Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-08-01 13:50:10 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Panowie czy taki odczyt na takich ustawieniach teraz jest poprawny..tzn.czy taki pobor na postoju jest do zaakceptowania?
Czerwony kabel przelaczony na mA
Przelacznik nastawiony na 20m pradu stalego A
Wskazanie 1.2-1.3...juz zglupialem a nie moge dolaczyc fotki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 13:50:10 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-08-01 13:52:21 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Co do ladowania to hmm..napiecie pomiedzy dwoma fazami jest ok 72v przy 5tys obr a na jednej parze 65v..czy to dyskfalifikuje alternator????


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 14:43:00 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Co sadzicie o puszczeniu dodatkowych kabli z reglera bezposrednio na aku??kidys tak podnosilem ladowanie w vfr ..ze wzgledu na starsze instalacje czasem sa duze straty


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 15:03:34 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
To moje wskazania do poprzedniego posta


Załączniki:
8978030_20170801_123045.jpg [53.27 KiB]
Pobrane 73 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 17:01:43 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Przepraszam ze tak was zasypuje pytaniami...ale nie mam nikogo w poblizu kto kumalby elektryke...zauwazylem ze kostka polaczeniowa reglera z altkiem grzeje sie okropnie nie mozna jej dotknac w srodku wyglada jakby nadpalona...czy to normalne zeby az tak???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 17:37:05 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
arkadius9 napisał(a):
zauwazylem ze kostka polaczeniowa reglera z altkiem grzeje sie okropnie nie mozna jej dotknac w srodku wyglada jakby nadpalona...czy to normalne zeby az tak???


Nie, nie jest normalne, w zasadzie wychodzi na to, że jedna faza trochę kuleje więc przy takim samym obciążeniu będzie przez nią przepływał większy prąd więc może to być jednym z powodów grzania się złącza, druga kwestia, jeżeli złącze jest nadpalone, to trochę słabo, możesz spróbować wyczyścić styki, bo czym większy syf, czym gorszy styk, tym większa rezystancja i więcej ciepła. Ewentualnie możesz po prostu wywalić całe złącze i polutować przewody na krótko.

Czy możesz dołożyć dodatkowy przewód z reglera? Pewnie, czemu nie? Po drodze i tak nawet w fabrycznej instalacji nic więcej nie ma. Najpierw jednak ogarnij połączenie alternator-regler, bo nic Ci nie da puszczenie nowej linii od reglera do aku, jeżeli kuleje coś wcześniej.

Robiłem u siebie w małym fazerze inspekcję instalacji, w zimie wypatroszyłem moto i miałem całą wiązkę w domu na stole, moto mam z Włoch i poza kilkoma złączami, do samej wiązki nie miałem w zasadzie zastrzeżeń, ale np. w moto z UK może być już różnie, bo same rozgałęzienia w wiązce są łączone takimi średnio przekonującymi tulejkami i przy zbyt dużej wilgotności mogą być to takie newralgiczne punkty :).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 17:41:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-02 13:30:43
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Dzieki za rade...nie wiesz moze czy jest mozliwosc wypiecia kabelkow z kostki w celu wyczyszczenia i zlozenia kostki spowrotem??i co sadzisz o moich wskaza iach poboru pradu??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-01 17:59:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
arkadius9 napisał(a):
Dzieki za rade...nie wiesz moze czy jest mozliwosc wypiecia kabelkow z kostki w celu wyczyszczenia i zlozenia kostki spowrotem??

Jest, w kostce od alternatora jest to nawet bardzo prosta sprawa bo jest po prostu duża :), we wtyku męskim musisz się przyjrzeć, jak popatrzysz we wtyczkę, od strony pinów, będziesz widział z jednej strony zapadki, które trzymają piny w złączu, podważasz delikatnie jakimś malutkim wkrętakiem i po prostu je wysuwasz, w żeńskim to samo, tylko od strony przewodów :).

arkadius9 napisał(a):
i co sadzisz o moich wskaza iach poboru pradu??

Jeżeli faktycznie pobór jest na poziomie 1.3mA, to piękna sprawa :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org