Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-03-28 14:21:59 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-04-24 14:24:37
Posty: 139
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Lepiej jest kalibrować licznik na podnośniku czy w czasie jazdy? Zastanawiam się w którym przypadku dokładniej uda się skalibrować licznik.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-03-28 14:21:59 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2016-03-28 15:50:24 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-02 13:14:55
Posty: 74
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 fazer
Ja robilem na centralce i bez klopotu w 1 min bylo po wszystkim. Ani razu sie licznik nie pomylil wiec jest ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-03-30 20:59:48 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-04-24 14:24:37
Posty: 139
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Kalibracje zrobiłem na podnośnikach i jest OK. Sądziłem że dłużej się schodzi z kalibracją a tu wystarczyła niecała minuta :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-04 21:42:56 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-04-04 21:35:59
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Witam! Panowie wiem ze to forum nie dla xjtowcow, ale może ktos ma wiedze czy w xj6 z abs podlaczanie gipro uniwersalnego wyglada tak samo? Czy wiązka elektryczna jest taka sama jak w fz6 czy inna?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-05 12:33:02 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
kawo napisał(a):
Witam! Panowie wiem ze to forum nie dla xjtowcow, ale może ktos ma wiedze czy w xj6 z abs podlaczanie gipro uniwersalnego wyglada tak samo? Czy wiązka elektryczna jest taka sama jak w fz6 czy inna?

Nie wiem jak jest w xj6, ale podejrzewam, że jak kupisz wyświetlacz pod swoje moto to będzie miał odpowiednią wtyczkę i w ine miejsce jej na pewno nie dopasujesz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-05 14:02:27 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-04-04 21:35:59
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Ja mam xj6 z abs i muszę zamontować wskaźnik uniwersalny, bez wtyczki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-20 19:07:32 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-02 13:14:55
Posty: 74
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 fazer
Programowal ktos shiftlighter?
Czytam insrtukcje i postepuje zgodnie ale nie udaje mi sie zrobic tego "C".
Wlaczam zaplon ,uruchamiam silnik, powoli zwiększam obroty do 4-5tys i czekam niby 5 sek i nie pokazuje sie "C".
Macie jakies doswiadczenia?


Ostatnio edytowano 2016-04-20 20:49:56 przez Tomek_Gdynia, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-20 20:15:18 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Ja jak założyłem wyświetlacz to powiem szczerze, że nie programowałem tej funkcji bo myślałem tylko o wyświetlaniu danego biegu, ale u mnie chyba się samo zaprogramowało bo jak jadę na zbyt wysokich obrotach to zamiast wyświetlania biegu migają kreseczki do góry tak jak by urządzenie mówiło żeby zmienić bieg na wyższy i oczywiście nie ma tego na 6 i też wskazuje o redukcję czyli kreseczki lecą w dół.
Tak więc nie pomogę w tej kwestii, a też nie chcę eksperymentować żeby czasem cos nie namieszać jak mi coś super działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-22 18:22:34 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-02 13:14:55
Posty: 74
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 fazer
Udalo sie zaprogramowac shiftlighter- moze malo potrzebne ale jak juz jest:-)
Wszystko zgodnie z instrukcją z mala zmiana ze nie wystarczy 3-4 tys do resetu tylko okolo 7 tys. Pozniej juz jak w instrukcji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-08-07 15:10:37 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-08-07 15:03:25
Posty: 1
Lokalizacja: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6S 2006
Witam.
Zamontowane GiPro zgodnie ze schematem i wszystko super......Ale nie chce się przyuczyc biegów.
Wszystko zgodnie z instrukcją idzie pięknie do momentu wrzucenia pierwszego biegu......wrzucam 1 i mimo zwiększenia obrotów nic się nie dzieje.....cały czas równomiernie miga.
Oczekiwałem nawet po kilka minut i nic .....Nie zapamiętuje 1.
Macie jakieś sugestie ?
Reset nic nie daje.
Połączenia sprawdziłem.

Będę zobowiązany.
EDIT:
już ogarnięte ...w oryginalnej, kostce licznika był ułamany pin
licznik nowy ....wszystko działa
pzdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-05 17:21:28 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2011-11-18 19:30:31
Posty: 421
Lokalizacja: PL- opolskie/Klb | CH- raj dla motocyklistów:)
Płeć: Mężczyzna
GG: 1082129
Telefon: Galaxy S6
Obecne moto: FZ1 S
Wie ktoś może gdzie wyrwać w dobrej cenie? Potrzebuję dwie sztuki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-06 11:42:27 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 87
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Panowie, czy macie jakieś zdanie / opinie, doświadczenia/ z wyświetlaczami GPT. Są trochę tańsze od GIpro a wyglądają na solidne.

Jeden ze sprzedawców oferuje taki wskaźnik rzekomo dedykowany do Yamahy, który ma już specjalnie przygotowana kostkę, którą tylko należy wpiąć do motocykla. Na moje pytanie, gdzie mam tą kostkę wpiąć skoro motocykl nie ma gniazda serwisowego uzyskałem odpowiedź;
Witam,

FZ6 rozumiem że bez ABS ? Według producenta musi pasować. Gdzie takowa kostka się znajduje jest wyszczególnione w instrukcji obsługi, która jest w zestawie.

Pozdrawiam
Sebastian ;)


Proszę Panowie o informację, czy FZ6 2004 jest jakaś luźna kostka aby tam wpiąć to ustrojstwo?
Nie przypominam sobie luźnej kostki kilku- pinowej w moim moto. A może źle patrzyłem.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-15 11:00:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: FZ8
Hej...
Zdecydowałem się na zakup modelu GTP GI-1001 - czyli "najprostrzego" z rodziny GTP (nie potrzebuję dodatkowych bajerów oferowanych przez GIpro GPX 01)

Mam ABS i FZ8. Szczerze mówiąc jeszcze nie zaglądałem do wiązki, ale mam pytanie... Czy ktoś ma wiedzę, czy kolory u mnie są takie same, jak poniżej ??

[ img ]

Będę wdzięczny za info :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-17 00:46:41 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: FZ8
I jeszcze jedno pytanie...

Czy jest jakaś różnica, czy podłączę z tyłu zegarów, czy przy ECU ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-12-17 07:55:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-09-08 19:31:36
Posty: 37
Lokalizacja: Biała Podlaska
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Fazer
Nie ma różnicy. Można podłączyć przy ECU. Przedtem należy upewnić się, że to te same przewody.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org