Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-01-10 18:33:35 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2019-01-08 23:48:21
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Cześć :D

Będę potrzebował niebawem wymienić kroćce ssące w swoim moto.
Jakie polecacie i czy ktoś montował kroćce z aliexpress? Co myślicie o chińskim rzemiośle?

Pozdro!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-10 18:33:35 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2019-01-10 18:38:42 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1281
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
Najpierw poczytaj wątki o tych króccach. Dlaczego chcesz je wymienić?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-10 19:42:11 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 351
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
No i jaki masz problem z chińskim rzemiosłem? O ile mi wiadomo to na razie oprócz USA i Rosji tylko jeszcze Chiny latają w kosmos :D . ponadto lwia cześć np. smartfonów też tam jest produkowana. A na poważniej to w każdym kraju potrafią zrobić super rzeczy jak i totalne gówno.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-11 09:37:31 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 744
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
W przypadku krućca niewiele reyzykujesz, więc warto spróbować jeśli cena dobra.
Ale łańcucha rozrządu z chin bym nie zamontował, wole przepłacić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-11 11:02:57 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2055
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
excop napisał(a):
No i jaki masz problem z chińskim rzemiosłem?

excop napisał(a):
lwia cześć np. smartfonów też tam jest produkowana.

no. i na tych smartfonach i innych elementach można potem znaleźć dodatkowe oprogramowanie szpiegujace. W kontekście króćców to olewka, bo fabryyka zamienników niezaleznie od tego czy w chinach czy w usa może robić dobre lub kujowe części. Ale z elektroniką bym pomyślał dwa razy. Wiadomo że mój telefon nie zawiera kodu do odpalenia rakiet balistycznych, ale warto mieć świadomośc

dla ciekawych:
- backdoor i cała afera z Huawei (nie tylko smartfony) https://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-na ... podsluchu/
- o tym jak w chinach do serwerów wrzucono sprzętowego szpiega https://niebezpiecznik.pl/post/chiny-ba ... upermicro/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-11 13:17:19 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 472
Płeć: Mężczyzna
Na wiele telefonów xiaomi mozna zainstalowac co najmniej 2 rozne systemy i miec 100 proc. Pewnosci.
Temat jednak nie dotyczy elektroniki, jednakze wiekszosc roznego rodzaju klamek i innych akcesoriów jest produkcji chinskiej, pomimo tego co niekiedy twierdzi importer / sprzedawca. Ba, nawet tak kluczowy element jak lozysko glowki ramy mam chinskie, chociaz napisane na opakowaniu bylo ze to produkt USA.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-11 19:06:55 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 351
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Panowie czasy mamy takie, że większość światowych marek ma fabryki w Chinach i trzeba się z tym pogodzić. A odnośnie szpiegowania, to ma to głęboko w d..e. Niech mnie szpiegują. Nie robię nic nielegalnego, nie siedzę na stronach porno itp. Dlatego np. zamiast iphona wolę kupić flagowego Huawei na Alliexpress i zamiast 3 tysięcy zapłacić 6 stówek i mieć praktycznie to samo do dyspozycji.

Ale to tylko moje zdanie.......po jednym grubym drinku :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-12 00:42:36 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1281
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
Temat jest o króccach a nie szpiegowaniu.
Pytałem o krocce bo nawet jeżeli z wierzchu masz popękane to w środku będą dobre na 99%.zastanow się dobrze bo 450 zł na drodze nie leży, a jeśli tak to pisz na której

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-12 02:32:44 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2019-01-08 23:48:21
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Oznak zużycia nie mam żadnych. Niedawno kupiłem :moto: A serwis mam umówiony za 1,5 tygodnia to się wszystkiego dowiem. Pytam, ponieważ obecne są spekane z wierzchu i zastanawiam się, czy potrzebna będzie wymiana bo nie chciałbym wracać na busie z jakiegoś dobrego spina :wink: A przypadkiem znalazłem kroćce z Chin i dlatego również pytam.

Pozdro!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-12 15:29:30 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 472
Płeć: Mężczyzna
Odpal moto popsikaj srakiem albo samostartem na krócce i bd wszystko wiedział. Jak wzrosną obroty to do wymiany.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-12 21:15:49 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1964
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
Matriodali napisał(a):
Pytam, ponieważ obecne są spekane z wierzchu i zastanawiam się, czy potrzebna będzie wymiana

jak koledzy powiedzieli - marszczenia i pęknięcia z zewnątrz nie oznaczają nieszczelności. Te króćce mają chyba z 1cm grubości gumy :)
Pamiętam jak w fzs600 miałem takie pęknięte że wszyscy mówili że muszą puszczać - a działały przez kolejne 40tys km :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-31 09:28:44 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-03-13 12:59:42
Posty: 75
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
Rhazz, ja znowu miałem odwrotnie. Fakt, jest tam centymetr gumy, ale to nie w tym miejscu jest problem. Problem jest na łączeniu z głowicą, tam ta uszczelka z czasem się degraduje i ciśnienie ją pomału wciąga, aż zrobi się przedmuch.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-09 19:41:11 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2019-01-17 20:49:45
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: R1 fzs 1000
Odkopuje, też przymierzam się do wymiany króćców ale ceny od 100zl do 750zl... Czym się różnią ? Ktoś testowal, zmienial,?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-09 22:50:45 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1281
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
Zmieniałem całkiem niepotrzebnie i 450 zł poszło. Mam nowe i moto jak chodziło tak chodzi tak samo. Stare spękane ale nie dziurawe leżą w garażu. Dobrze je sprawdź

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-04-10 07:35:35 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 402
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
rhazz podpowiadal gdzies test z psikaniem na krocce czyms co wzbogaci mieszanke jesli zostanie zassane przez pekniecia i spowoduje wzrost obrotow tylko nie pamietam co to bylo. Osobiscie proponuje przetestowac alkohol izopropylowy (IPA) w sprayu ponieważ wszelaki nadmiar w calosci odparowuje nie pozostawiajac nawet nalotu wiec nie usyfi niczego. Lepiej zrobic to na wzglednie zimnym silniku zeby opary nie mogly zapalic sie od rozgrzanych czesci silnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org