Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-02-14 19:14:20 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-05 14:41:52
Posty: 7
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Cześć. Dzisiaj zajrzałem pod dekle gaźników i okazało się, że są pozakładane plastikowe dystanse. Orientujecie się może czy samo ich usunięcie spowoduje uwolnienie pełnej mocy? Czy trzeba coś jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Tomek


Załączniki:
WP_20150214_001.jpg [1.26 MiB]
Pobrane 475 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-02-14 19:14:20 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2015-02-14 19:51:25 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3128
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Serwisówkę ogarnij sobie.
Sprawdź dysze główną
dyszę biegu jałowego
wywal te dystanse
zrób synchronizacje przepustnic.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-02-14 20:00:24 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-05 14:41:52
Posty: 7
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Dzięki za odpowiedź. Ale czy oprócz dystansów jest możliwość występowania jeszcze czegoś co blokuje moc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-02-15 15:48:43 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-06-24 17:57:26
Posty: 1479
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 7085833
Obecne moto: fzs 1000
jest takowa możliwość ...napisał Tobie o tym Wojtas...zrób te priorytety i potem ewentualnie pytaj i grzeb dalej :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-11 20:32:56 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-05 14:41:52
Posty: 7
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Witam ponownie.
Motocykl ma blokady na pokrywach gaźników oraz jest zablokowany na komputerze. Taka z Yamahy Polska. Czy jest możliwość ingerencji w komputerze aby odblokować moc? Czy kupić drogi komputer. Jeśli drugi to jak rozpoznać, że jest od wersji bez ograniczonej mocy?
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-13 09:57:38 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-06-24 17:57:26
Posty: 1479
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 7085833
Obecne moto: fzs 1000
myślę, że jest takowa możliwość...trzeba tylko znaleźć kogoś kto kompa posiada...może aso ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-14 16:26:06 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-05 14:41:52
Posty: 7
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
No właśnie serwis nie chce się za bardzo w to angażować...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-14 16:43:26 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1268
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
To zmień serwis, są jak dupa od srania, żeby takie coś usunąć tym bardziej, że to jest robione fabrycznie, a nie franka w garażu. Zadzwoń do przedstawiciela Yamahy polska jeśli serwis ma problem i zgłoś temat


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-17 00:12:18 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2012-04-17 00:19:02
Posty: 14
Płeć: Mężczyzna
Witam ! Trochę odgrzeję kotleta ale mam ten sam problem. Mam zamiar zrobić zimowy serwis, gaźniki, zawory itd i przy okazji chciał bym odblokować mojego fzs-a. W necie nic nie ma na ten temat. Ciekawy jestem jak sobie z tym poradziłeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-26 16:03:07 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-05 14:41:52
Posty: 7
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Cześć,
No własnie w poprzednim sezonie nie miałem czasu się tym zająć...
Może w tym sezonie się uda.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-25 22:49:19 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-03-25 01:34:30
Posty: 8
Lokalizacja: Lubin Dolnośląskie
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 661185820
Witam chętnie się tym zajmę Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-03-08 22:24:33 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2019-02-14 11:42:09
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XJ600s-FZS 1000
Hmm kaganiec jak to ogarnąć coby plecaczek się nie zczaił ile to ma faktycznie mocy,koni.Wiem o jakiś zaślepkach na króćcach ale z której strony są od gaziorów czy cylindra,dysze też mi po głowie chodza a ogólnie to brak ciegna EXUPA wiszą tylko linki czy środek jest? jeszcze nie rozkręcałem.Może ktoś pomoże to ogarnąć.Dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org