Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fazerka na A2
PostNapisane: 2015-06-24 19:02:55 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-06-22 23:30:47
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Witam!
Znalazłem na tym forum temat dotyczący zablokowania fazerki,aby kwalifikowała się na kategorię A2.
(nie pisałem tam, bo nie chciałem odkopywać tematu)
Mianowicie chodzi mi dokładnie jak ta blokada jest założona na rollgaz i do jakich obrotów ma się wkręcać.Z tego co wyczytałem użytkownik "fincher" zrobił taką blokadę jednak nie opisał dokładnie jak ona wygląda.Napisałem do tego użytkownika, jednak nie widuje go na forum. Zwracam się do was z prośbą o pomoc.
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fazerka na A2
PostNapisane: 2015-06-24 19:02:55 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2015-06-27 09:57:39 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-06-22 23:30:47
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Nikt nic nie wie ? :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-06-27 12:26:50 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-09-29 21:18:23
Posty: 109
Lokalizacja: Konin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N 2008
Ja mam w dowodzie 25 kW i miałem blokadę na przepustnicy. Na yt znajdziesz info, jak to zdjąć. Zrób odwrotnie... :-)

Albo kup moją... ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-06-27 20:49:38 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-06-09 12:44:07
Posty: 150
Lokalizacja: nowogard zach-pom.
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600 2000r.
A ja mam jakieś inne gazniki i w dowodzie jest 25kw a naprawde 88KM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-06-27 22:25:24 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2013-07-26 10:28:06
Posty: 267
Lokalizacja: Kraków + Bełchatów
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Mam
Obecne moto: FZS 1000
psikor napisał(a):
Ja mam w dowodzie 25 kW...
Albo kup moją... ;-)


To go nie uratuje, twoją nie można jeździć na A2. Choćby w dowodzie miała 1 KW :) Jak to mówią dura lex sed lex


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-06-28 10:01:50 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-09-29 21:18:23
Posty: 109
Lokalizacja: Konin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N 2008
fincher napisał(a):
To go nie uratuje, twoją nie można jeździć na A2. Choćby w dowodzie miała 1 KW :) Jak to mówią [b]dura lex sed lex


A dlaczego? Jakby się uprzeć, moja miała bazowo 57 kW, co podzielone przez 2 daje mniej niż 35. Stosunek mocy do masy tez wydaje się mieścić w limicie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-06-28 11:54:23 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2013-07-26 10:28:06
Posty: 267
Lokalizacja: Kraków + Bełchatów
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Mam
Obecne moto: FZS 1000
A to chyba że masz tą słabszą 78 konną wersję, to wtedy tak :) Bo jak byś miał pełne 98KM to już nie.

https://goo.gl/photos/ZBvuqG78Bpt183Ze6
Tak wygląda moja blokada, niestety nie mam autocada zatem musiałem obudzić w sobie żyłkę mistrza painta :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-08 22:09:06 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-06-22 23:30:47
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Dzięki wszystkim za pomoc, udało mi się zarejestrować juz fazerke na a2 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-09 23:38:05 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-07-25 14:30:00
Posty: 71
Lokalizacja: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna
Telefon: FAJNY
Obecne moto: FZ 1 FAZER
i jak masz blokade do 35 kw czy tylko za flaszke zarejestrowałeś


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-10 20:05:40 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-06-22 23:30:47
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Jestem szczęśliwym posiadaczem fazerki o mocy 31KW, którą zrobiłem całkowicie legalnie, bez flaszki ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-10 20:15:09 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1293
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
no to wkońcu opisz, jak TO zrobiłeś, zostanie dla potomnych, zmieni się temat na przeróbka fzs na A2 i tyle


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-10 20:59:43 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-06-22 23:30:47
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Napisze wam jak przeszedłem cały proces zmiany mocy yamahy fzs 600 z 2002 roku, aby kwalifikowała się na kategorię A2.
Początkowo motocykl miałem blokować poprzez zablokowanie możliwości odkręcenia manetki w dość znaczący sposób.Jednak po kilku dniach czytania,dzwonienia, chodzenia po urzędach postanowiłem oddać moją Fazerkę w ręce firmy SMG w Garbowie. Oferują oni usługę przygotowania motocykla do rejestracji, tak aby poruszać się na nim na A2.

Motocykl na przyczepkę i jedziemy do Garbowa.
Pierwszy pomiar na hamowni, fazerka ma 66kw ( w dowodzie 70kw) spadki prawdopodobnie spowodowane syfem w filtrach, złą regulacją.Chłopaki od razu ocenili stan silnika, wyszedł wzorowy.
Zaczęło się zakładanie blokady.Blokada na kolektorze dolotowym, która utrudnia przepływ mieszanki i spadek podciśnienia.Po kilku regulacjach i po kilku pomiarach wyszło 31KW.
Motocykl został zawieziony na stację diagnostyczną, gdzie przeszedł zmianę konstrukcyjną i od razu przegląd techniczny.
Fazerka przyjechała do serwisu, została złożona( musiała być rozebrana dla diagnosty), dostałem komplet dokumentów i zapłaciłem 850 zł brutto. Cała ta operacja trwała około 8 godzin.
Tutaj daje zdjęcia wszystkich dokumentów, które otrzymałem:
http://scr.hu/1514/jhyfa

http://scr.hu/1514/4d44n

http://scr.hu/1514/9o78b

http://scr.hu/1514/mrzh5

http://scr.hu/1514/8cx33

http://scr.hu/1514/6mqjc

(jeszcze badanie techniczne, ale go tu nie dodałem)
Firma bardzo rzetelna, z tego co pamiętam byłem 167 klientem, który przerobił motocykl na A2.
Jak ktoś nie chce kombinować, jak najbardziej polecam, wszystko zrobione profesjonalnie i nie ma bata żeby nie przeszło w urzędzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-11 14:32:48 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2013-07-26 10:28:06
Posty: 267
Lokalizacja: Kraków + Bełchatów
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Mam
Obecne moto: FZS 1000
Już we wcześniejszym temacie o fazie na a2 pisałem jak to zrobić bez żadnych znajomości i kombinowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-05-11 17:51:55 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2020-05-11 17:42:32
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S1 FAZER
Hey sledze forum od jakiegos czasu pora sie przywitac:) mam pytanie czy ktos jest w posiadaniu blaszki blokujacej od alpha technik fz 6 na 25kw i chcialby podac jej wymiary zdjec w necie jest sporo ale nigdzie wymiarow, dostalem z moto tylko ksiazeczke z info o blokadzie i chcialbym takowa zalozyc uprzedze szydercze komenty tak mam pelne A od 12 lat zdjecie blaszki w zalaczniku

ps nie mam polskich znakow na klawiaturze


Załączniki:
601779.jpg [57.32 KiB]
Pobrane 57 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-05-14 21:15:54 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2315
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
Przemoszn napisał(a):
czy ktos jest w posiadaniu blaszki blokujacej od alpha technik fz 6 na 25kw

Myślę że może być problem, bo prawdę mówiąc fz6 nie da się legalnie zarejestrować na A2 bo wycinasz ponad połowę mocy, a takie ogranieczenie w przepisie też istnieje, dla tego za wiele ludzi z taką blaszką nie znajdziesz...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org