Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-02-07 16:08:09 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-05 21:45:14
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz 6
Witam. Czy ktoś orientuje się gdzie w okolicach Wrocławia wymienię rozrząd i sprawdzę luzy w rozsądnej cenie. Polecacie kogoś?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wymiana rozrządu
PostNapisane: 2018-02-07 16:08:09 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2018-02-07 18:51:56 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-03-27 22:44:10
Posty: 242
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 04
Dragtech u Topika, ul. Robotnicza 22 albo MotoFaza Radwanice ul. Szkolna 9.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-08 12:44:05 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-07-28 08:56:26
Posty: 86
Lokalizacja: Brzesko
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S
Jaki masz przebieg że chcesz rozrząd wymieniać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-08 18:03:20 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-05 21:45:14
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz 6
Ok 50000 ale właśnie porozbieralem wszystko i lancuch jest ok jeszcze luzy muszę posprawdzac. A czy orientujesz się jakie ustawić luzy żeby bylo ok ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-09 14:49:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-07-28 08:56:26
Posty: 86
Lokalizacja: Brzesko
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S
Ja mam 57tys i każdy doradza wymianę ale nie słychać go jeszcze i się zastanawiam czy zmieniać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-09 15:21:09 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-01-26 15:56:37
Posty: 90
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n 04
Ja zmieniłem przy 42tyś. napinacz + łańcuszek. Na łańcuchu był wyraźny luz, na trzpieniu napinacza też już zaczynało lekko telepać. Teraz chodzi jak zegarek :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-09 15:46:42 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 595
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
denat napisał(a):
Ja zmieniłem przy 42tyś. napinacz + łańcuszek. Na łańcuchu był wyraźny luz, na trzpieniu napinacza też już zaczynało lekko telepać. Teraz chodzi jak zegarek :)


Moja Fz1 sprzedana ale miała ponad 70tys i żadnego rozrządu nie wymieniałem ani nie miałem zamiaru.
Sądzę że 50 czy 42 kkm to strata pieniędzy. Zdarzają się wady napinaczy, które trzeba wymienić i wcześniej ale łańcuch i zębatki to 200kkm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-09 18:06:22 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-01-26 15:56:37
Posty: 90
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n 04
Ja mam już takie swoje paranoje. Wolę wszystko sobie zrobić samemu od razu, żeby mieć na 100% spokojną głowę i swoje moto znać po zakupie po każdej śrubie. Miałem dostęp do oryginalnych części w dużo lepszej kasie więc zrobiłem. To co robią inni prawdę mówiąc mało mnie obchodzi, czy wymieniają co 30tkm, czy co 200tkm, czy wcale. Każdy niech dysponuje swoim moto jak mu się podoba ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-12 21:32:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-04-25 10:31:47
Posty: 46
Lokalizacja: Elbląg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 Fazer
A ja w moim fazerku przy 45 tyś km miałem regulowany luz zaworowy i mechanik stwierdził, że łańcuch rozrządu jest jak nowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-14 23:09:35 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-10-26 15:03:27
Posty: 213
Lokalizacja: Myszków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: CBF 1000FA
Mój fz6 miał regulowane luzy zawodowe przy ok. 42 tys. Mechanik stwierdził, że łańcuch rozrządu i napinacz są w idealnym stanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-15 10:00:24 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1709
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
potwierdzam, u mnie przy 42 było podobnie, płytki podczas regulacji wymienione, łańcuch i napinacz został nietknięty


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-16 15:39:55 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-10-26 15:03:27
Posty: 213
Lokalizacja: Myszków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: CBF 1000FA
Jeśli przy takim stanie licznika rozrząd nadaje się do wymiany to świadczy o tym, że odczytany przebieg można między bajki włożyć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-16 16:03:13 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1824
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 4
Obecne moto: Kilofazer 2005
Ja mam 80 i słychać zawory - a nie rozrząd :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-16 18:10:24 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 97
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 s2
podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego. U mnie w fz6 s2 słychać cykanie na ciepłym silniku, wraz ze wzrostem obrotów cyka szybciej. Co to może być?
Sprzedawca zapewniał mnie że rozrząd i regulacja zaworów była robiona przed sprzedażą.. ale kwitów nie zobaczyłem, głupi uwierzyłem na słowo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-02-19 00:21:13 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-05 21:45:14
Posty: 13
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz 6
Koledzy podpowiecie jakie ustawić luzy na zaworach żeby bylo ok?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org