Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rezerwa
PostNapisane: 2008-04-16 21:24:40 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-02-03 20:08:05
Posty: 843
Lokalizacja: Kobyłka
Płeć: Mężczyzna
GG: 1202872
Obecne moto: CBR 954RR
Chciałem sie pochwalic swoim odkryciem ,
A dokładnie nie dzialal mi wskaznik od rezerwy (przepalona kontrolke odrzucilem odrazu bo swieci jak sie nacisnie na guzik rozrusznika a zaplon jest odłaczony) ale do rzeczy po niedlugich prubach stwierdzilem ze to czujnik w baku jest zepsuty no i odrazu za telefon to yamahy i do innych sklepów z czesciami do motocykli i słysze 250zl. ale znalazłem taki sam czujnik od matiza za 10 zl. jedyne co trzeba zrobic to trzeba przelutowac kabelki i caly czujnik wlutowac w uchwyt. nazywa sie to TERMISTOR i mozna to znalezdz na allegro:) Mam nadzieje ze to komus pomoże


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rezerwa
PostNapisane: 2008-04-16 21:24:40 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-16 22:00:02 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-03-03 00:25:34
Posty: 123
Lokalizacja: Kurów/Puławy
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 607-936-812
Obecne moto: YAMAHA
pewnie nie jednemu z nas się to kiedyś przyda dobra robota Maciek
Ale zdzieraja na tych częściach :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-16 22:25:21 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 3984
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
No to gratulki Maćku.
A sprawdzałeś juz jak działa?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-17 08:00:28 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2007-04-18 12:11:09
Posty: 240
Lokalizacja: Gliwice
Płeć: Mężczyzna
GG: 4250363
no to kur.....niezle :evil: ja rok temu wykartkowałem 250 :(
szkoda chłopie ze nie odkryłes tego wczesniej :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-17 23:10:23 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-02-03 20:08:05
Posty: 843
Lokalizacja: Kobyłka
Płeć: Mężczyzna
GG: 1202872
Obecne moto: CBR 954RR
Sprawdzałem narazie na sucho i działa a po włożeniu w słoik z benzyna gasnie wiec chyba ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-18 08:21:57 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2007-04-18 12:11:09
Posty: 240
Lokalizacja: Gliwice
Płeć: Mężczyzna
GG: 4250363
no to zaoszczedziłes sporo kasy :mrgreen:
dobry temat-na bank przyda sie innym 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-18 10:03:38 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2007-03-06 09:44:52
Posty: 1040
Lokalizacja: Warszawa
no bo to sie psuje w thundercatach ,,,


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-23 20:42:15 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-02-03 20:08:05
Posty: 843
Lokalizacja: Kobyłka
Płeć: Mężczyzna
GG: 1202872
Obecne moto: CBR 954RR
niestety troche puzno ale juz sprawdzalem normalnie .
Po przejechaniu 300km wlaczyla sie rezerwa potem zrobilem jeszcze 20 i zatankolwalem, zmiescilo sie 17 litrow.(kurde 1 raz tak malo mi spalil):)
Wniosek taki ze rezerwa dziala jak seryjna:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-24 01:59:05 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2008-01-26 07:51:22
Posty: 446
Lokalizacja: 50km na Pd. od Wawy k/Garwolina
Dobra robota :shock:
U mnie jest czujnik padnięty od rezerwy to mi się przyda to info. A mugłbyś jeszcze link zapodać na allegro do tego. Jak masz bo jak nie to sam poszukam. :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-24 09:37:18 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-02-03 20:08:05
Posty: 843
Lokalizacja: Kobyłka
Płeć: Mężczyzna
GG: 1202872
Obecne moto: CBR 954RR
http://www.allegro.pl/search.php?string ... category=3

ja kupowałem tutaj (mozna odebrac w warszawie na bielanach osobiscie)

http://www.allegro.pl/item352035711_czu ... istor.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-04-24 09:51:55 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-10-29 18:54:05
Posty: 567
Lokalizacja: Gdańsk
No to masz teraz Yamaha-Matiz :lol: :lol: :lol:
Dobra robota u mnie wszystko ok ale kto wie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rezerwa
PostNapisane: 2014-06-11 15:45:20 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-05-12 11:38:31
Posty: 77
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 3592135
Obecne moto: Yamaha YZF 600 R
Witam. Mam problem z czujnikiem rezerwy, po prostu się nie włącza, a dioda działa. Nie mam żadnych problemów z obrotomierzem jak inni pisali. Czy mógłbyś mi podesłać linki do aukcji z tym termistorem i opisać dokładnie jak to zrobić? Czy sam termistor jest potrzebny czy jeszcze coś do podłączenia tego? Za pomoc będe wdzięczny. Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rezerwa
PostNapisane: 2014-06-11 17:00:20 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 324
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR800Vtec i YZF600R
Po pierwsze: chodzi o taki? http://allegro.pl/czujnik-rezerwy-paliw ... 06826.html

Po drugie: Dzięki, że odkopałeś ten temat! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rezerwa
PostNapisane: 2014-06-12 09:14:24 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 9684461
Obecne moto: FZS600
To przy okazji odkopywania mam jeszcze pytanie. Przy jakiej ilości tankowanego paliwa macie już zapaloną rezerwę. Według serwisówki pojemność baku w moim fazerze to 22l rezerwa wynosi 3,6l. Staram się utrzymywać wysoki poziom paliwa i tankuje średnio co 300km. Ostatnio po wycieczkach tankowałem 19 litrów i lampki rezerwy nadal nie było.
No i teraz to normalne czy już powinna się zapalić?
Wrzucę chyba kiedyś kanister do plecaka i pojadę sprawdzić czujnik :moto:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Rezerwa
PostNapisane: 2014-06-12 09:25:56 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-10-11 08:03:21
Posty: 137
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Płeć: Mężczyzna
GG: 284727
Tlen: conan_krakow@tlen.pl
Skype: conankrakow
Obecne moto: FZ6S 2005
Hej
W FZ6 zbiornik ma zdaje się 19,4, taka sama rezerwa (3,6). U mnie zaczyna się świecić po 250km i wlewam do barku 12,5 lytra.

LwG


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org