Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-06-06 21:33:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Witam. Mam problem, tzn nie problem bardziej pytanie. Jestem posiadaczem kota od miesiąca. Od 5 tyś obrotów do 6tys (na pierwszym i drugim biegu nie wyczuwalne) jest taka dziura w przyspieszaniu. Nie wiem czy koty tak mają po prostu czy coś jest nie tak? Jest to moja pierwsza yamaha i pytam z czystej ciekawości. Nie przeszkadza to w użytkowaniu jak chce się troszkę poszaleć to wiadomo że i tak obroty trzyma się wyżej niż 6 tyś. Dzięki z góry za podpowiedzi;-) lewa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-06 21:33:44 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2016-06-06 21:39:37 
Legenda forum

Dołączył(a): 2008-04-10 22:54:31
Posty: 3928
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna
GG: 1108480
Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
Po pierwsze to najpierw wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale!

Po drugie, takie zachowanie (dziura) nie jest normalna, do sprawdzenia filtr powietrza, króćce, gaźniki etc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-06 22:32:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Już się przedstawilem, naprawiłem swoje skadaliczne zachowanie;-) Moto obroty trzyma równo także może gazniki nie. Sprawdzę to co mogę czyli filtr i krócce. Sprawdzę to w piątek bo w tygodniu nie zawsze jestem w domu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-12 19:02:23 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Filtr czysciutki chciałem go przedmuchac Ale nic kompletnie nie był brudny. Krocce też wyglądają na całe. Także czeka mnie synchro gazników czy coś w j ich może być uszkodzone?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-13 12:18:53 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 305
Płeć: Mężczyzna
Być może gaźniki do regulacji i synchronizacji ale zanim to, to najpierw sprawdziłbym dokładnie jeszcze ten filtr jakiej jest firmy, a zwłaszcza jak masz inny niż oryginalny wydech.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-14 17:57:43 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Podeslalby kotś jaki ten filtr mam kupić? To nie duży koszt a może pomoze, będę miał na przyszlosc Wydech mam orginalny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-14 19:48:49 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 340
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR800Vtec i YZF600R
Pokaż zdjęcia swojego filtru zanim zrobisz niepotrzebne zakupy ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-15 23:22:10 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Teraz w weekend będę mógł spowrotem to rozebrać. To zrobię fotkę i wstawię.;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-16 14:22:23 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-04-20 21:21:46
Posty: 421
Lokalizacja: Kamionna k. Węgrowa - WWE
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Samsung Galaxy S4 :P
Obecne moto: Kocio
Dziura jest tylko przy niedogrzanym moto czy cały czas?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-17 23:29:55 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Cały czas ta dziura. A coś doradzisz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-19 11:52:31 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-19 10:05:39
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
może paliwo wadliwe .. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-22 07:01:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Tankuje na orlenie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-22 15:06:06 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-04-20 21:21:46
Posty: 421
Lokalizacja: Kamionna k. Węgrowa - WWE
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Samsung Galaxy S4 :P
Obecne moto: Kocio
Gaziory przeczyść zsynchronizuj świece sprawdź u mnie ma lekką dziurkę ale to jak się nie dogrzeje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-26 20:54:11 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-06-06 21:11:17
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: golczewo
Mam problem jeszcze podczas hamowania. Kiedy naciskam klamke hamulca mam drgania na kierownicy. Poniżej 50 km na godzina już tego niema. I nie pracuje mi ona plynnie. Po przejazdzce w weekend stwierdziłem za jedną tarczą nagrzewa się bardziej drugą mniej. Także zaciski do regeneracji prawda?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-26 21:03:46 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 340
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR800Vtec i YZF600R
Oj panie, to brzmi bardziej jak krzywa tarcza. Zaciski do regeneracji przy okazji pewnie też.

napisałeś
Cytuj:
nie pracuje mi ona płynnie
. Masz na myśli kierownicę? No to jeszcze łożysko główki ramy do wymiany.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org