Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-10-29 19:19:13 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
Witam!
Czy miał ktoś do czynienia z takim kluczem? Będzie przydatny do dłubania w Fazerze?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-29 19:19:13 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2014-10-29 20:25:24 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-05-04 05:25:15
Posty: 92
Lokalizacja: Miłocin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 693142599
Obecne moto: na razie nic
To zależy jak "głęboko" chcesz grzebać. Trzymając się ściśle serwisówki przyda się na pewno ale ja bym zainwestował w trochę mocniejszy bo do samochodu to będzie już za mało a pewnie też się przyda. Z ostatnich dni u mnie: wymiana rozrządu w samochodzie i moment dokręcania koła pasowego 181Nm.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-29 20:43:10 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
THX, za takie skomplikowane rzeczy to się nie biorę. Za cienki jestem, klocuchy wymienić, oleje, filtry, łańcuch naciągnąć to jeszcze dam radę. Z bardziej skomplikowanymi do mechanika jeżdżę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 09:33:32 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Tak szczerze mówiąc to ja bym go nie kupił, bo jest mało pewny. Tj nie ma do niego żadnego świadectwa kalibracji, nie wiadomo czy trzyma parametry, a to znaczy, że to co na nim ustawisz i tak będzie nic nie warte. Według mnie używanie go traci sens.
Może i lepszy taki niż żaden, ale że sezonu nie długo koniec to polecam Ci odłożyć trochę więcej kasy i kupić coś porządniejszego. Dodatkowo nawet przy motocyklu będziesz potrzebował dwóch kluczy, nie ma co się łudzić, że dasz radę załatwić to jednym (ok są takie klucze, ale kosztują więcej niż 3 konwencjonalne dobrej jakości). Także zastanów się co chcesz zrobić i kup taki jak Ci potrzebny, potem i tak dokupisz ten drugi większy/mniejszy :D

Ponadto z moich doświadczeń z tą firmą wynika, że ich narzędzia, są zerorazowe - albo nie da się z nich korzystać, albo psują się podczas pierwszego użycia :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 10:15:44 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-09-07 17:54:43
Posty: 577
Lokalizacja: Wrocław / Bielsko-Biała
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: eMTek 07
sasza7 napisał(a):
Ponadto z moich doświadczeń z tą firmą wynika, że ich narzędzia, są zerorazowe - albo nie da się z nich korzystać, albo psują się podczas pierwszego użycia :P


Firma tzw. kogucik. Zamówiłem od nich lampę akumulatorową - okazało się, że nie prowadzą jej sprzedaży od jakiegoś czasu, a lampa na allegro sobie "wisiała" ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 11:01:37 
Chop-luftmysza

Dołączył(a): 2012-09-20 09:21:17
Posty: 1323
Lokalizacja: Piaseczno
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 609siedem46cztery51
Obecne moto: FZS 600
Co do klucza, to nie kupuj o, ma za duży zakres i na pewno nie będzie dokładny, zależy co chcesz robić, ja mam taki 5-30Nm i w większości wystarcza. Niestety kosztował prawie 2 razy tyle. Śruby co mają moment ok 150Nm nie będą tak czułe na różnice jak te co mają 10Nm - np. wałek rozrządu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 13:46:24 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
No to ładnie :P zamówiłem go wczoraj i zapłaciłem. Czyli teraz czeka mnie odsyłka do sprzedawcy :( No i znowu w plecy 15 zeta za przesyłkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 14:13:14 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2315
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
pisz/dzwoń do sprzedawcy, może jeszcze nie wysłał


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 15:47:23 
Chop-luftmysza

Dołączył(a): 2012-09-20 09:21:17
Posty: 1323
Lokalizacja: Piaseczno
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 609siedem46cztery51
Obecne moto: FZS 600
Viper to po co Ci ten klucz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 16:32:31 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
Mam łapę za ciężka. Ostatnio dokrecalem śruby przy pokrywie silnika od kosiarki i zerwalem gwinty, a podobno moment dokręcania to w tym przypadku około 20 Nm.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-10-30 16:52:08 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-06-28 23:23:43
Posty: 127
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz1n
ja mam klucz jakiś niemiecki, nie pamiętam jakiej dokładnie firmy ale używam go przy moto już kilka lat bo lubię robić gwintom ałłaaa... :) hehehe. klucz mój ma zakres 6-30Nm i przy drobnych śrubkach, gwiazdkach jest bardzo przydatny. lepiej kupić dobrej firmy i zapłacić więcej bo takie gówienka co podałeś i jeszcze z takim zakresem na bank nie będzie dokładny.
klucz dynamometryczny to fajna rzecz i przydatna!!! :o


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-11-02 22:21:04 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-07-25 14:30:00
Posty: 71
Lokalizacja: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna
Telefon: FAJNY
Obecne moto: FZ 1 FAZER
ten klucz da rade przy kołach w motorze i to wszystko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-11-03 12:40:12 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 388
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
Potwierdzam wersję kolegów wyżej. Lepiej stracić 15 zł na wysyłkę niż być w plecy te 70 zł za sam klucz. Ja mam jonnesway 5-25 bodajże ale kosztował 150 zł i ma świadectwo kalibracji. Kupiłem go m.in do dokręcania wałków rozrządu i grzebania w silniku. Poza tym nie kupisz uniwersalnego klucza... żeby mieć zakres od 10 do ponad 100 Nm wypada mieć trzy klucze o różnych zakresach wtedy masz gwarancjię dokładności. Wszystkie klucze no name nie warte są ani jednej złotówki...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-11-03 22:48:18 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-05-04 05:25:15
Posty: 92
Lokalizacja: Miłocin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 693142599
Obecne moto: na razie nic
Mam większość narzędzi firmowych Tengtools i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. A klucz dynamometryczny taki:
http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny ... 89352.html
i działa bez zarzutu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-11-04 10:55:34 
Chop-luftmysza

Dołączył(a): 2012-09-20 09:21:17
Posty: 1323
Lokalizacja: Piaseczno
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 609siedem46cztery51
Obecne moto: FZS 600
gryzmo napisał(a):
Tengtools



Nigdy o takiej firmie nie słyszałem a trochę się już bawiłem narzędziami,


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org