Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: FZ1 Fazer Soft
PostNapisane: 2018-09-20 20:43:45 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-09-20 08:44:26
Posty: 1
Lokalizacja: Oslo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N Fazer
hej.
Posiadam FZ1 Fazer z 2015r. Moto posiada ok.150 koni i tu moje pytanie czy można wgrać softa- nową mapę.
Jeśli tak to do kogo mogę się zwrócić o pomoc i wiecej info . dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: FZ1 Fazer Soft
PostNapisane: 2018-09-20 20:43:45 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-09-20 22:30:26 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1961
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
A po co Ci nowa mapa skoro fz1 jest idealnie zestrojony i daje frajdę z każdego konia którego tam ukrywa :D
No chyba że Ci za szybko - to oznacza że wybrałeś sobie zły motocykl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-20 23:46:54 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-06 09:46:12
Posty: 78
Lokalizacja: Łaziska Gorne
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Jedyny moment kiedy byś mógł wgrywać nową mapę to przy zmianie kompletnego wydechu od rur, kolektorów i tłumika. A tak to poza tym nie widzę innego powodu. Chyba ze się mylę to poproszę o korektę jak ktoś jest w temacie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-21 07:19:26 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 729
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
Jak ktoś wywali końcówkę i kata to przydała by się hamownia z modem ECU.
W Nadarzynie takie robią, efekty są bo w serii na kole jest około 120km, taki psikusek od yamahy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-21 09:36:58 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2044
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
tuzmen napisał(a):
serii na kole jest około 120km, taki psikusek od yamahy

nie psikusek od yamahy, tylko straty na przenoszeniu napędy. nigdy na kole nie bedziesz miał takiej samej mocy jak w silniku...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-21 10:01:15 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 729
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
misiakw napisał(a):
tuzmen napisał(a):
serii na kole jest około 120km, taki psikusek od yamahy

nie psikusek od yamahy, tylko straty na przenoszeniu napędy. nigdy na kole nie bedziesz miał takiej samej mocy jak w silniku...


wiem o stratach w napędzie jednak teoretycznie podchodzi to pod 20% różnicy, trochę dziwne
Generalnie to mi nie brakowało mocy w FZ1 ale nie dziwi mnie że ktoś jest rozczarowany tymi 150 konikami z katalogu

Ktoś tu się na forum przechwalał tuningiem Fz1 i z 150km na kole? tak mi się przypomina


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-21 10:40:22 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2044
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
tuzmen napisał(a):
wiem o stratach w napędzie jednak teoretycznie podchodzi to pod 20% różnicy, trochę dziwne


czytałem gdziesz że w samochodach seryjnych szacuje się strat tak około 15%-20%.

biorąc pod uwagę że silnik testowany jest w laboratorium, więc na ścićle określonym paliwie, ciśnieniu itp jestemw stanie uwierzyć że motocykl, na paliwie ze stacji, jakimś tam ciśnieniu powietrza, już z przebiegiem (a więc i piec może dać troszkę mniej koni,skrzynia i łożyska mogą byc już troszkę przechodzone itd). rzeczywiście sporo, natomiast mówimy tu o motocyklu drogowym...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-21 21:40:28 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 365
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Z1000SX
W katalogu Z1000sx jest 140KM a na każdej hamowni wychodzi co najwyżej 125KM :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-22 20:20:52 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-06 09:46:12
Posty: 78
Lokalizacja: Łaziska Gorne
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
To jeśli dobrze pamiętam pamiętam fz1 ma 150 km katalogowo. a na hamowni wyszło mi 148,2 km. wiec aż tak róznica by była ??


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org