Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-06-05 13:51:35 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 286
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Witam!
Dzisiaj przestał mi działać poprawnie wyświetlacz biegów. Rano było wszystko OK. Pojechałem na stację i zgasiłem motocykl (ale zrobiłem to kluczykiem a nie przełącznikiem przy kierownicy, generalnie robię to w odwrotnej kolejności jednak tym razem zrobiłem to tak). Po uruchomieniu motocykla na wyświetlaczu pojawiło się duże U i tak już pozostało. Ktoś ma pomysł co się mogło stać i jak temu zaradzić? Zdjęcie klemy nic nie pomogło. Próbowałem resetować według instrukcji ale tez to nic nie daje.


Załączniki:
Display.jpg [1.74 MiB]
Pobrane 148 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 13:51:35 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-06-05 14:31:12 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Reaguje na stuknięcie od góry ?? Musisz go odkleić...
Jak zareaguje, to jak pokaże się "d", dłużej stuknij/przytrzymaj i zakoduj jeszcze raz...

Sposób gaszenia motocykla nie ma znaczenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 14:38:19 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 286
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Odkleiłem, przykładałem palucha i nic się nie dzieje. Na górnej powierzchni są pozostałości po kleju, może to mieć wpływ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 14:43:21 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Może... zdejmij klej i stuknij opuszkami palców - musi zareagować, jak nie, to podejrzewam serwis/gwarancja itd...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 14:46:22 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-01-26 15:56:37
Posty: 90
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n 04
Xtype G2 ma chyba dotykowy przełącznik na górze, który pozwala na kodowanie poszczególnych funkcji i poruszanie się po menu. Przeklej go tak, żeby był "zamontowany" tyłem i spróbuj coś pomodzić. Może jak gasiłeś to po prostu coś niefartownie się ruszyło i bęc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 14:51:42 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 286
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Po południu popróbuje. Jak nic to nie da to podniosę zbiornik i odłączę wszystko i to coś da.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-05 20:37:38 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 286
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Niestety nic nie pomaga. Wyświetla "U" nic nie da się z tym zrobić. Jutro będę demontował i wysyłał do reklamacji. W między czasie napisałem do producenta i przedstawiłem mu problem. Napisali, że znają problem i występował on we wczesnych modelach GIpro X typu G2. Poprosili nawet o namiary na sprzedawcę bo chcą być pewni, że podczas reklamacji dostanę poprawiony model :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-06-14 19:59:07 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 286
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Wyświetlacz wymieniony na nowy usprzedawcy.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org