Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-04-12 07:58:55 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
No właśnie spinam w tej kostce parę pinów ( już zrobiłem test spięcia raz jednej pary potem drugiej) i nic się nie dzieje oprócz tego że przy jednym spięciu pali mi się lampka abs a przy drugim spięciu lampka się nie pali, może błędem jest że mam cały czas wyłączony czerwony klawisz? Bo jak teraz sobie przypominam z filmiku ten gość wkładał zworkę na włączonym czerwonym klawiszu i dopiero po wpięciu wyłączył czerwony klawisz, jak sądzicie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-12 07:58:55 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2019-04-12 09:03:38 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 123
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
Wyłącznik awaryjny ma być w pozycji wyłączonej, możliwe, że masz uszkodzoną wiązkę elektryczną bądź inną usterkę w układzie elektrycznym ABS.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-12 10:08:41 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
A wiesz może gdzie jest i który to bezpiecznik od tego ABS u ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-13 16:53:04 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 284
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
Roni nie zwieraj na dziko pinow ktorych nie wiesz czy mozesz zewrzeć bo uwalisz zaraz cos waznego... Na filmie ktory Ci podsylalem bardzo wyraznie widac ktore piny koles zwiera. Wtyczka jest ta sama.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-13 17:36:06 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-03-05 23:40:30
Posty: 67
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6SA 2006r.
Na 3 stronie tego wątku kolega wrzucił zdjęcie serwisów ki dla modelu S1 czyli do 2006 gdzie strona 8-85 pokazuje które piny należy założyć zworkę.

Bezpiecznik ABS w wersji S1 jest przy airboxie po lewej stronie nad akumulatorem.

Zrobiłem test "1" teraz będę próbował ogarnąć "2" test.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-13 17:39:59 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-03-05 23:40:30
Posty: 67
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6SA 2006r.
.


Ostatnio edytowano 2019-04-15 15:38:52 przez macpro, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-13 17:43:15 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-03-05 23:40:30
Posty: 67
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6SA 2006r.
.


Ostatnio edytowano 2019-04-15 15:38:07 przez macpro, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-13 21:25:13 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
sfazowany za pierwszym razem podłączyłem jak na filmie i jedyny efekt to że zgasła lampka abs alr nic się nie działo ,ani test ani nic.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-14 21:22:35 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 123
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
Poniżej podaję link do filmu, na którym widać jak wyglądają zegary w przypadku wejścia w tryb diagnostyczny poprzez zwarcie pinów w kostce. W tym konkretnym przypadku są trzy błędy (22, 25, 41). kody błędów, jak i sposób na usunięcie przyczyny są dokładnie opisane w serwisówce.

https://youtu.be/Sk9zAQ6IxOo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-15 07:21:58 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
W tym sęk że u mnie po zwarciu tych pinów i przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje ani żadne błędy się nie pokazują (oprócz palącej się kontrolki ABS) ani po wciśniętej wcześniej klamce hamulca i przekręceniu kluczyka nie odbywa się test ,nie wiem co jest nie tak , czy tak się dzieje bo np jakiś bezpiecznik od ABSu jest przepalony czy inna usterka elektryki powoduje brak możliwość diagnostyki ABS i zasadniczo nie działanie ABSu w ogóle ? Zaznaczam że normalne z czytanie błędów z kompa normalnie da się zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org