Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-09-19 11:58:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-08-07 12:55:19
Posty: 132
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Blackberry
Obecne moto: FZ6-S
jaquzie napisał(a):
spamm'u:

użyj:
[ img ]

:twisted:

eee próbowałem ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 11:58:46 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2014-09-19 12:11:18 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 9684461
Obecne moto: FZS600
spamm napisał(a):
Ja sie skusiłem na te za 23dolce (pseudo acerbis). Próbowałem własnie założyć przed robotą i.. rolgaz mi teraz nie odbija . Jak poluzuję to hanguard zaczyna latać więc też źle. Przydałoby się chyba coś z jednej strony śliskiego i z drugiej blokującego handguarda. Jakieś propozycje?

Ostry nożyk i uciąć z manetki kilka milimetrów? Ewentualnie przesunąć rollgaz - ale tu jest chyba blokowanie w kierownicy, wiec trzeba dodatkową dziurę nawiercić.

Sorry, ale nadal nie ogarniam co tam jest do gwintowania. Nie można po prostu założyć dłuższej śruby przechodzącej przez ciężarek, tak żeby obejmowała też handbara?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 12:25:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 123
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
W FZ6 ciężarek jest wkręcany jako całość w kierownicę i żeby przykręcić do niego handbara należy wywiercić i nagwintować otwór w ciężarku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 12:31:38 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-08-07 12:55:19
Posty: 132
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Blackberry
Obecne moto: FZ6-S
misiakw napisał(a):
spamm napisał(a):
Przydałoby się chyba coś z jednej strony śliskiego i z drugiej blokującego handguarda

a jak byś wsadził coś antypoślizgowego między ciężarek a handbara? jakis cieńszy kawał gumy lub nawet kleił izolką ciężarek zeby stał się "szerszy" ?
Ja ciężarki muszę zdjąć całkiem żeby zamontować swoją wersję handbarów. Nie chciałbym od razu ciąć rolgazu bo może w lecie bede chciał sciągnąć handbary i założyć ciężarki z powrotem. Żeby zobrazować tarcie jest tu:
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 12:44:03 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 9684461
Obecne moto: FZS600
pawcio81, dzięki teraz już rozumiem czemu trzeba wiercić i gwintować :) W FZS ciężarki są mocowane na przelotowe śruby.

spamm, możesz wrzucić też fotkę poszczególnych elementów?
Jak nie chcesz docinać manetki to spróbowałbym podłożyć jakieś podkładki na śrubę tak, żeby odsunąć handbara. Nie miałem tych elementów w ręku, więc nie wiem czy tak się da.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 12:48:00 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1948
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
spamm, czyli te pseudo acerbisy też montowane są "wewnątrz" kierownicy. a nie sa się ich zamontować tak jak my tu planujemy, czyli w nawierconym ciężarku? bo ja miałem wrażenie że je zakłada się na ciężarek. ewentualnie weż jakis pilnik i zetrzyj brzeg plastiku tak żeby zrobić luz dla rolgazu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 13:31:36 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-08-07 12:55:19
Posty: 132
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Blackberry
Obecne moto: FZ6-S
misiakw napisał(a):
spamm, czyli te pseudo acerbisy też montowane są "wewnątrz" kierownicy. a nie sa się ich zamontować tak jak my tu planujemy, czyli w nawierconym ciężarku? bo ja miałem wrażenie że je zakłada się na ciężarek. ewentualnie weż jakis pilnik i zetrzyj brzeg plastiku tak żeby zrobić luz dla rolgazu
i chyba tak właśnie zrobię, opitolę to pilnikiem (w pierwszym momencie przeczytałem że palnikiem ;) ) dookoła, wrzucę jakąś ciężką podkładkę coby dociążyć kierę i będzie chyba ok. Inna sprawa że mam wrażenie że przydałoby sie i tak złapać te handbary w drugim punkcie coby nie opadły (jak wyczytałem na zagranicznym forum to nawet oryginalne potrafią opaść po dłuższej jeździe).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 17:36:37 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
spamm a jaka jest w ogóle jakość tych handbarów? ten plastik to takie najtańsze tworzywo podatne na zadrapania i pęknięcia, czy może coś trochę lepszego? fajnie by było jakby pojawiły się zdjęcia w realu na Twoim moto :)
A pro po cięcia manetek to właśnie u siebie byłem zmuszony przy okazji montażu podgrzewanych oxfordów lekko przyciąć prawą manetkę o 2 mm co jest praktycznie niewidoczne, bo obok zaraz jest właśnie ciężarek i też manetka mi się zacinała z powodu tarcia o niego. Z tego co pamiętam to rollgaz był chyba krótszy od manetki a nawet w instrukcji montażu napisali, że może być konieczność przycięcia manetki.
Na tym zdjęciu widać, że jest pewien odstęp od manetki do ciężarka. Myślę, że to byłby dobry pomysł aby ją nieco skrócić :)

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 20:30:39 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-07-05 15:51:48
Posty: 521
Lokalizacja: Opole
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600 01
blue7 napisał(a):
ten plastik to takie najtańsze tworzywo podatne na zadrapania i pęknięcia, czy może coś trochę lepszego?

czy aby nie za wiele oczekujesz od produktu, który jest przynajmniej x5 razy tańszy od najtańszego produktu tego typu?
a z drugiej strony i tak większość czasu przejeździsz bez handbarów więc nawet jakby miały posłużyć dwa sezony to i tak super :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-19 21:32:57 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
michal.m niejednokrotnie kupiłem pewne rzeczy dość tanio a wbrew oczekiwaniom byłem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania lub nadzwyczaj dobrymi materiałami, więc nie kwalifikuję żadnej rzeczy od razu ze względu na cenę. Wolę popytać i usłyszeć co sądzą na ten temat osoby mające bezpośredni kontakt z tematem :) Generalnie nie dopuszczałem myśli o montażu handbarów w FZ6 ale ze względów praktycznych wiele osób decyduje się na taki zabieg i jak widać efekty są naprawdę przyzwoite. Tutaj dyskutujemy na ten temat i zadajemy pytania, co kogo gnębi ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-20 13:56:20 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 658
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: Sprint ST 1050
michal.m napisał(a):
czy aby nie za wiele oczekujesz od produktu, który jest przynajmniej x5 razy tańszy od najtańszego produktu tego typu?


Wszystko fajnie, ale weź też poprawkę na to, że są produkty, które w jednym miejscu są sprzedawane po 5$, a w drugim ten sam produkt dostanie super naklejkę i pójdzie za dolarów 50 ;) i uwierz mi, że to nie są jakieś odosobnione przypadki a dość często praktykowana rzecz. Mogę Ci podać przykład na podstawie świec, które niedawno wymieniałem w samochodzie, pojechałem kupić świece NGK, gość pokazuje mi świece NGK i oryginalną świecę Audi, wziąłem jedną i drugą do ręki, obejrzałem, na NGK wyraźnie naniesiony model etc, 25zł/szt. oglądam sobie tą Audi, z wielkimi 4 kółkami na izolatorze, a na dole, na kołnierzu malutkie logo NGK z dokładnie tym samym numerem świecy, który był na tej firmowanej przez NGK, tyle że ta kosztowała 10zł drożej...za co? ;).

A te handbary wyglądają bardzo fajnie, skromnie i dynamicznie, a nie jak wielkie żagle :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-20 14:38:21 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-07-05 15:51:48
Posty: 521
Lokalizacja: Opole
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600 01
blue7 napisał(a):
Wolę popytać i usłyszeć co sądzą na ten temat osoby mające bezpośredni kontakt z tematem

yaro29 napisał(a):
Zakupione za 30pln na allegro i nie są warte więcej. Jakość materiały bardzo słaba

a ja jednak czytam uważnie i widzę, że kolega już opisał jaki to materiał - więc po co raz jeszcze pytać?
Owszem, forum jest od zadawania pytań ale po co pytać skoro już na to pytanie padła odpowiedź i to całkiem niedawno i od osoby, która ma z nimi bezpośredni kontakt ?

@glenroy, z tego też powodu często kupuje produkty "marek własnych" sieci handlowych. Są tańsze, producent ten sam co markowy produkt obok a smakują tak samo :)
To samo z ciuchami: bez metki popularnej sieci odzieżowej jakość jest z reguły o wiele lepsza.
I tak można mnożyć tego typu przykłady

Co do tych handbarów: czy one w ogóle osłaniają dłonie przed powietrzem? Bo mam wrażenie, że są za nisko i za daleko "odsunięte" na skraj manetki tj. ta "czacha" handbara jakby nie zasłaniała manetki. Przynajmniej na fotkach od yaro29 i na jego motocyklu tak widać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-20 20:47:16 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-08-07 12:55:19
Posty: 132
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Blackberry
Obecne moto: FZ6-S
blue7 napisał(a):
spamm a jaka jest w ogóle jakość tych handbarów? ten plastik to takie najtańsze tworzywo podatne na zadrapania i pęknięcia, czy może coś trochę lepszego? fajnie by było jakby pojawiły się zdjęcia w realu na Twoim moto :)...

Jakość powiem że zaskakująco dobra jak na podróbkę. Nie podobało mi się od początku montowanie ale na oryginał też ludziska klną.
Zdjęć nie mam ale... wyciąłem co nieco z dzisiejszego nagrania z kasku w momentach kiedy widać handbary :)
https://www.youtube.com/watch?v=GCOONQC93s0
Od wiatru chronią nieźle (chociaż do 110 tylko popróbowałem), moto w zakręty się kładzie leciutko teraz, blokować kierę się da ale z dociskiem (widać na nagraniu), z deszczykiem też sobie nawet radziły w trakcie jazdy. Ogólnie towar wart swojej ceny (23usd). Oryginały z ceną powyżej 400zł to nieporozumienie bo nie wierzę że mogą cokolwiek więcej zaoferować (oprócz logo).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-21 00:26:57 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
spamm dziękuję za klarowną odpowiedź :) o to mi właśnie chodziło. Czyli jest sens w tych osłonach, jeżeli dopadnie mnie desperacka chęć jazdy późną jesienią :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-25 10:16:29 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2011-07-12 09:40:11
Posty: 946
Lokalizacja: wawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4948013
Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
spamm napisał(a):
Jakość powiem że zaskakująco dobra jak na podróbkę. Nie podobało mi się od początku montowanie ale na oryginał też ludziska klną.


chyba Ty... mi założenie zajęło 5 minut, 0 problemów- a przy parkingówce nawet się nie zadrapał;)
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org