S2
Panowie,
pytanie na temat krotkich klamek.
Paczka przyszla z aliexpress, klamki zamontowane ale...
Klamka od hamulca nie dziala tak jak powinna moim zdaniem, gdy naciskam klamke kolo zaczyna juz hamowac ale swiatlo stopu sie nie swieci, dopiero przy mocniejszym wcisnieciu klamki zaswieca sie swiatlo stopu.
Wydaje mi sie, ze przy oryginalnych klamkach swiatlo stopu zaswiecalo sie o wiele wczeniej juz przy delikatnym nacisnieciu.

Mozna to jakos wyregulowac?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-26 22:06:50 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2016-09-27 08:32:00 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 838
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
cyngiel wyregulowac raczej nie bardzo, bardziej zmodyfikować to miejsce gdzie uruchamia się włącznik lampy stop. Od spodu trzeba zobaczyć jak klamka luzuje taki przycisk. Ewentualnie sam przycisk się psuje ja kupowalem taki maly element za 18 zl, choc tak naprawde wyczyscilem stary i dziala do dzis. Pozagladaj jak to u Ciebie pracuje i ustal czy to klamka czy czujnik klamki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-27 15:22:49 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-06-17 12:50:21
Posty: 9
Lokalizacja: Krk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S S2
blue7 dzieki za podpowiedz.
W jaki sposob czysciles wlaczkik lampy? Ja go kiedys wykrecilem ale nie potrafilem rozebrac. Wyglada, ze tak kostka jest nierozbieralna a nie chcialem na sile probowac.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-27 18:46:43 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 838
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
cyngiel odkrecilem to, przedmuchalem i dzialalo caly rok. Teraz widze ze cos nie halo i biore kontakt, jak nie pomoze to wymiana :)

Edit:

Kontakt pomógł :) ten czujnik po prostu brudzi sie od wody i kurzu więc może być tak, że dobrze nie styka. Przeczyściłem go tym preparatem wpryskując go przez ten otworek co się woda tamtędy dostaje i wytarłem do sucha. Działa jak nowy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org