Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-12 18:49:01 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
Panowie , a jeszcze mam jedną kwestie. Wczoraj jak zakładałem to światło to zdjąłem stelaż żebym mógł sobie to zrobić na stole , gdzie mam lepsze oświetlenie. Zakładając pozniej stwierdziłem, że sruba ma za krótki gwint i chciałem zmienić ja na inną. no własnie chciałem.. przez 45 minut nie moglem zrozumieć dlaczego w gwint nie moge wkręcic takiej samej sruby tylko o dłuższym gwinicie. po tym czasie zrozumiałem że mój egzemplarz fazera ma wszystkie śruby w których gwint jest w układzie calowym a nie metrycznym! przyznam że juz kilka motocykli rozbierałem, ale z takim czyms sie jeszcze nie spotkałem i to mnie zszokowało. a jak jest u was? tak samo? ja się baaardzo zaskoczyłem, niekoniecznie pozytywnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-03-12 18:49:01 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-12 20:57:07 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2008-10-21 18:38:34
Posty: 324
Lokalizacja: WZ
Płeć: Mężczyzna
Skype: niko1010
Obecne moto: FJR
W innym temacie ktoś pisał ze po założeniu kufra moto dostaje shimy.
Opisz jak jest w twoim przypadku.
Również zamierzam kupić kufer lecz moje wątpliwości nasiliły się po przeczytaniu jednego z postów.


Ostatnio edytowano 2009-03-12 21:04:25 przez HOROŚ, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-12 21:01:58 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2008-10-21 18:38:34
Posty: 324
Lokalizacja: WZ
Płeć: Mężczyzna
Skype: niko1010
Obecne moto: FJR
Prośba do ADMINA
Osoby które piszą takie jak wcześniej głupie wpisy TO ku...wa źli ludzie są i winni bana dostać.
Czystkę należało by również zrobić z osobami z 0 postów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-12 22:07:06 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
kolego , ja kufer kupiłem tydzien temu, i niestety jeszcze nie miałem okazji zrobic z nim żadnych kilometrów, więc nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na pytanie.
p.s HOROŚ co do osób, które wypowiadają się w taki sposób, to mnie to kompletnie nie rusza, niech pisze sobie co chce, to świadczy wyłącznie o jego kulturze. :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-13 00:17:53 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-02-18 12:59:30
Posty: 728
Lokalizacja: Warmia
Płeć: Mężczyzna
GG: 666
Obecne moto: GTR 1400
Grzesiek650 Super zakup, tymbardziej, że jak wcześniej pisałeś, koszt to tylko 100PLN dołożone do ceny nowego kufra. Mimo że nadal uważam, że kierowcy samochodów, nawet ciężarowych, bez problemów widzą swiatła motocykla pod kufrem, to poszukam też stopów do mojego kufra. To podnosi bezpieczeństwo tak jak dodatkowy stop w samochodzie, no i nieźle wygląda ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-17 20:25:14 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-01-01 17:30:39
Posty: 408
Lokalizacja: Ślesin k\Konina
Płeć: Mężczyzna
GG: 8079747
Obecne moto: FZS 1000 05r
Grzesiek650 a powiedz mi jak jest podłączony stop do kufra? Chodzi mi dokładnie o połączenie między kufrem a moto! Czy aby zdjąć kufer trzeba rozłączać kabel od stopu? Czy jest to zrobione na zasadzie jakiegoś styku?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-18 01:32:20 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-02-18 12:59:30
Posty: 728
Lokalizacja: Warmia
Płeć: Mężczyzna
GG: 666
Obecne moto: GTR 1400
Grzesiek650 napisał(a):
zrozumiałem że mój egzemplarz fazera ma wszystkie śruby w których gwint jest w układzie calowym

:shock: Która to śruba w FZ6 jest calowa? A może jest metryczna tylko drobnozwojna?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-18 02:17:37 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
maniu008, nie trzeba podłączac zadnych kabli, jest to zrobione na zasadzie styków, wiec jak zakładasz kufer to od razu prąd dochodzi do kufra więc jest to całkowicie bezobsługowe.

t racer, z tego co do tej pory rozkręcałem (plastiki, stelaż kufer,crashpady) to wszystkie są calowe Shocked


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-18 08:10:42 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-02-18 12:59:30
Posty: 728
Lokalizacja: Warmia
Płeć: Mężczyzna
GG: 666
Obecne moto: GTR 1400
Jeśli klucze których używasz są metryczne to i gwinty będą metryczne. Jak chcesz sprawdzić to zmierz skok gwintu grzebieniem pomiarowym.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-18 08:23:23 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-01-01 17:30:39
Posty: 408
Lokalizacja: Ślesin k\Konina
Płeć: Mężczyzna
GG: 8079747
Obecne moto: FZS 1000 05r
Grzesiek650 właśnie też tak myślałem że jakoś to w ten sposób musi być rozwiązane. Bo nie wyobrażam sobie żebym musiał za każdym razem kiedy chce zdjąć kufer odpinać kable. Bo znajmy zrobił sobie do kufra stop ale samoróbkę i on jak ściąga to musi se kable odłączać, dla niego to luzik bo on cały czas z kufrem jeździ a ja tylko jak muszę. Ale jeżeli to jest bezobsługowe to muszę zainwestować całe 125 zł bo fajny gadżet poprawiający bezpieczeństwo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-18 13:13:28 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
zgadza się , rozwiązanie jest bardzo inteligentne i kompletnie bezobsługowe. niekoniecznie 125zł :D jak chcesz kupic taniej to wejdz na tą stronke www.defender.net.pl a najlepiej pogadaj z tym gosciem na gg: 5240454
Powiedz ze jesteś ode mnie , i zapytaj o cene, to myśle że na pewno coś utargujesz :)

t racer bede za tydzien w domu, gdzie stoi moja maszyna to dokładnie się upewnie jak to wygląda, bo temat mnie bardzo zainteresował.
klucze które mam są standardowe, a gwinty na pewno nie, bo zeby sie przebic musiałem zrobic nowy gwint w plastiku..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 00:29:54 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-02-18 12:59:30
Posty: 728
Lokalizacja: Warmia
Płeć: Mężczyzna
GG: 666
Obecne moto: GTR 1400
http://www.srub-met.pl/7.pdf
Powyżej tabela skoków gwintów metrycznych i calowych. W FZ6 występują gwinty metryczne, ale bardzo często drobnozwojne. Jeśli używasz kluczy np. płasko-oczkowych i ich rozmiar wyraża się w milimetrach, to masz do czynienia ze śrubami metrycznymi. Natomiast w sklepach najczęściej kupuje się śruby z gwintem o skoku nominalnym dla danego rozmiaru gwintu, a w motoryzacji często stosuje się śruby metryczne drobnozwojne, to z tego powodu nie mogłeś jednej śruby zastąpić drugą, mimo, że miały tę samą średnicę trzpienia gwintowanego. Śruby drobnozwojne przenoszą większe obciążenia i charakteryzuje je większa samochamowność gwintu, co jest istotne w poddanych wibracji połączeniach z jakimi mamy do czynienia w motocyklach.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 11:24:27 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
:shock: :shock: :shock: t racer no to chyba już wszystko jasne :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-07 20:15:06 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2010-01-25 14:18:27
Posty: 10
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Płeć: Mężczyzna
GG: 1786989
Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer 04
Hej!

Ja również jestem posiadaczem Givi V46 i planuję go "doświetlić", na chwilę obecną domowymi sposobami-bez kupowania zestawu oryginalnego Givi.

Mam zatem pytanie do posiadaczy kuferka Givi V46 właśnie-jak zdemontować górny element z kufra (ten, na którym jest logo firmy)? Śrubki od wewnątrz mam poodkręcane, światła odblaskowe wyjęte, ale nie mam pojęcia jak zdjąć ten górny element. Nie chcę szarpać na siłę, choć może tak trzeba-tylko jak? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-08 14:08:57 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2009-04-06 14:46:35
Posty: 78
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: brak...
Bardzo mi się ten pomysł podoba. "Niestety' mam oryginalny topcase Yamaha. Czy ktoś z Was widział może zestaw dla mojego modelu? Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org