Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-02-14 22:42:37 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-29 09:23:07
Posty: 672
Lokalizacja: CCH
Płeć: Mężczyzna
GG: 3280985
Telefon: Nokia
Obecne moto: Gladius 650 mit ABS
kozlos napisał(a):
;)
Bardzo dziekuje za pomoc i mam nadzieje, ze kiedys bede mogl odwdzieczyc sie tym samym.


Po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-02-14 22:42:37 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2011-02-14 23:00:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-03-02 18:45:57
Posty: 42
Lokalizacja: Ostrowiec Św/Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 690111
Telefon: 508344442
Obecne moto: Fz6 Fazer
Kozlos jak TPS zacznie ci padac to się zorientujesz na pewno :P
Gasnący silnik na jałowym, dwa razy większe spalanie, zarzygana tabl. rej. niedopalonym paliwem… w dodatku na przemian jednego dnia wszystko działa ok innego już nie.

Na uszkodzonym tpsie jeździłem ze 2 miechy jak wariował resetowalem go kluczem w stacyjce i był spokoj na kilka – kilkaset kilometrów.
Yamacha wymienia czujniki za free (mój jest z UK) i akcja trwa do momentu az wymienią wszystkie, niestety nie każdy serwis o tym wie i trzeba ich oświecać :D Jedyny minus tego rozwiązania to taki że nikt się nie spieszy i czekałem 3 tyg na czujnik!

info@yamaha-motor.pl - w mailu podajesz numer vin i po 2-3 dniach masz odpowiedz

''
Witam
Tak Pana motocykl podlega pod akcję wymiany czujnika TPS
Proszę się zgłosić do najbliższego autoryzowanego serwisu Yamaha na wymianę.
Pozdrawiam \ Best regards
Przemysław Pazderski
Spec. ds. technicznych Yamaha Marine i Power Products''


Serwis tak na prawde nie jest w stanie sprawdzic tych TPS’ów, mój działał ''prawidłowo'' więc muszą wierzyć na słowo.

Fazera mam z 2005 i problem pojawił się po 5 latach przy około 43tys km, tak wiec jeszcze nie jedna fz6 zasłabnie szczególnie te 04-06…


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-02-14 23:15:40 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-13 15:58:35
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 3192237
Telefon: thc, tzn HTC
Obecne moto: GSXR 600 k7
Z ciekawosci napisalem maila do Yamaha Poland odnosnie czujnika TPS i dla zainteresowanych cytuje odpowiedz :

"
Witam panie Rafale,


Pański motocykl podlegał pod kampanię wymiany wadliwych czujników TPS, ale w Włoszech w grudniu 2006 roku dokonano już wymiany gwarancyjnej tego czujnika.

Każdy autoryzowany serwis Yamaha jest zobowiązany do wymiany takiego czujnika w ramach gwarancji, o ile naprawa nie została jeszcze wykonana."
;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-03-14 14:06:20 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-24 11:16:16
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 naked 2005
Cześć, ja swojego FZ6 kupiłem w zimę, sprawdziłem go na tyle, na ile się dało w takich warunkach, kawałek sie przejechałem i wszystko było ok. Dopiero w weekend więcej pojeździłem, i na 99 % mam padnięty TPS. Pisałem już wcześniej do yamahy podając swój VIN i dowiedziałem się, że w moim motocyklu prawdopodobnie jest wadliwy czujnik i że nie był jeszcze wymieniany. Dziś zadzwoniłem więc do Yamahy w Warszawie na Łopuszańskiej, bardzo miły Pan wiedział o co biega, powiedział, że mogę przyjechać nawet i dzisiaj, w celu weryfikacji rodzaju czujnika, a jak już będą wiedzieli jaki to model, to złożą zamówienie i w ciągu 4 dni będą mieli na stanie i chętnie mi zamontują sprawny czujnik. Bardzo mnie to cieszy, bo motor wreszcie (mam nadzieję) będzie działał dobrze, poza tym chcę, czy nie to dzisiaj muszę się na nim przejechać, żeby odwiedzić serwis - jest to jakiś pozytyw ;)
ps.: objawy jakie mam to raz na jakiś czas gasnący silnik na biegu jałowym (czasem co 3, a czasem co 15 kilometrów), raz na jakiś czas zapalająca się lampka check engine oraz zbytnia czułość na odkręcania manetki, co powoduje szarpnięcia przy otwieraniu oraz zamykaniu przepustnic.
Na piszę co i jak, gdy już będzie po wszystkim
pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-03-24 10:42:08 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-24 11:16:16
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 naked 2005
Hej, niestety czeka mnie kolejna, trzecia wizyta w serwisie. Okazało się, że aby wymienić TPS trzeba zrzucić silnik, a taka operacja potrwa około trzech godzin, muszę więc przyjechać kiedy indziej i zostawić sprzęta na pół dnia.

:(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-03-26 20:06:47 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-03-26 19:00:01
Posty: 53
Lokalizacja: Garwolin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer
Witam. Chciałbym się podłączyć pod temat. Mianowicie mój Fazerek z 2007r po odpaleniu na zimnym czasami kręci się ok 1600 a czasami 1800 bywa też że dochodzi do 2000. Czy te wachania są normalne? Po rozgrzaniu raczej jest ok bo kręci 1020-1060 obr/min.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-03-26 20:12:26 
forumowa amazonka

Dołączył(a): 2009-07-17 18:35:36
Posty: 206
Lokalizacja: Oborniki
Płeć: Kobieta
GG: 4485450
Obecne moto: CBR 1000 RR sc59
osa.wariat napisał(a):
Witam. Chciałbym się podłączyć pod temat. Mianowicie mój Fazerek z 2007r po odpaleniu na zimnym czasami kręci się ok 1600 a czasami 1800 bywa też że dochodzi do 2000. Czy te wachania są normalne? Po rozgrzaniu raczej jest ok bo kręci 1020-1060 obr/min.


A mój z 2006 po rozgrzaniu kręci gdzieś 1260-1320, tak jest i było od nowości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-03-26 21:19:57 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-29 09:23:07
Posty: 672
Lokalizacja: CCH
Płeć: Mężczyzna
GG: 3280985
Telefon: Nokia
Obecne moto: Gladius 650 mit ABS
U mnie podobnie jak u Ewki. Na "ssaniu" ma około 1260 - 1320.
Pozdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-03 14:43:22 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-02-24 11:16:16
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 naked 2005
Witam ponownie, zapomniałem napisać, ale jeśli to kogoś zainteresuje, to po wymiania TPS-a wszystkie objawy o których pisałem ustąpiły, więc zachęcam wszystkich do wymiany owego czujnika ;)

pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-03 15:26:50 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-03 12:55:56
Posty: 23
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer 2008
Ale wy wszyscy macie super skalibrowane oczy :shock:

Ja tam widzę tylko jak mi wskazówka od obrotomierza drga/drży.

Ale stwierdzić czy to pomiędzy 1231/1232 a 1359/1360 nie jestem w stanie :D

To oznacza jedynie, że jesteście mega pozytywnie zakręceni na punkcie swoich maszyn.

:beer: dla wszystkich.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-03 16:41:09 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-03-26 19:00:01
Posty: 53
Lokalizacja: Garwolin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer
dragonfly79 napisał(a):
Ale wy wszyscy macie super skalibrowane oczy :shock:

Ja tam widzę tylko jak mi wskazówka od obrotomierza drga/drży.

Ale stwierdzić czy to pomiędzy 1231/1232 a 1359/1360 nie jestem w stanie :D

To oznacza jedynie, że jesteście mega pozytywnie zakręceni na punkcie swoich maszyn.

:beer: dla wszystkich.

Pozdrawiam

Heh kolego tu nikt nie ma super skalibrowanych oczu :) W Fz6 na wyświetlaczu elektronicznym dokładnie pokazuje cyferki od obrotów więc każdy jest w stanie odczytać . A u Ciebie w Fz6 S2 jest inny zegar i masz normalny obrotomierz więc pewnie nie wyświetlają Ci się cyfry na elektronicznym. Pozdro :beer: :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-03 17:22:25 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-03 12:55:56
Posty: 23
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 Fazer 2008
osa.wariat

Dzwonie odwołać wizytę u okulisty :D

Fakt u mnie takiej opcji nie ma.

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-04 12:37:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-05-30 22:54:21
Posty: 32
Lokalizacja: Brzesko
Płeć: Mężczyzna
GG: 6910449
Obecne moto: FZS6 Fazer - 2005r.
Sruba regulacji wolnych obrotów, biegu jałowego YAMAHA FZ6 FAZER 2005r.
(to jest ta z "koronką", ta druga to tylko mocowanie takiej małej pokrywki)

tak gdyby ktoś potrzebował kiedyś :)

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-14 19:41:30 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2013-03-14 16:49:15
Posty: 4
Lokalizacja: tuchola
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz6
Witam mam pytanie do posiadaczy fz6n,powiedzcie mi czy to normalne bo przedtem tego nie zauważyłem czy wasze moto gdy pracuje na biegu jalowym na obrotomierzu miga zakres obrotów na wyświetlaczu a gdy sie rozgrzeje przestaje migac.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-14 21:03:32 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-05-07 19:54:35
Posty: 103
Lokalizacja: Więcbork
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S
Tak, mruga od 0 -2 tys. obrotów, po rozgrzaniu przestaje.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org