Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-09-25 08:43:31 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 440
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
GG: 26132114
Obecne moto: Yamaha FZ6
A jak jestem z "czasem reakcji" wskaźnika od momentu wbicia biegu do pokazania odpowiedniej wartości na wyświetlaczu?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-25 08:43:31 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2016-09-25 09:00:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-07-12 21:03:13
Posty: 44
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N S2
Pokazuje bez żadnej zwłoki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-02 12:58:36 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 327
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Pewnie wyjdę na lenia, bonie chciało mi się pierdzielić z magnesami, ustawianiem i nie dopuszczałem aby wyświetlacz mógł okłamywać swego "pana". Dlatego zapodałem maszynie takie coś
[ img ]

Przy elektronicznym sygnale prędkości i obrotów silnika, moim zdaniem nie ma co się pierdzielić z magnesami przy dźwigni. Podłączenie wskaźnika GPT jest banalnie proste, programowanie jeszcze prostsze i .....gitara :D

W ramach testu dmuchnąłem wczoraj 200 km i banan na mordzie. Niezwłocznie po wbiciu biegu i puszczeniu sprzęgła wyświetlacz pokazuje aktualnie zapięty bieg. Nie da się go oszukać przez zmianę biegu bez sprzęgła, czy zbicie kilku biegów przy jednym wciśnięciu sprzęgła.

Oczywiście jak komuś bardziej zależy na lansie, to zapoda sobie droższe Gi-pro :D

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-02 20:14:18 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
No dokładnie taki sam posiadam, tylko z zapamiętaniem programowania mam problem :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-02 21:39:09 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 327
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Piwek przecież to nie Ty masz pamiętać, bo programujesz go tylko raz. No chyba, że chciałeś napisać iż to urządzenie ma problem z pamiętaniem zaprogramowanych biegów...... :?
Może opisz dokładniej problem, aby nie okazało się, że zachwalam produkt, który jest "o dupę rozbić'.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-02 22:47:58 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Piwek masz taką akcję, że jak chwilę dłużej zostawisz odpalony silnik to przechodzi w tryb programowania? Jeżeli tak to masz zamienione kabelki obrotów i prędkości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-03 09:39:02 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Bezel napisał(a):
Piwek masz taką akcję, że jak chwilę dłużej zostawisz odpalony silnik to przechodzi w tryb programowania? Jeżeli tak to masz zamienione kabelki obrotów i prędkości.


Dokładnie tak mam...
Jestem w stanie go zaprogramować, ale, jak go zostawię na 2 min (dokładnie nie mniej), to mi się resetuje i od nowa Polsko Ludowa... :(

Dzięki za sugestię - sprawdzę i jak zadziała, to masz u mnie real browca !!!

PS... w mordę... Będę musiał zrzucić bak i air po raz tysiąc pincet dwudziesty siódmy raz... ehhhh...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-07 21:30:36 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Zamiana kabelków nie pomogła i nie zaszkodziła :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-08 00:06:11 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
To może spróbuj napisać do producenta. O dziwo, odpowiadają. Mnie właśnie poradzili zamianę kabelków więc od razu możesz dopisać, że ten krok masz już za sobą.

Z drugiej strony, też ostatnio się tym bawiłem i chyba jeszcze nie zdążyłem przetestować czy zadziałało. Mam już odruch wyłączania moto na postoju :lol: Postaram się jutro potestować.


EDYTA:
Moto pochodziło z 5 minut i wyświetlacz nie przeszedł w tryb programowania więc u mnie pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-09 09:33:38 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Bezel napisał(a):
Mam już odruch wyłączania moto na postoju

Będę musiał to chyba u siebie wdrożyć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-23 07:32:11 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-07-29 10:56:56
Posty: 227
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fzs600 2001r
Co to jakiś atak troli na forum? Proszę o skasowanie Mojego wpisu - widzę że sutuacja opanowana :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-10-25 10:46:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-07-10 14:40:36
Posty: 19
Płeć: Mężczyzna
Witam,

Czy ktoś może polecić aukcje (link) do wyświetlacza biegów pasującego do fz6? Być może ktoś ostatnio dokonał takiego zakupu i podzieli się źródłem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-03 10:55:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-07-10 14:40:36
Posty: 19
Płeć: Mężczyzna
Który z podstawowych (tańszych) wyświetlaczy polecacie: datatool czy GPT?
1. http://allegro.pl/uniwersalny-wyswietlacz-biegow-krakow-gpt-gi3001-i6211911968.html
2. http://allegro.pl/wyswietlacz-biegow-gpt-gi1001-szybki-uniwersalny-i7009588898.html
3. http://allegro.pl/wyswietlacz-biegow-datatool-digi-yamaha-r6-r1-fz6-i6833539141.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-03 11:02:00 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Mam ten drugi i jestem zadowolony. Nie myli się, nie oszukuje, jest szybki ta tyle, że dokładny.
Nie moge go co prawda zaprogramować na stałe i po 2 min się rozkodowuje, jeżeli moto stoi odpalone, ale kodowanie jest banalne i się przyzwyczaiłem. Nauczyłem się też nie zostawiać moto na włączonej stacyjce :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-03 11:51:59 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 75
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
A ten drugi to lepiej dopłacić i kupić z niby dedykowaną kostką do podpięcia czy z gołymi kablami i samemu wpiąć? Czy po odłączeniu aku trzeba za na nowo go programować?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org