Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2020-02-12 10:50:32 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2315
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
Tanatos napisał(a):
nigdy więcej Exide

u żonki w er6 wytrzymał 3 miesiące - na gwarancji wynieniony an inny, ale myślałem że to kwestia określonego egzemplarza a nie marki więc nie chciałem się za bardzo rozpisywać...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 10:50:32 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2020-02-12 11:07:57 
Legenda forum

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 2056
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10
Jak poprzednio polecam Motobatta ;) mój po 4miesiącach stania teraz w garażu odpalił od pierwszego strzała ;)
Jak ktoś potrzebuje - pw - w dobrej cenie dostarczę!
Do fz6 - wszystkie modele - 2 lata gwarancji - MBT12B4 - 190zł brutto


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 11:28:39 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2019-10-01 16:23:53
Posty: 246
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Tracer 900
jak mogę polecić Yuasa
chociaż z akumulatorami różnie bywa, w aucie padł mi po roku i został wymieniony na gwarancji na dokładnie taki sam- fabryczny który wytrzymał 9 lat


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 12:10:51 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 782
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
rhazz dobrą cenę masz na tego motobatta... Jeśli na wiosnę będę miał problemy z odpalaniem to się skuszę.

Czy ktoś pamięta co bylo fabrycznie montowane w fz6? Ciekaw jestem ile może mieć mój akumulator.. obecnie mam landport bv, ale patrząc na ceny nowego landporta to być może ktoś niedawno wymienił fabryczną padlinę na najtańszy żeby tylko coś było. W sezonie nie ma problemu ale na końcówce roku tracker gps przy postojach powyzej 2 tygodni ze 2 razy mi głęboko rozładował akumulator, odpaliłem na pych i pojeździłem żeby go naładować i do czasu ponownej dłuższej przerwy startuje ok. Tylko jak jeżdżę to nie używam grzanych manetek ani drugiej lampy mijania żeby jak najwięcej podładować akumulator wiec jak jest zimno i ciemno to ich nie używam, bez sensu :) a dostęp do aku jest tak przewalony że głowa mnie boli na myśl o wyciąganiu Aku do ładowania... W planach jest wyprowadzenie kabli pod kanapę ale tej zimy wyjątkowo nie mam czasu na rzeźbę :(
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 13:51:56 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-04-19 17:48:32
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 ABS
Poszukajcie akumulatorów marki BPower.
Bardzo rozsądne pieniądze, uczciwy importer i moim zdaniem bardzo dobra jakość.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 19:11:29 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 373
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Hej. Na różnych "forumach" ludzie doktoryzują się nad akumulatorami do motocykla. Tylko za bardzo nie wiem po co skoro to tak naprawdę niewielki wydatek. Ja swojego konia kupiłem 3-4 lata temu. Moto przyjechało z Sycylii z akumulatorem LP. O tej firmie w internetach nie ma tule "och" i "ach" co np. nad Juasą. Fakt jest faktem, że to niszowe aku spisuje się świetnie. Gdy kiedyś padnie, to po prostu wezmę trochę ponad sto złotych w kieszeń i kupię aku pierwsze z półki. :D

A ty Tanatos może po prostu miałeś podwójnego pecha, a może to Exide to faktycznie o d... rozbić :roll: Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 20:50:40 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 348
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Ja Exide miałem dwa sezony, sam go załatwiłem miesiąc temu i właśnie jestem przed zakupem aku. Miałem brać Excide ponownie ale teraz się zastanowię


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 21:06:34 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 496
Płeć: Mężczyzna
Exide seria premium w aucie 4 lata i papa. Nigdy więcej.
Yuasa 5 lat w moto, cena kosmiczna, nie polecam.

Obecnie 3 rok Landport w motocyklu, 2 razy zostawiłem zapłon i się rozładował, trzyma nadal. W aucie eurostart ma 7 lat, jeden z najtańszych.

Generalnie im taniej tym lepiej, szkoda kasy na cokolwiek markowego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 22:15:08 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 444
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
ahamay napisał(a):
Generalnie im taniej tym lepiej, szkoda kasy na cokolwiek markowego.


No coś w tym jest... Kiedy poszedłem z "niedoszłą" reklamacją do sklepu, gdzie go kupiłem, "pogaworzyłem" sobie ze sprzedawcą dobry kwadrans.
Pytałem się co on by polecił. Odparł: najtańszy jak znajdziesz. To tylko akumulator. Najtańszy znajdziesz w okolicach 100zł. Jak padnie powiesz sobie "trudno" i kupisz kolejny. A 100zł to nie majątek. No coś w tym jest.

excop napisał(a):
A ty Tanatos może po prostu miałeś podwójnego pecha, a może to Exide to faktycznie o d... rozbić Pozdrawiam


Chyba trzeba sobie powiedzieć wprost, że Exide to sztrucel. Moto jak moto - może nie jeżdżę w sezonie po 10.000 - 20.000 km, ale na tyle regularnie, że nie miał możliwości się rozładować na amen.
Mocno mnie dziwi jednak, że w rocznym aucie trzy razy już latałem z kablami. A auto jeżdżone dzień w dzień.

sfazowany napisał(a):
a dostęp do aku jest tak przewalony że głowa mnie boli na myśl o wyciąganiu Aku do ładowania... W planach jest wyprowadzenie kabli pod kanapę ale tej zimy wyjątkowo nie mam czasu na rzeźbę


Polecam jak najbardziej. Wyprowadziłem sobie z akumulatora wejście do ładowarki. W innym przypadku to byłby dramat. Zawsze twierdziłem, że FZ6 to bardzo przyjazny sprzęt, ale Japońskim inżynierom za usytuowanie akumulatora piwa bym nie postawił :evil:

rhazz napisał(a):
Jak poprzednio polecam Motobatta


Pomyślę. Najwyżej jak będę na Śląsku to wpadnę go odebrać do Ciebie do sklepu. Stwierdziłem jednak, że aku kupię dopiero kiedy zacznie się sezon. Na razie siłą rzeczy jeździć nie będę, a... szkoda żeby uciekała już gwarancja :D Nie chciałbym zaś powtórki z rozrywki :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-12 23:04:32 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 172
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
sfazowany napisał(a):
rhazz dobrą cenę masz na tego motobatta... Jeśli na wiosnę będę miał problemy z odpalaniem to się skuszę.

Czy ktoś pamięta co bylo fabrycznie montowane w fz6? Ciekaw jestem ile może mieć mój akumulator.. obecnie mam landport bv, ale patrząc na ceny nowego landporta to być może ktoś niedawno wymienił fabryczną padlinę na najtańszy żeby tylko coś było. W sezonie nie ma problemu ale na końcówce roku tracker gps przy postojach powyzej 2 tygodni ze 2 razy mi głęboko rozładował akumulator, odpaliłem na pych i pojeździłem żeby go naładować i do czasu ponownej dłuższej przerwy startuje ok. Tylko jak jeżdżę to nie używam grzanych manetek ani drugiej lampy mijania żeby jak najwięcej podładować akumulator wiec jak jest zimno i ciemno to ich nie używam, bez sensu :) a dostęp do aku jest tak przewalony że głowa mnie boli na myśl o wyciąganiu Aku do ładowania... W planach jest wyprowadzenie kabli pod kanapę ale tej zimy wyjątkowo nie mam czasu na rzeźbę :(
[ img ]



Taki akumulator miałem w fabrycznym motocyklu, wytrzymał 10 lat.


Załączniki:
P3280031.JPG [1.73 MiB]
Pobrane 88 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-13 01:46:02 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 782
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
pawcio81 napisał(a):
Taki akumulator miałem w fabrycznym motocyklu, wytrzymał 10 lat.


Dzięki ;)

Swoją drogą nie sądziłem że landport jest na tyle znany i używany...

Gdybym miał instalację elektryczną gołą to brał bym najtańszy. W zasadzie stockowe moto z tamtych lat bez dodatków po wyjęciu kluczyka jest niemal odcięte od akumulatora i go nie rozładowuje, miga tylko na zegarach dioda immobilizera. Ponieważ mam jeszcze alarm, dvr i inne pierdoły to stawiam na coś co wytrzyma dłuższe przestoje przy mikro drenażu przez dodatki. Chcę jeszcze dorzucić przekaźnik sterowany postojowymi który zasili akcesoria podczas pracy silnika a odetnie je po zgaszeniu, tylko pod bakiem jest tak mało miejsca na takie patenty... Pod kanapą jest nie lepiej :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-13 08:37:29 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2315
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
sfazowany napisał(a):
Chcę jeszcze dorzucić przekaźnik sterowany postojowymi który zasili akcesoria podczas pracy silnika a odetnie je po zgaszeniu, tylko pod bakiem jest tak mało miejsca na takie patenty... Pod kanapą jest nie lepiej :/

Taki przekaźnik razem z zestawem 3 bezpieczników upchniesz pod bakiem, przed aku, w danej główce ramy albo obok Aku w ramie (oba od środka ma wcięcia) ja tam mam od grzańcem manetek i gniazdka usb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-13 09:39:07 
Legenda forum

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 2056
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10
sfazowany napisał(a):
Swoją drogą nie sądziłem że landport jest na tyle znany i używany.

Jestem w stałym kontakcie z panem z Landporta bo ma dla nas produkować prywatną linię. Trzeba uważać bo oni mają różne stopnie jakości tego swojego landporta no i na potęgę produkują prywatne linie dla dystrybutorów jak my.
Więc jak się uda to następne MaxGeary nie będą z Motobatta - tylko właśnie z Landporta ;)

Ogólnie Landport jest dość drogi, ale jakościowo bardzo spoko. Tak samo jak np TUBORG kompletnie olewany w PL a robią jedne z najepszych baterii do HDeków.
BS Battery, Varta, później w górę Yuasa czy Motobatt. Wymieniać można w nieskończoność. A najlepsze jest to że można za aku zapłącić 100 a można 400 - i nie ma metody czy za rok nie padnie, albo czy nie przejeździ 10 (chociaż nie powienien).
Czasem się zdarza że przychodzi paleta pełna akumulatorów, przykładam miernik - 12,7. Próba obciążęnia = 0 -> nowe aku do śmieci. bywa i tak ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-13 10:13:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-04-19 17:48:32
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 ABS
Tuborg , sorry, znam historię powstania tego akumulatora i całej tej marki założonej przez Pana z Poznania. Nie będę się wypowiadał o niej bo szkoda nerwów i ludzi którzy to kupią za takie pieniądze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-02-13 10:28:13 
Legenda forum

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 2056
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10
Rafal Odo napisał(a):
Tuborg , sorry, znam historię powstania tego akumulatora i całej tej marki założonej przez Pana z Poznania. Nie będę się wypowiadał o niej bo szkoda nerwów i ludzi którzy to kupią za takie pieniądze.

czyli kolejny raz potwierdzamy tutaj teorię - że co człowiek to opinia :) Mam klienta który kupuje tylko te Tuborgi do HDków które przerabia i powiedział że nigdy nic innego jeśli chodzi o aku 20ah i 30ah ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org