Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-08-06 17:59:11 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2015-06-11 12:04:07
Posty: 120
Lokalizacja: Otwock
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6n S2
Cześć,
Chciałbym zapytać czy miał ktoś podobny problem i się z nim uporał.
Chodzi o gasnący licznik i obrotomierz, moto nie trzyma też godziny.
Sprawa wygląda tak, że raz działa, raz nie działa - ale tylko wyświetlacz i obrotomierz, kontrolka luzu, kierunków, świateł wszystko inne działa cały czas.
Przeczyściłem wszystkie styki mimo że brudu nie było, problem zniknął na jakieś 60km i pojawił się znowu. Wszystkie bezpieczniki ok.
Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-06 17:59:11 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-08-06 18:01:48 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-03-27 22:44:10
Posty: 260
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 04
Sprawdź wiązkę wgłąb do ramy, czy gdzieś nie przetarły się izolacje. Kiedyś widziałem na jutubie podobny problem i gość musiał pół wiązki lutować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-06 18:08:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-05-06 21:30:43
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer fzs600
Miałem identyczne objawy w samochodzie przy akumulatorze na wymarciu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-06 22:57:13 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2015-06-11 12:04:07
Posty: 120
Lokalizacja: Otwock
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6n S2
wiązka wygląda ok, przy słabym aku to raczej miałbym problem z odpaleniem a pali od strzała


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-07 13:02:43 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1914
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
może śruby w klemach się poluzowały? był gdzieś temat o przerywającym moto, mechanik przerył je wzdłuż i w szerz, a okazało się że śrubka z klemy wyleciała...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-09 19:44:26 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-05-08 21:16:25
Posty: 58
Lokalizacja: Wodzisław śl.
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Miałem to samo w fzs 1000 i też palił od strzała na nowym aku i wszystko sprawdzałem i też gasł licznik w końcu dałem do elektryka a ciężko było znależdzć dobrego no ale znalazłem i poprawił ładowanie tyle tylko powiedział ale zrobił bo jest ok. a przedtem nikt nie umiał tego naprawić nawet myślałem już o nowym liczniku


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org