Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-09-25 14:38:41 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-08-07 12:55:19
Posty: 132
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Blackberry
Obecne moto: FZ6-S
zielony napisał(a):
spamm napisał(a):
Jakość powiem że zaskakująco dobra jak na podróbkę. Nie podobało mi się od początku montowanie ale na oryginał też ludziska klną.


chyba Ty... mi założenie zajęło 5 minut, 0 problemów- a przy parkingówce nawet się nie zadrapał;)
...
Założenie zgoda, banalne ale nie sądzisz że przydałby się drugi punkt podparcia, nie masz drgań końcówki "listka" w czasie jazdy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-25 14:38:41 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2014-09-25 22:57:36 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-04-02 22:16:27
Posty: 292
Lokalizacja: K-ce
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 01
misiakw napisał(a):
co do acerbisów odpowiednie szukanie i.... chinole za 23 dolce robią.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 34634.html

te handgruady podejdą do fzs 600, ktoś sprawdzał?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-26 12:44:45 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2011-07-12 09:40:11
Posty: 946
Lokalizacja: wawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4948013
Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
spamm napisał(a):
zielony napisał(a):
spamm napisał(a):
Jakość powiem że zaskakująco dobra jak na podróbkę. Nie podobało mi się od początku montowanie ale na oryginał też ludziska klną.


chyba Ty... mi założenie zajęło 5 minut, 0 problemów- a przy parkingówce nawet się nie zadrapał;)
...
Założenie zgoda, banalne ale nie sądzisz że przydałby się drugi punkt podparcia, nie masz drgań końcówki "listka" w czasie jazdy?



z moim tłumikiem to całe moto wibruje jak czołg xD
Ogólnie przydałby się ale np u mnie nie ma opcji założenia handguardó z 2ma punktami podparcia bo przeszkadza akcesoryjna szyba


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-28 16:54:34 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1268
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
spamm
widziałem i macałem twoje handbary i powiem, że bardzo dobrze to wygląda, jakość wydaje się też dobra. zaciekawiłeś mnie i sam nie wiem czy czegoś takiego sobie nie strzelę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-30 10:16:07 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-11-17 22:09:03
Posty: 71
Lokalizacja: Rąbień AB k/Łodzi
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer FZ6 2006r
michal.m napisał(a):
blue7 napisał(a):
Wolę popytać i usłyszeć co sądzą na ten temat osoby mające bezpośredni kontakt z tematem

yaro29 napisał(a):
Zakupione za 30pln na allegro i nie są warte więcej. Jakość materiały bardzo słaba

a ja jednak czytam uważnie i widzę, że kolega już opisał jaki to materiał - więc po co raz jeszcze pytać?
Owszem, forum jest od zadawania pytań ale po co pytać skoro już na to pytanie padła odpowiedź i to całkiem niedawno i od osoby, która ma z nimi bezpośredni kontakt ?

Co do tych handbarów: czy one w ogóle osłaniają dłonie przed powietrzem? Bo mam wrażenie, że są za nisko i za daleko "odsunięte" na skraj manetki tj. ta "czacha" handbara jakby nie zasłaniała manetki. Przynajmniej na fotkach od yaro29 i na jego motocyklu tak widać


Niestety tak też jest. tzn rzeczywiście osłona mogłaby głębiej wchodzić albo tak na prawdę mieć po prostu inny kształt. Od wiatru chronią ale w moim odczuciu mogłyby chronić lepiej, właśnie dzięki zmianie kształtu. U siebie mam wrażenie, że dłonie powinienem trzymać na samym końcu kiery a to dla mnie trochę nie wygodne :(
PS. co do ich wysokości, można testować różne ich położenie, co też już czyniłem. Nie zmienimy niestety wspomnianego przez ciebie "odsunięcia"
PS2. obecnie poranki oscylują w granicy 10 stopni (ostatnio miałem nawet 8stopni) tak więc odczuwa się już chłód w dłonie, mimo handbarów, tak więc coraz poważniej zastanawiam się na dodaniem do zestawu jednak jeszcze extra GRZANYCH MANETEK.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-01 01:05:40 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-05-01 11:51:23
Posty: 30
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N i inna yamaha
Panowie to jest uniwersalne rozwiązanie, przykręcana podstawa na stałe. Natomiast same listki dopinasz w razie potrzeby jedną śrubką-motylkiem jak kto woli. montaż 15 .
http://images.pierce-ecom.com/File/Imag ... e&maxw=640


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-02-22 18:00:48 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
Witajcie! :)

Pytało mnie parę osób, parę się zastanawiało w jaki sposób podłączać manetki, aby działały wyłącznie gdy zapłon jest włączony? Miałem okazję zrobić foto więc oto prezentuję jak to jest u mnie:

[ img ]

Czerwony przewód (+) podłączam we wtyczce w miejscu na zdjęciu, natomiast minus (-) bezpośrednio do akumulatora. W ten sam sposób mam podłączone gniazdko USB do ładowania nawigacji GPS. Mam nadzieję, że komuś się przyda :)

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-18 13:05:24 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 387
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
Odgrzewam temat. Które z powyższych manetekbędą najbardziej odpowiednie FSa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-18 13:19:26 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
Viper którekolwiek z Oxforda będą dobre tylko, żebyś kupił takie ze sterownikiem V.8 a nie wcześniejszym. Kosztują one w granicach 200zł, są naprawdę dobre więc warto w nie zainwestować. Różnice pomiędzy wersjami polegają tylko na różnej konstrukcji wypustek, ja polecam sporty bo jest w nich bardzo dobre trzymanie manetki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-18 13:47:15 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1948
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
sporty są spoko, choć zcierają rękawiczkę. ale trzymanie dobre, czy to na mokro czy na sucho. nie wymagaja żadnego docinania. średnica kiery to 22mm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-18 15:20:33 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-09-20 23:52:21
Posty: 82
Lokalizacja: Płońsk
Płeć: Mężczyzna
GG: 3537379
Telefon: 665826261
Obecne moto: FZS 1000
narzeczonej w FZ6S zakładałem OXFORDA PREMIUM TOURING V8. Nic nie docinałem, działają bardzo fajnie.

Ja zastosowałem zwykły przekaźnik (nie pamiętam jaki nr), a prąd wziąłem z postojówek, który załącza prąd z akumulatora do manetek.
teoretycznie można podłączyć prosto pod akumulator, ponieważ ten nowy sterownik V8, sam wyłącza grzanie jak spada napięcie, było też coś, że jak jest cisza to też je wyłącza.

ja w swoim zrobiłem z nimi 20tyś i nic się nie dzieje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-22 22:39:28 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 387
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
Prośba, czy może ktoś zmierzyć długość manetek w FZ6S? Moje moto już stoi zagrzebane w przechowalni, mam zamiar dokupić manetki Oxforda, a nie mam zamiaru ich docinać .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-23 23:20:04 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-09-20 23:52:21
Posty: 82
Lokalizacja: Płońsk
Płeć: Mężczyzna
GG: 3537379
Telefon: 665826261
Obecne moto: FZS 1000
Viper napisał(a):
Prośba, czy może ktoś zmierzyć długość manetek w FZ6S? Moje moto już stoi zagrzebane w przechowalni, mam zamiar dokupić manetki Oxforda, a nie mam zamiaru ich docinać .



Viper, czytałeś post wyżej?
FZ6S 2004 rok, bez docinania


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-24 14:10:36 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 387
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
zakrzes napisał(a):
Viper, czytałeś post wyżej?
FZ6S 2004 rok, bez docinania


Czytałem, tylko ze sterownikiem V8 Oxford ma trzy rodzaje manetek w ofercie;
sport
adventure
touring
I jedna z nich jest sporo dłuższa od reszty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-24 14:25:21 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 924
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha
Viper u mnie sporty wchodziły na manetkę w sam raz, jednak ocierały o ciężarek i minimalnie je przyciąłem o milimetr czego nawet nie widać. Któreś z pozostałych wchodziły na styk, bo czytałem gdzieś na forum u kogoś.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org