Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-08-11 18:41:12 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
witam zakupiłem fazera bez licznika i mianowicie szukam teraz wiązki gdzie może być schowana bo chce sprawdzić czy muszę kopic licznik 16 czy 20 pin może macie jakieś zdjęcie jak idzie ta wiązka i gdzie się ja wpina


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-11 18:41:12 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-08-11 20:10:00 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
witam zakupiłem fazera bez licznika i mianowicie szukam teraz wiązki gdzie może być schowana bo chce sprawdzić czy muszę kopic licznik 16 czy 20 pin może macie jakieś zdjęcie jak idzie ta wiązka i gdzie się ja wpina


Złącza wiązki głównej, z wiązką czaszy są pod lewym wypełnieniem czaszy. Wiązki 2002 i 2003 są takie same. Poszukam, powinienem mieć gdzieś całą wiązkę czaszy w garażu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-11 21:57:40 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
tylko ja nie mam czaszy zobacz w galerii


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-11 23:22:06 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
tylko ja nie mam czaszy zobacz w galerii


No to wiązka do czaszy wychodzi po jej mocowaniu, w miejscu gdzie masz zamontowany klakson, zerknij sobie w okolicach. Powinieneś mieć dwa złącza, jedno do świateł, drugie do licznika, światła musiałby być jakoś ulepione, żeby zasilić ten reflektor, a wiązka licznika, nie wiem, może gdzieś tam jest upchnięta, podnieś bak, może ktoś ją cofnął w okolice skrzynki łączeniowej pod bakiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-12 20:53:58 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
podniosłem bak i nie mam tej wiązki
:( :( :( :( :( :( :(

tu zdjęcia
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
gdzie ta wiązka może być bo mi już ręce opadają


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-12 22:41:28 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
gdzie ta wiązka może być bo mi już ręce opadają

Na pierwszym zdjęciu masz właśnie złącze od oświetlenia, niżej, ucięta na zdjęciu, luzem wisi wtyczka z sygnałami do licznika.
Wygrzebałem starą wiązkę, może to Ci lepiej zobrazuje temat ;).

Tutaj starałem się wszystko jasno zobrazować: https://goo.gl/e5aXZC
A tak konkretnie wyglądają złącza: https://goo.gl/8QhcRD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-12 22:55:38 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
kurde jeśli to ta kostka to uratowałeś mnie :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-13 00:00:57 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
kurde jeśli to ta kostka to uratowałeś mnie :D


Tak, to bankowo te złącza. To na pierwszym planie to złącze oświetlenia, ktoś zrobił to o tyle z głową, że zamiast ciąć główną wiązkę, pociął tą z czaszy. Niżej wisi 6-pinowa wtyczka z sygnałami do licznika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-13 10:45:36 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
czyli ta pierwsza kostka z niej liczę ile jest pinów i do niej zamawiam licznik czy powinna być inna kostka podłączona do niej która się wpina w licznik ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-13 19:06:58 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
czyli ta pierwsza kostka z niej liczę ile jest pinów i do niej zamawiam licznik czy powinna być inna kostka podłączona do niej która się wpina w licznik ?


Do tych kostek dopiero wpinasz wiązkę czaszy, zobacz sobie jak to wygląda, starałem się wszystko łopatologicznie opisać.
https://goo.gl/fXansh


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 02:08:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
Czy idzie jakos rozpoznac czy otrzebuje wiazke do licznika 16 czy 20 pin jak nie mam tej wiazki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 22:16:28 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
jak rozpoznać z tej wiązki co mam czy jest mi potrzebny licznik czy pin pilna sprawa dlatego post pod postem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 22:27:19 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Sebekwwl napisał(a):
Czy idzie jakos rozpoznac czy otrzebuje wiazke do licznika 16 czy 20 pin jak nie mam tej wiazki?

Potrzebujesz 16 pin.

Po czym poznać? Najprościej po złączu wiązki czachy z wiązką główną, w 20-pin ma jedno złącze, 16-pin ma dwa złącza. Jak wygląda wiązka 16-pin masz na moich zdjęciach. 20-pin wygląda tak:
Załącznik:
wiazka.png [301.63 KiB]
Pobrane 91 razy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-15 18:56:30 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-08-11 11:42:31
Posty: 19
Lokalizacja: Radzymin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600
na 100% 16 pin? bo muszę zamówić wiązkę i licznik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-16 00:42:51 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 578
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: W trakcie poszukiwan
Najprościej jak się da.

20-pin:
[ img ]

16-pin:
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org