Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-04-15 20:33:10 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-11-22 16:58:32
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz1
witam.
mam problem . wycieka mi paliwo z węzyka odpowietrzającego od gazników. jaka jest przyczyna i jak temu zaradzić, dziękuje za mądre rady. fazer fz6 2001


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-15 20:33:10 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2018-04-17 11:42:10 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-03-03 07:48:15
Posty: 73
Lokalizacja: Lędziny
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2001
Miałem to samo zimą gdy przepalałem moto. Przed wiosennnym odpaleniem moto, odkręcałem bak, oglądałem pod, nad, filtr powietrza i gaźniki. Poskładałem odpaliłem i problem zniknął. Ciekawi mnie czego to może być wina.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-19 16:32:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-09-10 15:26:55
Posty: 131
Lokalizacja: Nakło Śląskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 7561530
Obecne moto: FZS600 2003
Mam to samo co roku po zimowym postoju.
Zazwyczaj pomagało na chwilę zakręcenie dopływu paliwa i zostawienie aż moto zgaśnie.

Nie jestem mechanikiem ale tłumaczę, to tym, że po spuszczeniu paliwa pływak zacina się w dolnej pozycji i nie "zamyka" dopływu, więc leje się przeze przelew - te wężyki właśnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-16 19:11:23 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-03-03 07:48:15
Posty: 73
Lokalizacja: Lędziny
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2001
Zauważyłem że zalewa mi silnik gdy włączam ssanie. Wystarczy na chwilkę włączyć ssanie, a potem 10 minut zabawy w odpalanie.Cieknie z wężyka przy silniku paliwu, oraz ciężko odpala i kopci. Ktoś miał takie przypadki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-17 10:21:40 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 498
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Zalane gaźniki tak mają... Każdy tak może mieć, kto ma gaźniki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-17 13:18:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 75
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
szaber napisał(a):
Zauważyłem że zalewa mi silnik gdy włączam ssanie. Wystarczy na chwilkę włączyć ssanie, a potem 10 minut zabawy w odpalanie.Cieknie z wężyka przy silniku paliwu, oraz ciężko odpala i kopci. Ktoś miał takie przypadki?

Sprawdź czy nie masz zbyt mocno naciągniętej linki od ssania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-21 08:51:00 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-03-03 07:48:15
Posty: 73
Lokalizacja: Lędziny
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2001
Cytuj:
Sprawdź czy nie masz zbyt mocno naciągniętej linki od ssania.

Nie dostaje wysokich obrotów. Jak sprawdzić czy jest za mocno naciągnięta?

Cytuj:
Zalane gaźniki tak mają... Każdy tak może mieć, kto ma gaźniki :)

Zalane co to znaczy? Czy to na stałe, czy to przejściowe?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-21 11:36:37 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 75
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
szaber napisał(a):
Cytuj:
Sprawdź czy nie masz zbyt mocno naciągniętej linki od ssania.

Nie dostaje wysokich obrotów. Jak sprawdzić czy jest za mocno naciągnięta?


Jak włączysz ssanie to z gaźnika wysuwa się trzpień, musi się z powrotem schować do końca. Dla pewności możesz też poluzować śrubkę, co trzyma linkę przy gaźniku, to się samo ułoży.
Jak się silnik zagrzeje to jak pracuje? Falują obroty? Gaśnie?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org