Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-04-15 20:33:10 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-11-22 16:58:32
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz1
witam.
mam problem . wycieka mi paliwo z węzyka odpowietrzającego od gazników. jaka jest przyczyna i jak temu zaradzić, dziękuje za mądre rady. fazer fz6 2001


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-15 20:33:10 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2018-04-17 11:42:10 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-03-03 07:48:15
Posty: 72
Lokalizacja: Lędziny
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2001
Miałem to samo zimą gdy przepalałem moto. Przed wiosennnym odpaleniem moto, odkręcałem bak, oglądałem pod, nad, filtr powietrza i gaźniki. Poskładałem odpaliłem i problem zniknął. Ciekawi mnie czego to może być wina.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-19 16:32:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-09-10 15:26:55
Posty: 131
Lokalizacja: Nakło Śląskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 7561530
Obecne moto: FZS600 2003
Mam to samo co roku po zimowym postoju.
Zazwyczaj pomagało na chwilę zakręcenie dopływu paliwa i zostawienie aż moto zgaśnie.

Nie jestem mechanikiem ale tłumaczę, to tym, że po spuszczeniu paliwa pływak zacina się w dolnej pozycji i nie "zamyka" dopływu, więc leje się przeze przelew - te wężyki właśnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-16 19:11:23 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-03-03 07:48:15
Posty: 72
Lokalizacja: Lędziny
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2001
Zauważyłem że zalewa mi silnik gdy włączam ssanie. Wystarczy na chwilkę włączyć ssanie, a potem 10 minut zabawy w odpalanie.Cieknie z wężyka przy silniku paliwu, oraz ciężko odpala i kopci. Ktoś miał takie przypadki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-17 10:21:40 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Zalane gaźniki tak mają... Każdy tak może mieć, kto ma gaźniki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-17 13:18:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 67
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
szaber napisał(a):
Zauważyłem że zalewa mi silnik gdy włączam ssanie. Wystarczy na chwilkę włączyć ssanie, a potem 10 minut zabawy w odpalanie.Cieknie z wężyka przy silniku paliwu, oraz ciężko odpala i kopci. Ktoś miał takie przypadki?

Sprawdź czy nie masz zbyt mocno naciągniętej linki od ssania.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org