Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-05-10 23:11:01 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-10 23:02:20
Posty: 12
Płeć: Mężczyzna
Mam problem z swoją fazerką..

Pacjent:
Fz1N - 2009r.
Moto było ściągnięte z Francji, zblokowane, w Polsce odblokowane do pełnej mocy + założony wydech Yoshimura - hamownia pokazała 157KM.
Ja już kupiłem taki motocykl w ubiegłym roku, zrobiłem sporo km, ale w tym sezonie mi to przeszkadza, a mianowicie
Motocykl na niskich obrotach tak do 5tyś jest nerwowy, szarpie, trochę przerywa, jakby nie równo pracował, zdecydowanie gorzej chodzi gdy się rozgrzeje.
Na trasie to nie jest uciążliwe, ale w mieście dość znacząco...

Wydech jest cały przelotowy, bez exupa, w tym sezonie wymieniłem koło magnesowe (rozwaliło się) nowe irydowe świece.

Czy jedyne wyjście to napisanie nowej wersji mapy dla silnika? Kosztuje to ~1000zł w Oleśnicy :(
A może sam montaż exupa pomoże?

Niestety w moich okolicach (woj. łódzkie) nie ma speca co by pomógł i szukam pomocy tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fz1 - przerywanie
PostNapisane: 2015-05-10 23:11:01 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2015-05-10 23:18:23 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3170
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Brak Exup-a spory błąd.
Diagnostyka kompem podstawa, jak nie ma błędów, to hamowania i strojenie, w Wawie jest Motokofeina.
Uszkodzenie koła magnesowego rozumiem był szlif, sprawdziliście bicie na nowym kole?
Bo taki szlif nie raz kończy się wymiana pieca ze względu na bicie na czopie wału.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-10 23:24:43 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-10 23:02:20
Posty: 12
Płeć: Mężczyzna
Motokefeina życzy sobie.. 3000zł bo dają power commandera - ale błąd który by wpływał na takie zachowanie motocykla?
Widzę, że jesteś z łódzkiego - jesteś w stanie mi pomóc?
U nas w Bełchatowie nawet nikt nie może podłączyć pod komputer :(

Nie było nigdy szlifu, po prostu się rozpadło :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-10 23:29:43 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3170
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Coś za coś.
Zrób najpierw diagnostykę z poziomu licznika.
Ściągnij serwisówkę i punkt po punkcie można to zrobić samemu.
Spojrzeć można, tylko termin lipiec.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-10 23:33:01 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-10 23:02:20
Posty: 12
Płeć: Mężczyzna
Ok dzięki. W lipcu będę fazerką w Chorwacji więc się nie dogadamy :)
Ale zaraz poszukam serwisówki i spróbuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-14 13:25:26 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-13 09:18:29
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
sprawdz fajkocewki...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-15 17:02:24 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-06-28 23:23:43
Posty: 127
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz1n
stawiam na walniętą świecę lub cewkofajkę bo objaw jest na rozgrzanym silniku i na małych obrotach ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-15 19:33:02 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-13 09:18:29
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
fajkocewka na bank... moze z innej beczki-podczas jazdy mam dziwna przypadlosc mojej FZ1N-dyskoteka z kontrolek blad HI error na wyswietlaczu po wylaczeniu i wlaczeniu zaplony wszystko ok. jezdze codziennie i srednio raz na dwa dni cos takiego sie powtarza. jakies przebicie w instalacji?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-21 21:58:37 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-05-10 23:02:20
Posty: 12
Płeć: Mężczyzna
świece są nowe - irydowe
Fajkocewki sprawdzone i są ok w/g mechanika.
Czy jeśli byłby by nie takie to moto by przerywał gdy się rozgrzeje?
Na zimnym jest ok


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-18 19:42:51 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-21 20:40:35
Posty: 107
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1
Witam, i jak temat z przerywaniem zdiagnozowany?

Lewa!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-09 20:59:35 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-21 20:40:35
Posty: 107
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1
????

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-10 20:22:13 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 373
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Przez pięć lat chyba zdążył zdiagnozować problem :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-10 21:16:47 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-21 20:40:35
Posty: 107
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1
Dlatego zadałem pytanie ,po tych pięciu latach ...

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-10 21:47:00 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 793
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
antinet napisał(a):
świece są nowe - irydowe
Fajkocewki sprawdzone i są ok w/g mechanika.
Czy jeśli byłby by nie takie to moto by przerywał gdy się rozgrzeje?
Na zimnym jest ok


Zmień mechanika :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-10 21:56:13 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2020-01-21 20:40:35
Posty: 107
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1
Czyli świeczki iryd nie do fz1 tak ?to jakie kupić.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org