Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-18 18:13:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
hmm, od Matiza ? :P

daj znać czy działa jak już to zrobisz :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-06-18 18:13:47 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-23 11:40:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-27 12:07:29
Posty: 19
Lokalizacja: 41-106
witam,
kolego zrobilem ten "przesczep" tego czujnika i dziala ok. czujnik kupilem do samochodow daewoo za 10 zl. pozniej tylko wyciagnac caly ten czujnik z moto a dokladnie Termistor, lutownica, wylutowac stary czujnik i wlutowac nowy i wszystko gra. Pozdrawiam i szerokosci.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-24 00:06:04 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki z relacje, w takim razie też spróbuje :D muszę tylko ogarnąć lutownicę. pzdr
PS Termistor to ten element pod bakiem który trzeba odpiać żeby podnieść bak? Sory za głupie pytanie :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-24 11:26:33 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
jak podniesiesz bak to musisz odkręcić czujnik paliwa( to co sie odpina właśnie) i dopiero tam jest czujnik rezerwy (taki wałeczek z jednym kabelkiem)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-24 12:38:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-27 12:07:29
Posty: 19
Lokalizacja: 41-106
dokladnie. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-09 16:32:05 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Kupiłem ten element w sklepie z częściami do samochodów Deawoo foto - termistor

Ale nie mam pojęcia jak podpiąć go do aktualnego czujnika poziomu beznyny który wymontowałem:

foto1

foto2

Wg mnie one do siebie w ogóle nie pasują. Poradźcie coś plz

I gdzie jest ten wałeczek z jednym kabelkiem o którym była mowa?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-09 19:52:43 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
nie pamiętam jak dokładnie to tam było umiejscowione a nie mam jak sprawdzić bo jestem przykuty do łóżka na razie ale widać na foto że są 2 przewody więc jeden powinien iść do tego właśnie czujnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-10 23:47:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Jakby ktoś napisał jak to zrobić krok po kroku będę wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-01 21:29:46 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-07-12 15:09:52
Posty: 18
Lokalizacja: Rawicz
Witam
mam do was takie pytanie
zapaliła mi się lampka rezerwy więc pojechałem na stacje wlałem 10 litrów i wskaźnik pokazuje mi prawie full jak to możliwe??? przecież 3.5 rezerwy + 10 dolanego to 13.5;d opcja ze tak dużo szpachli odpada:)
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-01 22:45:24 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-08-01 11:12:24
Posty: 321
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: S1000XR
Przejedź się kawałek i obserwuj wskazanie. Powinno ci szybko urwać jedną, bądź dwie "cegiełki" na wskaźniku. U mnie jest podobnie. Jak odpalam moto to zwykle mam zawyżone wskazanie, ale po paru minutach wszystko wraca do normy. Taka uroda chyba tego czujnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-03 19:40:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
dzwoniłem dziś do serwisu na Połczyńską spytać ile chcą za nowy czujnik paliwa i się przeraziłem, 500zł ... :shock:
wiec może jednak ktoś się podzieli tymi magicznymi sztuczkami i powie jak przylutować ten termistor ? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-03 21:04:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
nie rozumiem problemu odlutuj stary i przylutuj nowy, nie ma tu żadnej magii.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-03 21:49:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
No właśnie dla mnie jest, zobacz te fotki co zamieściłem wcześniej, jest tam wymontowany czujnik paliwa i zakupiony termistor. Jeśli wiesz co gdzie przylutować to z chęcią posłucham :) tylko proszę konkretnie jaki kabel w które miejsce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-05 10:36:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-27 12:07:29
Posty: 19
Lokalizacja: 41-106
moze ktos u Ciebie dlugal wczesniej przy tym bo nie ma tego termistora a moim zdaniem powinien byc bo widzialem juz kilka takich czujnikow do fzs. a jesli oryginalnie nie ma to moze kwestia tego zeby przeczyscic styki miedzy plytka a dwoma drucikami moze dostal sie tam syf, popatrz tez na luty na tej plytce i na calym czujniku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-05 18:36:41 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-12-02 00:00:03
Posty: 106
Lokalizacja: 0-61
w oryginalnym jest tylko jeden kabelek bo masę bierze z obudowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org