Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-05 19:01:02 
Człowiek Szafka

Dołączył(a): 2008-12-03 13:04:26
Posty: 2646
Lokalizacja: Pulki k.Puław
Płeć: Mężczyzna
GG: 10005580
Skype: Stoodent_2008
Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
A mi czujnik rezerwy nie działał od lutego a wczoraj zobaczyłem że znowu działa :)
Dziwne to jakieś ale co tam działa :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-08-05 19:01:02 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-03-31 00:59:39 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-03-24 16:08:21
Posty: 99
Lokalizacja: Łazy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer FZS600 2000r
Czesc,
U mnie w drugim moto (FZS 600 - 98r.) wskazówka w wskaźniku paliwa 'skacze'. Podczas jazdy wskazówka oscyluje w okolicach poprawnego poziomu paliwa... czy ktoś może z Was spotkał się z czymś takim?
nigdzie nie mogę znaleźć jak jest zbudowany sam wskaźnik :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-21 22:42:39 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-03-20 15:05:59
Posty: 26
Płeć: Mężczyzna
GG: 4714443
Telefon: 502139762
Obecne moto: FZS600- 2002r
W moim przypadku wszystko było gicio do pewnego momentu , aż się spieprzyło. Zatankowałem do pełna a tu zapala się rezerwa , wskaźnik spadł do zera . ja wyjęździłem trochę paliwa to rezerwa zasła a wsaźnik co jakiś skacze od zera do prawie maksimum i tak się buja. Jak w zbiorniku zostaje ok. 5-8 litrów to zaczyna pokazywać w miarę dobrze ale do końca też nie mam pewności. W ostatnim czasie jak oklejałem zbiornik to wybebeszyłem czujnik poziomu paliwa , przeczyściłem styki i jest różnie nieraz pokazuje normalnie a nie raz świruje jak wcześniej. :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-12 18:34:04 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2010-08-06 09:46:44
Posty: 5
Lokalizacja: Ostróda
Płeć: Mężczyzna
GG: 2939335
Obecne moto: FZS 600 99r.
U mnie jest też dziwny przypadke i troche podobny do waszych... Mianowicie ciągle mam full lampka się zapala jak jest rezerwa ale jest full. Ze dwa razy miałem przypadek ze wskaźnik pokazywał tak jak powinien ale nie długo, a raz podczas drogi obserwowałem wskazówkę, która latała od góry do dołu. Czy mam się bawic tam tymi śrubami w liczniku o których była mowa na początku czy co mam robic? Nie ukrywam ze jest to troche dla nie denerwujące :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-09-20 22:47:12 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-07-02 18:49:33
Posty: 4
Lokalizacja: Rzeszów/Słocina
Płeć: Mężczyzna
GG: 293095
Obecne moto: FZS 600 1999r. red
Koledzy w kwestii pełnej jasności; rozbieramy zegary z nóżek, odczepiamy kostkę z kablami, następnie już w zdjętych zegarach odkręcamy obudowę, 7 wkrętów, zdejmujemy tylny panel, ukazuje sie nam taki obrazek [ img ] jak widać po lewej stronie znajdują się trzy małe śrubeczki, dokręcamy je, badamy wzrokowo co z resztą i po sprawie, wskaźnik paliwa ma znowu działać, sprawdziłem zrobiłem działa, dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-09-29 16:55:33 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-09-30 21:18:50
Posty: 115
Lokalizacja: Piła (wielkopolskie)
Płeć: Mężczyzna
GG: 8820551
Obecne moto: FZS 600 2002r
U mnie jest podobny problem.. Ale po kolei.

Kiedy dioda od rezerwy powinna się włączać? Zaraz po przekręceniu zapłonu? Bo zauważyłem, że jak moto jest na biegu i próbuję odpalić, nawet ze sprzęgłem, to zapala się kontrolka oleju i właśnie rezerwy. Zatem jest sprawna, tak?

Już dość dużo kilometrów zrobiłem na pełnym baku (280), wskazówka była sporo poniżej podziałki, więc aż się dziwiłem, że jeszcze rezerwa się nie świeci. Podjechałem profilaktycznie na stację i zatankowałem do pełna. Weszło 19 litrów.. Dodam, że mam motocykl z 2001 roku, więc bak jest 20 litrowy. Gdzie, w takim razie, powinienem szukać usterki? Zegary, czy raczej czujnik rezerwy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-29 14:46:42 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-02-11 14:29:15
Posty: 18
Lokalizacja: Konin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Witam

Trochę odkopuje temat (sory). Otóż ostatnio wymieniałem tarcze w moim fzs'ie 2003 r. I zauważyłem, że zapala mi się rezerwa a wskaźnik wskazuje jakby miał jeszcze pół baku. Jest możliwe że żle założyłem wskazówke od wskażnika paliwa ? Niechce ściągać wszystkiego od nowa i pytam czy ktoś miał taką przyczynę

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-29 23:07:20 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Jasne, że jest możliwość złego założenia wskazówki. Pewnie najłatwiej będzie zatankować na maksa i wtedy ustawić wskazówkę w górnym położeniu. Z tego co pamiętam to chyba są dwa oddzielne obwody do rezerwy i do wskazówki więc sprawdź czy wszystko podłączyłeś ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-31 07:41:02 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-02-11 14:29:15
Posty: 18
Lokalizacja: Konin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
A więc, wczoraj zatankowałem fazere na full i pokazuje że jest pełny, narazie się wstrzymam z rozbieraniem zobaczymy co z tego wyjdzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 07:47:55 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-03-22 18:57:32
Posty: 11
Lokalizacja: SPI
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
sory ze odkopuje.

Od wczoraj problem w fazerze fz6 s2. Wskaznik paliwa caly czas miga (kreski sie nie pojawiaja w ogole). po chwili znika na 2-3 sek i cykl sie powtarza. dzieje sie tak niezalezne od ilosci paliwa.http://cloud.tapatalk.com/s/5b580e116a3c5/20180724_202629.mp4

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 10:01:03 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2018-05-24 22:26:03
Posty: 100
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: nie 1
jacoslav napisał(a):
Od wczoraj problem w fazerze fz6 s2. Wskaznik paliwa caly czas miga (kreski sie nie pojawiaja w ogole). po chwili znika na 2-3 sek i cykl sie powtarza. dzieje sie tak niezalezne od ilosci paliwa


Nie mam S2 i nie miałem też nigdy kłopotu z układem paliwowym
nie chce mi się sprawdzać, co się stanie jak u mnie wypnę kostkę...
ale strzelam, że nie podpiąłeś kostek pod bakiem lub coś tam nie styka.
Zdejmowałeś wcześniej bak?
Jakie błędy w trybie diagnostycznym?
Z ciekawości moto pali?


Ostatnio edytowano 2018-07-25 10:04:22 przez morf&na, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 10:03:45 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2004
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
wskaźnik miga jak masz nie podpięta kostkę pod czujnik pod bakiem. może poluzował ci się lub coś przestało w kablach stykać po drodze...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-27 13:46:49 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2015-03-22 18:57:32
Posty: 11
Lokalizacja: SPI
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
dobra cwaniaki moj problem rozwiazaliscie :-) ale jeszcze mam jedna zagadke.
Tata posiada fazer fz6 s1. Tez ma problem ze wskaznikiem paliwa. Zaatakuje do pelna pokazuje wszystkie kreski. Po przejechaniu 100km wskakuje rezerwa a paliwa jeszcze na grubp ponad 200 km.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-27 14:05:00 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 925
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tracer 900 GT 2019
jacoslav miałem podobnie i winowajca były zużyte ścieżki potencjometru przy pompie paliwa po których przesuwa się ramię pływaka. Cóż, element sam w sobie niewymienny.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org