Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-07-01 18:00:56 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 326
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
Pytanie za dziesięć punktów. Jak naciskam przednią klamkę hamulca to stop się nie pali. Jednak jak hamuje nożnym stop się zapala...o co kaman? Lampa jest zdrowa bo sprwadzałęm na drugiej, tak samo żarówka? Szukać po przewodach czy to coś typowego przy wymianie migaczy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:00:56 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-07-01 18:02:43 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2008-08-17 21:11:53
Posty: 405
Lokalizacja: Małomice
Płeć: Mężczyzna
GG: 3775533
Telefon: 509129655
Obecne moto: YZF 600R ThunderCat
na początek to sprawdź czujnik hamulca przy klamce :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:05:17 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 326
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
I jak to mam sprawdzić? Bo nie za bardzo mam pomysł???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:10:03 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-10 17:40:55
Posty: 610
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
GG: 2787976
zobacz czy te wtyczki przy klamce hamulca są ok. mi się masa urwała i tak samo miałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:14:17 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 326
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
No właśnie są ok, to pierwsze co sprawdziłęm ;/.....nie wiem czy nie zostaje mi tylko teraz po kablach sprawdzać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:16:10 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-06-28 23:34:00
Posty: 75
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kojot CBR 600 F4
Sprawdź po kablu i zobacz jeszcze czy Ci się co w miejscu połączenia kabla z nożnego i klamki nie odłączyło- wibracje lubią mieszać ;).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:36:23 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 326
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
No i kurde znowu pol moto trzeba rozebrac aby sie do tego badziewia dostać....ahhh biednemu zawsze wiatr w oczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 18:52:56 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-03-28 22:43:29
Posty: 15
Lokalizacja: śląsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF 600R Thundercat
Ja miałem z tym tez problem. Musisz rozebrac ten mały mikrostyk, który jest przy hamulcu (jest rozbieralny) i wyczyścić styki tam w środku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-07-01 19:57:10 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-12-19 10:49:59
Posty: 432
Lokalizacja: Głogów/Radwanice
Płeć: Mężczyzna
GG: 748726
Telefon: w Play
Obecne moto: YZF 1000
A cykanie charakterystyczne tego styku masz jak wciskasz klamkę?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-08-15 17:00:23 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-08-02 22:19:13
Posty: 115
Lokalizacja: Św. Katarzyna
Płeć: Mężczyzna
GG: 218544
Obecne moto: FZ6N S2
heh u mnie tak samo tylko odwrotnie, to znaczy przedni stop włacza światło, a tylny nie :(
gdzie szukać czujnika? przy stopce hamulca??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-08-15 17:26:01 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-08-02 22:19:13
Posty: 115
Lokalizacja: Św. Katarzyna
Płeć: Mężczyzna
GG: 218544
Obecne moto: FZ6N S2
:) no życzyłbym sobie żeby wszystkie usterki były tak poważne jak ta :)
okazało się że sprężynka od czujnika spadła ze stopki + sam czujnik był za głęboko wkręcony :):)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-08-15 19:03:47 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-04-17 20:42:51
Posty: 198
Lokalizacja: Trójmiasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 4446355
Obecne moto: thundercat
hojnorek napisał(a):
heh u mnie tak samo tylko odwrotnie, to znaczy przedni stop włacza światło, a tylny nie :(
gdzie szukać czujnika? przy stopce hamulca??



za setem masz ten czujnik uruchamia się za pomocą sprężyny może sprężyna spadła lub jeśli jest na swoim miejscu sprawdź sobie tamten czujnik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-31 16:26:49 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 213
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Zanim zacznę grzebać w motocyklu, to odkopię temat aby się trochę od Was doinformować :D

Mianowicie przy ostatnim przepalaniu moto zauważyłem, że STOP przedni nie świeci. Klikanie przełącznika słychać ale działania ni chu.. chu.... Zanim zacznę to rozkminiać, to zapytam o sposób sprawdzenia przełącznika przy klamce. Czy dobrze kombinuję, że wypinając kabelki przy przełączniku i zwierając je stop powinien zapalić, co by wtedy świadczyło o awarii samego przełącznika.
Dzięki takiemu trikowi wiedziałbym gdzie tkwi problem,czy w samym przełączniku czy też gdzieś w innym miejscu.

Proszę o zajęcie stanowiska. Nie koniecznie teraz po pewnie już zaczynacie powoli sylwestrowe imprezy :D

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-31 16:38:12 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2015-11-04 22:28:46
Posty: 171
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 s2
Tak dobrze kombinujesz,jeśli zewrzesz wypięte przewody z czujnika to powinien zaświecić się stop.
Światło działa gdy naciskasz nożny hamulec?
Często śniedzieją konektory na przewodach,warto im się przyjrzeć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-31 22:59:22 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 213
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Tak, przy hamulcu nożnym STOP świeci.

Dzięki za potwierdzenie mojej teorii :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org