Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-01-11 10:42:13 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 440
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
GG: 26132114
Obecne moto: Yamaha FZ6
Witam Was Koledzy,

Czy ktoś z Was miał do czynienia z takim wynalazkiem z kraju ryżu? Cena mocno atrakcyjna więc kusi mnie, aby nabyć taki bajer.
Pytanie tylko czy na pewno będzie pasował, gdyż okablowanie wydaje się dość krótkie. Pojęcia więc nie mam czy będzie wystarczające czy też trzeba będzie "dosztukować" kawałek?

http://www.ebay.com/itm/FOR-2004-2005-2 ... 2f&vxp=mtr

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

LWG!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-11 10:42:13 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2015-01-11 12:31:54 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
Ja u siebie mam takie cudo od zeszłego sezonu i działa. Podpinałem się pod kostkę zegarów a wyświetlacz mam przy nich więc jeszcze sporo kabla zostało. Trochę wielka ta kostka ale z drugiej strony wyświetlane cyfry też duże dzięki czemu nie trzeba się w zegary wpatrywać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-11 14:15:34 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 440
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
GG: 26132114
Obecne moto: Yamaha FZ6
Dzięki za info. Samodzielnie to montowałeś czy zleciłeś komuś aby Ci to zamontował?
Jeśli pierwsza opcja to dużo jest z tym zabawy i czy poradzi z tym sobie kompletny laik? Jeśli druga opcja to ile płaciłeś za założenie tego wyświetlacza. Lub też pytanie do innych: czy orientują się ile elektryk może zaśpiewać za montaż takiej zabawki?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-11 22:48:39 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
Sam montowałem na podstawie instrukcji którą dostałem razem z wyświetlaczem. Wystarczą podstawowe zdolności manualne i trochę pomysłowości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-16 09:37:43 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
wolfcbr możesz wrzucić jakieś zdjęcia? jak to dokładnie działa?
da się podłączyć tak żeby działało w fzs 1000?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-17 11:55:11 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
To jest bodajże podróbka któregoś modelu Datatool (w zasadzie to samo tylko w obudowie bez logo producenta), podłącza się pod odpowiednie kabelki w kostce zegarów potem się programuje i licznik wyświetla biegi w oparciu o prędkość i obroty. Działa dobrze. Jakby co, mam gdzieś jeszcze namiary na sprzedawcę.

A tu filmik z takim ustrojstwem: https://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=4tuVMoSent4


Załączniki:
DSC07425.JPG [401.04 KiB]
Pobrane 1031 razy


Ostatnio edytowano 2015-01-18 14:38:43 przez wolfcbr, łącznie edytowano 1 raz
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-19 16:12:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-11-17 22:09:03
Posty: 71
Lokalizacja: Rąbień AB k/Łodzi
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer FZ6 2006r
Może trochę głupie pytanie ale czy nada się to do FZ6 z 2006r na wtrysku??

Były u nas na forum już ciekawe propozycje ale pasowały tylko do opcji gaźnikowych, starszych wersji.

Sprawiłbym sobie coś takiego ale płacić ponad 400pln za oryginał to złodziejstwo w biały dzień!

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-19 19:38:33 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
wolfcbr daj jakiś namiar gdzie kupię ten bajer, jeszcze mam pytanie czy cyfry cały czas migają jak na filmiku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-19 22:34:50 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
yaro29 napisał(a):
Może trochę głupie pytanie ale czy nada się to do FZ6 z 2006r na wtrysku??

Były u nas na forum już ciekawe propozycje ale pasowały tylko do opcji gaźnikowych, starszych wersji.

Sprawiłbym sobie coś takiego ale płacić ponad 400pln za oryginał to złodziejstwo w biały dzień!

Pozdr


Szczerze mówiąc - nie wiem. Trzeba by poszukać informacji technicznych o wyświetlaczu z filmiku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-19 22:41:54 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
DominWK napisał(a):
wolfcbr daj jakiś namiar gdzie kupię ten bajer, jeszcze mam pytanie czy cyfry cały czas migają jak na filmiku?


Migają tylko podczas programowania, potem już normalnie wyświetla. Na początku przeszkadzało mi, że po wrzuceniu na luz/wciśnięciu sprzęgła już nie pokazuje prawidłowego biegu (w końcu zlicza prędkość/obroty) ale z czasem nauczyłem się zerkać w odpowiednim momencie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-03-22 18:55:51 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-01-20 17:32:02
Posty: 75
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 600 S2
mogłbym prosić użytkowników obojetnie jakich wyswietlaczy o podglądowe fotki jak to macie zamocowane ? :) głownie by mi zależało na Fazerkach S2 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-20 00:16:23 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-16 22:18:02
Posty: 65
Lokalizacja: DZIAŁDOWO
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 798896325
Obecne moto: FZ6 S
zapodajcie namiary gdzie można kupić taki bajer i jaka cena.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-20 01:12:42 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-01-20 17:32:02
Posty: 75
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 600 S2
pokłóciłeś się z wujkiem google ?

http://www.sklepikmotocyklowy.pl/wyswie ... -2344.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-21 19:59:35 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-16 22:18:02
Posty: 65
Lokalizacja: DZIAŁDOWO
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 798896325
Obecne moto: FZ6 S
dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-23 12:29:14 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-11-17 22:09:03
Posty: 71
Lokalizacja: Rąbień AB k/Łodzi
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer FZ6 2006r
Panowie,

gdybyście się decydowali na takowy zakup, to może jakaś grupówka żeby przynajmniej zredukowac koszty dostawy?
W razie czego ja się piszę.

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org