Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-02-08 16:45:34 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
miałem problem ze wskaźnikiem paliwa, na szczęście udało mi się dojść do przyczyny awarii i usunąłem ją. piszę bo być może spotkacie sie z tym a po co macie potem się głowić.
problem polegał na tym że wskaźnik po włączeniu cały czas wskazywał full a jak paliwa było mało to rezerwa się zapalała a wskaźnik i tak był na full. całe szczęście że miałem w garażu rozebranego fazera swojego i kumpla więc mogłem podstawiać części. podłożyłem pierw czujnik jednak problem nie zniknął, podłożyłem licznik i si. troszkę się załamałem bo licznik tani nie jest, więc rozebrałem go myśląc że coś znajdę. niewiele tam znalazłem za to dokręciłem trochę 3 śruby mocujące wskaźnik i zaczął normalnie wskazywać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: wskaźnik paliwa
PostNapisane: 2009-02-08 16:45:34 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-08 20:31:02 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
kolego o jakim fazerze mowa? jaki rok? ja mam fz6 z 2005r i mam problem polegający na tym ze wskaznik poziomu paliwa pokazuje cały czas rezerwe..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-08 22:46:15 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
'99 od '98-01 miały taki sam. nie wiem jak jest to rozwiązane w nowszych ale podejrzewam że tak samo. na wskazówkę idzie sygnał z potencjometru a od rezerwy jest osobny czujnik (razem tworzą całość) . nie wiem dokładnie jak on działa ale u mnie wygląda on tak że jest to mały cylinder, z góry wychodzi przewód a od spodu są małe otwory. podejrzewam że jest tam jakiś mały pływaczek i mogł się zawiesić czy coś. wymontuj i zobacz jak jest u ciebie, może dostał się do niego jakiś syf i wystarczy przedmuchać


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-09 12:39:55 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
własnie zaczne kombinowac jak bede miec troche wolnego czasu, ale kiedys zacząłem rozkręcac wlew do baku i zauwazylem ze tam jest strasznie lipnie zeby sie dostac


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-09 14:15:27 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
czujnik jest przykręcony od spodu zbiornika paliwa, od góry nic nie zrobisz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-09 14:34:24 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
dzieki, cenna rada. kolego a nie masz może jakiś rysunków schematów itp dot. fz6?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-10 12:03:03 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
http://www.carlsalter.com/download.asp? ... 6112100102


http://www.carlsalter.com/download.asp? ... 6112100102


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-02-10 12:51:42 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-01-01 21:24:04
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 4466343
Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
dzięki kolego :D szerokości!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 18:09:57 
Człowiek Szafka

Dołączył(a): 2008-12-03 13:04:26
Posty: 2646
Lokalizacja: Pulki k.Puław
Płeć: Mężczyzna
GG: 10005580
Skype: Stoodent_2008
Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Kurka mi coś nie zapala się lampka rezerwy... Wiem że się nie spaliła bo jak odpalam to działa (miga) a jak już odpali to gaśnie i do ostatniej kropli się nie zapali.... Może coś w manualu znajdę. Jakby co to napisze. PS rady mile widziane :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 18:14:02 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
a wskaźnik chodzi normalnie??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 18:27:54 
Człowiek Szafka

Dołączył(a): 2008-12-03 13:04:26
Posty: 2646
Lokalizacja: Pulki k.Puław
Płeć: Mężczyzna
GG: 10005580
Skype: Stoodent_2008
Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Tak wszystko w normie :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-19 20:05:28 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
wykręciłbym czujnik i przedmuchał sensor od rezerwy, wygląda jak jakiś kondensator mały i wychodzi z niego przewód a na spodzie ma mały otworek. może sie zawiesił albo jakiś syf się dostał do niego. jedna śrubka z przodu baku. podnosisz go i tam już widać czujnik (chyba na 4 śrubki)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-16 22:54:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
no i jak z tą nie palącą się lampką rezerwy? bo mam ten sam problem, przy starcie zapala się kontrolnie- więc działa- ale później nawet jak jade na oparach to się już nie pali :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-17 18:51:50 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-27 12:07:29
Posty: 19
Lokalizacja: 41-106
mam taki sam problem. ze nie zapala mi sie kontrolka rezerwy nawet gdy juz nie ma paliwa w baku a widac ze dioda dziala i wskaznik rowniez bez problemu. nie wiem co jest grane moze ktos tez mial taki problem i go w jakis sposob rozwiazal.?! pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-18 12:30:26 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-27 12:07:29
Posty: 19
Lokalizacja: 41-106
dzis gdzies przeczytalem ze to kwestia zdupienia sie starego czujnika paliwa poprzez jego zanieczysczenie i wlutowania nowego czujnika paliwa Termistora np od "matiza" koszt ok 10-20 zl.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org