Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-09-12 20:15:40 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 388
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
Hej od niedawna mam taki problem że podczas przyspieszania średnio dynamicznego (nie pałowania) zapala sie kontrolka oleju nawet jak zmienie dalej biegi 3-4-5 to pali sie dalej chyba że odpuszcze gaz to gaśnie.
Olej jest stan . Czy moze to być przytkany smok??? Z tego co wyczytałem kot ma czujnik poziomu oleju a nie ciśnienia?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-12 20:15:40 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2019-02-23 20:08:01 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-03-25 09:18:03
Posty: 13
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
Dokładnie tak jak piszesz kot ma czujnik poziomu oleju, kiedyś tez mi się ta kontrolka zapaliła :shock: Pomoglo dolanie oleju :D oczywiście pilnuje poziomu oleju , w tym czasie było trochę poniżej połowy okienka.

Rozwiązałeś problem ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-23 23:44:12 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1963
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
Podkopnik napisał(a):
Olej jest stan . Czy moze to być przytkany smok??? Z tego co wyczytałem kot ma czujnik poziomu oleju a nie ciśnienia?

musisz dawać mniej w palnik - problem się sam rozwiąże :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-05-07 23:32:03 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 388
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
Heh to fakt że przy spokojnej jeździe nic się nie dzieje ale kiedyś tak nie miałem więc coś jest na rzeczy. Przed sezonem będę robił serwis moto i przy okazji zbadam ten czujnik o ile jest w miarę na wierzchu i może ten smok obejrzę.

EDIT:
Przy okazji wymiany oleju przekręciłem śrubę spustową i uszkodziłem miskę więc wszystko poszło w dół. Jak dmuchnąłem kompresorem w smok i w podstawę od filtra oleju to wylała się gęsta brązowa maź jak fusy z kawy -wszystko było zapchane. Po tym zabiegu problemu już nie ma :)

Dałem nową uszczelkę miski i w jednym miejscu mi się poci :/ po jeździe zawsze jest tam kropla. Dokręcenie 3 śrubek o 2nm więcej niż zakłądane nic się nie zmieniło. Mogłem dać tam cienki film sylikonu obu stron uszczelki??? Muszę to poprawić ale chyba dopiero przy następnej wymianie oleju.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org