Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-09-25 21:15:03 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-07-15 08:55:19
Posty: 26
Lokalizacja: KR
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 05
Hej,
Czy tez macie tak, ze na IV biegu powyzej 5tys obr zaczyna pokazywać 5 i analogicznie na V biegu od tych mniej wiecej obrotow pokazuje 6?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-09-25 21:15:03 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2019-09-25 22:00:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-11-24 15:48:20
Posty: 29
Lokalizacja: Limanowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 516612440
Obecne moto: FZ1 N
Siemka. Ja posiadam GPT 3001 i działa mi poprawnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-09-26 09:02:35 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 425
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
To znaczy ze zle zaprogramowales. Wyczysc pamiec i programuj az bedzie dobrze. Mi najlepiej sie programowal na stopce centralnej ze zmianami biegow bez sprzegla (bez mylacych miedzybiegowych proporci obrotow silnika do predkosci).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-10-19 17:22:03 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-07-15 08:55:19
Posty: 26
Lokalizacja: KR
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 05
3cie podejscie i jest ciagle tak samo.
Poddaje się.

Sprawdzcie u siebie jak mozecie, czy np. na IV lub V biegu po przekroczeinu 5-6tys wyswietlacz dalej pokazuje 4 (lub analogicznie 5)?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-10-19 21:37:26 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 425
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
Dziś programowalem swój bo za długo stacyjkę miałem przekręconą bez uruchomionego silnika, bez problemu złapał biegi. Programuję bez sprzegla. Stoję na centralce, zapalam na luzie. Wrzucam jedynke bez sprzegla, podkrecam miedzy 3 a 4 tys. Obrotow i jak na liczniku zacznie migac kolejny bieg to wbijam bez sprzegla kolejne utrzymując obroty. Jak dojdzie do 7 to wciskam sprzeglo i noznym hamuje do zera i gaszę silnik na 6 biegu. Redukuje dopiero przy kokejnym uruchomieniu przy sprawdzaniu.

Takie przechodzenie licznika na kolejny bieg kiedy jeszcze jechalem na tym samym zdazalo mi sie po programowaniu na niskich obrotach albo kiedy miedzy biegami zbyt wolno wysprzeglalem, licznik uczyl sie wtedy jakichs posrednich proporcji obrotow. Dlatego teraz programuje bez sprzęgła i na obrotach przy ktorych proporcje dla elektroniki są wyrazniejsze.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org