Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Temp HI
PostNapisane: 2018-02-22 21:23:34 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
Witam

Pomocy !!!

Posiadam fazera 1000 z 2008r. Mój problem zaczął się na koniec poprzedniego sezonu. Zdarzało się tak że jak przekręcałem kluczyk wyskakiwała temp HI na liczniku, rozrusznik kręcił normalnie, nie załącza się pompa paliwa. Zdarzyło się tak 3-4 razy w ciągu całego sezonu po chwili było ok, dodam że motocykl był zimny. Pewnego dnia po przejechaniu około 50km zgasiłem moto wypiłem kawę na stacji i problem się powtórzył i nie chciał już w ogóle odpalić. Po scholowaniu motocykla do garażu odpalił. Po okresie zimowym nie chciał już w ogóle odpalić. Byłem w serwisie Yamahy, stwierdzono że będzie cały zestaw z modułem do wymiany, więc kupiłem używany sprawdziłem i 2 razy odpalił potem znowu to samo. Sprawdziłem alternator jest ok. Obecnie wysłałem moduł pierwotny do sprawdzenia bądź naprawienia układów elektrycznych do firmy zajmującej się naprawianiem takich modułów. Czy to może być wina regulatora napięcia bądź czujnika temperatury ? Proszę o pomoc, ponieważ nie mam pojęcia co zrobić z tym fantem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-02-22 21:23:34 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-02-26 14:24:52 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 100
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Dodo sprawdzałeś błędy?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-02-26 21:15:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-22 11:02:11
Posty: 45
Lokalizacja: Środek Polski
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 fazer
A morze czujnik przechyłu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-02-27 13:46:39 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 890
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer
U mnie jak raz zdechł w trakcie jazdy tak nie działała pompa paliwa. Rozrusznik kręcił, napięcie właściwe ale nie bylo slychac pompy po przekreceniu kluczyka. Winowajca byl walniety czujnik przechyłu, wymienilem na inny oryginalny i działa w porządku. Rzecz miała miejsce w FZ6 S2.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-06 12:18:43 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-03-05 11:36:42
Posty: 2
Lokalizacja: EldoRadom
Telefon: 537910940
Obecne moto: FZ6N
1)-Może na początek zlokalizować ten czujnik temperatury i przejrzeć dokładnie wiązkę kabli między modułem a czujnikiem.
2)-Jeśli po wymianie modułu sytuacja nie zmieniła się, to oznacza , że twój stary moduł jest sprawny.
3)-Jeśli kable będą na 100% OK (należy starannie sprawdzić również wszelkie wtyczki bo taki elektroniczny czujnik może być zasilany jakimś niskim napięciem i wystarczy mała śniedź, luźny styk) to zacząłbym od podstawienia używanego czujnika temperatury cieczy chłodzącej (jeśli , jak opisałeś ciągle wyświetla się High)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-12 23:05:46 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
W tygodniu dostane sprawdzony moduł jest napewno ok. Podłącze i zobaczę czy zapali. Kolego nie wiem czy to wina czujnika, jeśli pompa się nie załącza. Ogólnie to czarna magia powoli się robi dla mnie :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-13 21:42:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-22 11:02:11
Posty: 45
Lokalizacja: Środek Polski
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 fazer
Ja bym dalej obstawiał czujnik przechyłu. W mojej byłej sc59 wypiął mi się jeden pin z kostki która szła do czujnika przechyłu . Pompa się nie załączała , silnik kręcił ale nie zapalał . Nie chcę nic narzucać ale tak było u mnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-15 00:27:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
Czujnik ok sprawdzony dzisiaj z mojego motocykla przelozony do xj6 nawet jak sie puka i rusza nim nie gasnie motor i odpala normalnie. Co myślicie o pompie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-17 17:24:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
Czujnik przechyłu działa prawidłowo. Pompa na sucho działa. Nie ma napięcia w przewodzie który podłączamy do pompy. Nie miga lampka od immo oraz cały czas temp HI. Jest tu jakiś magik ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-18 09:59:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 100
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Dodo a ile lat ma aku i kiedy go ładowałeś? jakie jest napięcie na nim jak próbujesz odpalić?
Zobacz tutaj:
viewtopic.php?f=21&t=20529
Winny to aku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-19 18:54:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
Aku nie ruszany był od zakupu motocykla czyli rok temu. Sprawdzałem na kablach rozruchowym z auta gdzie rozrusznik kręci jak szalony, chyba nie ma różnicy czy na samym aku czy na kablach podpiętych do aku. Cały czas brak napięcia w wtyczcce która idzie w wiązce kabli do modułu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Temp HI
PostNapisane: 2018-03-19 22:19:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-02-22 21:10:14
Posty: 8
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1N
Dobra chyba mam przyczynę. Po odpięciu wtyczki od czujnika temp. Pokazuje błąd 21 ale pompa się załącza i moto zapalił. Zamówiłem czujnik. Pytanie do was forumowicze jak wymieniać? Na co zwrócić uwagę? Nigdy nie miałem z tym styczności a nie chce podwójnej roboty robić...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org