Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-11-03 12:16:24 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1948
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
Piwek napisał(a):
Nie moge go co prawda zaprogramować na stałe i po 2 min się rozkodowuje, jeżeli moto stoi odpalone, ale kodowanie jest banalne i się przyzwyczaiłem. Nauczyłem się też nie zostawiać moto na włączonej stacyjce

Serio, tak słaby deal że się rozkodowuje? makabra. często w garażu doświetlam sobie drugi moto pozycyjną ze swojego więc co chwila musiałbym programować, strasznie dupna opcja szczególnie w wyświetlaczu za 2 stówki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-03 12:16:24 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-11-06 13:07:52 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Ale ma plusy - jest dobrze doświetlony, bieg widać i w słońcu i wieczorem, jest malutki, więc ładnie się komponuje... i 2 stówki minimum jednak zostaje :)
Programowanie zajmuje chwilę, jednak dobrze mieć moto z centralną stopą. Bez stopy programowanie rzeczywiście nie jest przyjemnością...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-06 13:27:33 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-07-10 14:40:36
Posty: 19
Płeć: Mężczyzna
2min to strasznie szybko, czasami w korku może się rozkodować w takim razie.
Kuzyn ma datatool'a co prawda w bandicie jednak jest zadowolony. Czy ktoś również go poleca? i Czy ten GPT każdy się rozkodowywuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-06 15:15:08 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
yongjunior napisał(a):
2min to strasznie szybko, czasami w korku może się rozkodować w takim razie.


No tu raczej przesadziłeś - w korku nie ma takiej opcji - musiałbyś się przez 2 min w ogóle nie ruszać... To urządzenie jest jednak do motocykla :)


...i mówię o tym z autopsji...

Dodam, że taka przypadłość występuje tylko i wyłącznie po podłączeniu tego wskaźnika w modelach FZ8 !!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-06 15:22:14 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-07-10 14:40:36
Posty: 19
Płeć: Mężczyzna
Ok, czyli z fz6 będzie działać poprawnie. W takim razie pytanie czy jest jakaś różnica między datatool a GPT?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-07 15:01:36 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Nie wiem jak jest różnica oprócz ceny ale ja mam GPT w FZ6 i wszystko bangla OK :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-20 19:39:33 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2009-12-04 20:45:37
Posty: 52
Lokalizacja: Radziejów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2000r.
Cześć, kupiłem tani wskaźnik z magnesami do fzs 600, dostałem taka instrukcję : https://photos.google.com/share/AF1QipM ... xEU0VCQTBB

Możecie napisać jakie kolory mają kable w instalacji fzs 600 od : "-","+" oraz "neutrala" ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-12-11 23:16:15 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
Koledzy/koleżanki mógłbym prosić o namiar na sprawdzony licznik biegów w rozsądnej cenie do FZ6 z 2004 r :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-12-12 11:22:15 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Ja "sprawdzałem" tylko jeden i wszystko jest git. Jestem zadowolony a kilka stówek zostało w kieszeni :D

http://allegro.pl/gpt-gi1001-wyswietlac ... 28342.html


ale decyzja należy do Ciebie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-12-12 11:36:20 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-11-20 21:58:29
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fz6 by Roni
Wielkie dzięki,ważne że sprawdzony sprzęt .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-12-14 17:54:44 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-12-03 22:28:42
Posty: 10
Płeć: Mężczyzna
Witam. Mam pytanie. Gdzie trzeba podpiąć taki wyświetlacz w Fzs 1000 z 2003?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-12-15 21:10:12 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Odpowiedź znajdziesz na stronie producenta wyświetlacza, gdzie masz opisane kolory przewodów itp. Przyjemna robótka na godzinkę plus "czteropak" browara obowiązkowo. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-15 22:45:45 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2018-05-20 20:47:19
Posty: 57
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Jabłkowy
Obecne moto: FZS 600
Podbijam temat bo mam problem.
Ale pierw chce powiedzieć, ze wyświetlacz od usera Robgie jest mega godny polecenia, przerobienie czujnika luzu za pomocą wiertelka 1mm i gwoździkow 1,2mm to 20 min, izolacja klejem plastycznym patex i następnego dnia montaż.
Działa super.

Niestety coś skopalem i nie wiem co.
Zdjąłem pokrywę od zębatki zbawczej, czujnik wyjęty, przerobiony, wkładam, zakładam pokrywę tak jak była, skręcam i po skręceniu mam problem.
Nie mogę wbić biegu nr 1 oraz 4 i w górę....

Rozkręcam wszystko jeszcze raz, myślałem ze czujnik luzu popsułem i przez niego noe mogę zmienić biegów, wykręciłem go, założyłem wszystko jeszcze raz i jest to samo.

Typuje wałek od sprzęgła, ten który jest wciskany gdy wciskamy klamkę sprzęgła.
Czy on musi być jakoś specjalnie ustawiony przed założeniem pokrywy?

Mówię o tym zaznaczonym na zielono:
[ img ]


Będę wdzięczny za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-16 12:10:47 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2018-05-24 22:26:03
Posty: 100
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: nie 1
To co masz zaznaczone zieloną strzałką na zdjęciu to nie jest żaden wałek od sprzęgła tylko wałek popychacza biegów.
Następnym razem przed ściągnięciem ramienia popychacza zaznacz sobie jego pozycję między wałkiem a ramieniem.
Teraz jesteś w dupie i musisz próbować znaleźć właściwe położenie bo pewnie nie ma tam znaczników


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-16 16:06:07 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2009-12-04 20:45:37
Posty: 52
Lokalizacja: Radziejów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2000r.
morf&na napisał(a):
To co masz zaznaczone zieloną strzałką na zdjęciu to nie jest żaden wałek od sprzęgła tylko wałek popychacza biegów.
Następnym razem przed ściągnięciem ramienia popychacza zaznacz sobie jego pozycję między wałkiem a ramieniem.
Teraz jesteś w dupie i musisz próbować znaleźć właściwe położenie bo pewnie nie ma tam znaczników


Chyba żartujesz ? To co kolega zaznaczył zieloną strzałką to właśnie popychacz sprzęgła, on nie ma nic wspólnego z biegami.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org