Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-06-29 09:26:15 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1835
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
Oskarkor napisał(a):
Powiedz to mi, osobie która ukręciła gwint w tylnym zacisku

bo do m,oto podchodzi się z kluczem dynometrycznym...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-29 09:26:15 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-06-29 09:34:58 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 106
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 s2
misiakw napisał(a):
bo do m,oto podchodzi się z kluczem dynometrycznym...


oczywiście, teraz jestem bogatszy w to doświadczenie 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-29 10:59:14 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-05-11 11:49:12
Posty: 63
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZS600
Ja ostatnio pozyczylem koledze klucz dynamometryczny... :? Oddal mi go z ukrecona przedluzka do nasadki... :shock:
Oboje sie zastanawialismy do ilu Nm dokrecal srube :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-13 11:49:26 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-05-11 11:49:12
Posty: 63
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZS600
Witam wszystkich tu zgromadzonych :D

Zapewne albo dostane zjeby, albo nagrode zlotej lopaty za odkopanie tematu sprzed kilku miesiecy haha!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Od jakiegos czasu walczylem ze stukajacymi klockami hamulcowymi w przednim zacisku. Znalazlem kiedys artykul, ze mozna troche te blaszki przerobic i problem stukania zniknie. Kilka dni temu przyszly mi nowe blaszki, wiec postanowilem sie pobawic ze starymi (blaszkami, nie rodzicami :D ).

Wystarczylo zbic mlotkiem na plasko te zagiecia w górnej czesci blaszek. Spowodowalo to, ze blaszki ciasniej trzymaja klocki w zacisku i nic przez to nie stuka. Jadac dzisiaj do pracy wszystko bylo okej, i nastala cisza w przedniej czesci motocykla. Dzisiaj po pracy, przejade sie kawalek dalej zeby zobaczyc jak tam wszystko sie trzyma.

Jesli macie taki sam problem, to moze warto troche przerobic blaszki. Zaznaczam, ze robicie to na wlasna reke i nie ponosze odpowiedzialnosci za roznego rodzaju szkody :)

Pozdrawiam :moto:


Załączniki:
NOS60-1620__22987.1508883078.jpg [85.85 KiB]
Pobrane 78 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-13 14:24:42 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 275
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
Wystarczy je trochę mocniej wygiąć żeby ciaśniej siedziały (przy zakładaniu trzeba się trochę namęczyć) i to też wystarczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-13 16:42:50 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-05-11 11:49:12
Posty: 63
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZS600
maciej_pk napisał(a):
Wystarczy je trochę mocniej wygiąć żeby ciaśniej siedziały (przy zakładaniu trzeba się trochę namęczyć) i to też wystarczy.


Tez juz to przerabialem :) Zgodze sie, ze ciasniej trzymaja klocki, ale wciaz przesuwaly sie w zacisku. Potrzebny byl jakis punkt zaparcia blaszki o zacisk, wiec rozbicie tego wzniesienia mlotkiem pomoglo :D

:moto:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org