Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-06-20 15:07:41 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-06-20 11:22:44
Posty: 4
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam. Może zacznę od początku, mam Yamahe FZ6N z 2007 roku. Niestety mysiałem zdemontować bak w celu naprawy ( piaskowanie, szpachlowanie i malowanie proszkowe) zdemontowałm pompę paliwową, niestety nie zwróciłem uwagi jak dokładnie jest ona zamontowana. Po odmalowaniu baku i zamontowaniu pompy okazało się że nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa, mianowicie cały czas miga jakby była rezerwa nie zależnie od tego czy jest pusty czy pełny. Są dwie opcje albo źle zamontowałem pompę i pływak nie ma miejsca, albo przy demontażu montażu coś uszkodziłem. A teraz gorąca prośba do innych użytkowników FZ6 byłby ktoś tak miły i zamieścił na forum zdjątko orginalnie zamontowanej pompy paliwowej, pozwoli mi to wykluczyć jedna z dówch opcji przedstawionych powyżej i będę wiedział co robić z tym moim problemem dalej, nie chciał bym zostać gdzieś na trasie z pustym zbiornikiem :roll: No chyba że znajdzie się ktos kto w zrozumiały sposób opisze jak dokłanie powinna byc zamontowana pompa, dopiero teraz po czasie dowiedziałęm się że kropka na pompie czemuś służy, niestety kropka na zbiorniku została zamalwana i nie wiem jak powinna być ustawiona pompa, za pomoc i odpowiedź z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam przemord


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-06-20 15:07:41 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-20 15:49:30 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-01-01 17:30:39
Posty: 408
Lokalizacja: Ślesin k\Konina
Płeć: Mężczyzna
GG: 8079747
Obecne moto: FZS 1000 05r
najpierw może należałoby przywitać brać.
http://www.motocykl.org/thundercat/foru ... .php?t=163


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-20 15:51:26 
Legenda forum

Dołączył(a): 2008-04-10 22:54:31
Posty: 3986
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna
GG: 1108480
Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
Przeciez sie przywital :wink:

Oj maniu maniu nie pij wiecej :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-20 23:35:02 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-04-19 21:40:39
Posty: 147
Lokalizacja: Bruksela
przemord ja mam ten sam problem. Poprzedni wlasciciel tez zdejmowal bak w celu malowania i do dzis nie dziala wskaznik. Non stop rezerwa. Jedyne rozwiazanie: tankowanie do pelna co 250 km ;)
Tak z innej beczki. Ile wynioslo cie malowanie proszkowe? Na wakacje mam zamiar przemalowac swego fazerka na czarny mat ale nie mam zielonego pojecia ile taka przyjemnosc kosztuje.
Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-29 19:33:52 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-06-20 11:22:44
Posty: 4
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Co do kosztów za malowanie proszkowe to skończyło się na flaszce, mam dobrego znajomego który się tym zajmuję zawodowo. Płaciłem tylko za szpachel jakieś 130zł specjalny do wysokich temperatur, ma go tylko jedna firma w Warszawie ale z zamówieniem nie ma problemu.
Wracając do mojego problemu z pompą paliwa, znalazłby się ktoś kto wrzuciłby zdjęcie orginalnie zamontowanej pompy z FZ6 po 2004 roku, bybym bardzo wdzięczny, pozdrawiam Przemord


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-01 22:41:10 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-02-18 12:59:30
Posty: 728
Lokalizacja: Warmia
Płeć: Mężczyzna
GG: 666
Obecne moto: GTR 1400
W podstawie pompy masz dwa charakterystyczne elementy. Pierwszy to szybkozłącze przewodu paliwa, a drugi to takie metalowe "uszko". Po włożeniu pompy do zbiornika szybkozłącze przewodu paliwowego powinno być z tyłu, a to "uszko" z przodu. Tak to wygląda według rysunków z serwisówki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-13 14:34:46 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-06-20 11:22:44
Posty: 4
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Wymontowałem pompę ponownie, podłączyłem wszelkie przewody żeby sprawdzić czy wskaźnik zareaguje przy recznym poruszaniu pływaka, bezskutecznie wskaźnik paliwa nie drgnął. Niestety ale chyba mam walnięty wskaźnik, coś z elektryką w pompie. Montując pompę zauważyłem, że może ona być zamontowana tylko i wyłącznie w jeden sposób, ramka mocująca inaczej nie pozwala (rozstaw śrub + wcięcie do spasowania z pompą). Chyba będę musiał śmigać bez wskaźnika paliwa, chyba że jest jakiś sposób zresetowanie komputera itp, może tu jest pies pogrzebany. Na tą chwilę jak przekręce kluczyk, wskaźnik jest na min, następnie migaja wszytkie kreski 8 razy i znowu wskaźnik paliwa na min i tak na okrągło. Ma ktoś jakieś pomysły????????


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-09 17:36:44 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2016-12-26 12:16:44
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N
sorry za odgrzaneego kotleta, ale pomoze ktos ?
pompa odkrecona, przewody zdjete , pompa wychodiz zaledwie 3-5cm ze zbiornika i cos ja trzyma, nie chce ciagnac na hama bo cos urwe, nie trzeba tam jakis zatrzaskow odpiac ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org