Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-07-31 06:05:57 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-12-26 12:14:00
Posty: 95
Lokalizacja: Śląsk-Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6n XJ6n
Dzięki wielkie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-07-31 06:05:57 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2015-08-04 22:57:07 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-10-30 00:26:13
Posty: 31
Lokalizacja: krk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Fazer
emtek perfekcyjny tutorial. Fabryczny się nie umywa, podczas instalacji najdłuższą rozkminę miałem z kwestią wyboru miejsca umieszczenia wyświetlacza na liczniku :)

Dzięki wielkie jeszcze raz.

BTW, "paczka" od Gipro bardzo profesjonalnie przygotowana, rozumiem, za co się tyle płaci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-08-12 15:37:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-05-15 18:23:44
Posty: 9
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6N
Orientuje się ktoś czy można gdzieś kupić te czerwone złączki z zestawu gipro, którymi łączyło się kable?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-08-15 11:03:32 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-01-20 17:32:02
Posty: 75
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 600 S2
w sklepach elektrycznych, jak również w sklepach typu castorama, jest tego pełno w różnych kolorach i rozmiarach ;)
aaa no i allegro ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-08-15 16:47:45 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-05-15 18:23:44
Posty: 9
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6N
To że jest tego pełno to wiedziałem :) Tylko nie wiedziałem pod jaką nazwą tego szukać. Problem jednak rozwiązany. Gdy kogoś to interesowało to ów złączka kryje się pod nazwą "szybkozłączka IDC"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-08-28 16:04:22 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-07-29 10:56:56
Posty: 162
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fzs600 2001r
Krótkie pytanko:
mam wskaźnik biegów i nie pokazuje 4 biegu, co może być przyczyną? Resztę pokazuje OK.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-09-06 11:26:18 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 48
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Wczoraj założyłem do swojego moto wyświetlacz biegów wg tej instrukcji. Co prawda nie było identycznie bo ciut inny model moto ale bez problemu można się połapać o co chodzi.

Wielkie dzięki !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-01-10 13:50:03 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-01-06 15:37:19
Posty: 26
Lokalizacja: Wołomin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 Fazer 2007
Gdzie mogę kupić taki wyświetlacz pasujący do FZ1 ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-01-11 18:30:08 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 48
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Rudzi0 napisał(a):
Gdzie mogę kupić taki wyświetlacz pasujący do FZ1 ??



Ja kupiłem na Alledrogo i chyba miałem farta bo w dobrej monecie udało mi się kupić. Była licytacja i udało mi się wygrać z małą pomocą snajpera i wyszedł mnie grubo poniżej 2 stów a normalnie ten kosztuje od 350 wzwyż.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-02-01 19:01:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-01-11 22:50:37
Posty: 6
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698-412-414
Obecne moto: Yamaha FZ6 S2 Fazer
Siema. Zakupiłem sobie wyświetlacz biegów od Gipro do mojego Fazera S2 z systemem ABS, czyli ten uniwersalny. Zamontowałem i niby wszystko jest ok, lecz nie wyświetla mi szóstego biegu :/ Czy w waszych Fazerach S2 z systemem ABS również nie wyświetla szóstego biegu ?? Robiłem wszystko krok po kroku, tak jak napisał pido, tyle że udało mi się to zrobić na tych wtyczkach, dołączonych do zestawu, tych zaciskowych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-02-02 00:14:12 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 48
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Biały napisał(a):
Siema. Zakupiłem sobie wyświetlacz biegów od Gipro do mojego Fazera S2 z systemem ABS, czyli ten uniwersalny. Zamontowałem i niby wszystko jest ok, lecz nie wyświetla mi szóstego biegu :/ Czy w waszych Fazerach S2 z systemem ABS również nie wyświetla szóstego biegu ?? Robiłem wszystko krok po kroku, tak jak napisał pido, tyle że udało mi się to zrobić na tych wtyczkach, dołączonych do zestawu, tych zaciskowych.


Może warto zresetować i zaprogramować od nowa. Może coś nie wskoczyło podczas programowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-02-02 01:33:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-01-11 22:50:37
Posty: 6
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698-412-414
Obecne moto: Yamaha FZ6 S2 Fazer
A co masz namyśli przez reset ?? Wszystko poodłączać, te kable, czy odłączyć od kostki i znów podłączyć ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-02-02 13:35:35 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 48
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Nie pamiętam teraz w jaki sposób się go resetuje, ale wiem że jest coś takiego bo swój dwa razy programowałem. Jak znajdę instrukcję to napiszę.

Edit
Znalazłem instrukcję, ale jak coś dopiero wieczorem będę miał czas żeby napisać dokładnie jak to zrobić, albo wkleję fotkę z instrukcji bo nie mam skanera


Edit
Obiecane fotki i mam nadzieję że można odczytać :)


Załączniki:
DSC01045.1.jpg [182.6 KiB]
Pobrane 251 razy
DSC01044.1.jpg [183.68 KiB]
Pobrane 222 razy
DSC01043.1.jpg [182.54 KiB]
Pobrane 205 razy
DSC01042.1.jpg [177.08 KiB]
Pobrane 208 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-02-08 00:17:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-01-11 22:50:37
Posty: 6
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698-412-414
Obecne moto: Yamaha FZ6 S2 Fazer
O dzięki bardzo. Jutro pojadę i sprawdzę na swoim czy to zadziała. :)

Edit: Wczoraj udało mi się zresetować cały układ. Podziałało to przekręcanie kluczykiem. :) Teraz działa wszystko tak, jak należy. Wielkie dzięki !! :D :beer:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-03-23 14:12:40 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-02 13:14:55
Posty: 74
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 fazer
Bardzo dokladna instrukcja.
Zakladalem dzis w fz6 s1 i nawet kolory kabli sie zgadzaly.
Naprawde przydatna instrukcja jak i urzadzenie dla poczatkujacego motocyklisty.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org