Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-01-01 23:04:49 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 830
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
excop ja miałem też mały problem ale z samym przełącznikiem który po prostu był zanieczyszczony i musiałem go oczyścić żeby działał prawidłowo. Kurz i woda podczas mycia sie tam dostają i to jest powodem awarii. Opcjonalnie za 18 zl kupilem drugi przełącznik (łatwo dostępny) żeby był w zapasie jakby oryginalny całkiem padł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-01 23:04:49 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-01-02 10:09:12 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 118
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
blue7 a dużo jest pierdzielenia z tym przełącznikiem aby go rozkręcić? Mam nadzieję, że nie trzeba rozbierać pół przodu :D

p.s. Nowe przełączniki widziałem na alledrogo coś po 30 zeta. Oczywiście na razie nie kupuję, bo nie wiem gdzie jest problem. Dobrze, że strasznej spiny nie ma, bo do wiosny jeszcze chyba daleko.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-02 10:23:49 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2015-11-04 22:28:46
Posty: 141
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 s2
Przełącznik jest przy klamce,zajrzyj od spodu namierzysz go po dwóch przewodach ktore do niego dochodzą.


Ostatnio edytowano 2017-01-02 19:04:38 przez Danielek., łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-02 19:01:09 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 830
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
excop sam przełącznik nie da się rozebrać bo jest sklejony, możesz go zdemontować żeby łatwo zdemontować żeby wyczyścic. Ja używałem środka do czyszczenia styków elektrycznych o nazwie "kontakt" aplikując go przez wylot od spodu. Tam przewidziany jest odpływ wody w razie deszczu więc to normalne, że przełącznik się może zanieczyścić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-03 12:43:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 118
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Danielek. gdzie jest sam przełącznik to wiem :D . Przerażałaby mnie wizja rozkręcania całej dźwigni hamulca,manetki,...etc.. Wtedy ni chu.. chu.. bym się za to nie zabierał :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-25 10:49:38 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 118
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Witam!
Sprawdziłem czujnik wyżej opisanym sposobem i faktycznie czujnik "zdechł". Kupiłem nowy i leży sobie jeszcze na półce.
Panowie,jedno pytanie, czy dużo jest roboty z jego wymianą?. Bo jeśli trzeba rozpierdzielać całą manetkę to dziękuję ale moje lenistwo mi na to nie pozwoli. Jeśli jednak to kwestia jednej śrubki to bym sam to pomieniał :D
Pogoda robi się powoli "do latania a jadąc do mojego kolegi na montaż wyświetlacza biegów nie chciałbym dostać strzała w dupala, bo nie będzie widać STOPU. A jest to realne, bo mam zwyczaj pracować w pierwszej kolejności przednim heblem.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-25 14:55:56 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 830
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
excop 5 minut i śrubokręt krzyżak :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-25 14:57:15 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-12-01 16:35:28
Posty: 268
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 6404431
Telefon: 66205755dwa
Obecne moto: CBR F4i
Miałem podobny problem jak wy coś z czujnikiem przy klamce hamulca przedniego. Kumpel mnie poinformował że prawie się we mnie wbił jak hamowałem bo nie zapalił mi się stop i jak zacząłem sprawdzać okazało się że czujnik przy klamce. Potem zaczął działać także odwlekłem sprawę sprawdzenia go na wiosnę jak będzie ciepło :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-25 18:15:22 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 118
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
blue7 napisał(a):
excop 5 minut i śrubokręt krzyżak :)


blue7zapomniałeś wspomnieć o najważniejszym, czyli [ img ]

Dzięki za informację, pozdrawiam :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org