Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-09-20 13:20:47 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-06-20 00:18:56
Posty: 12
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n
Witam !
Mam duży problem ze znalezieniem kostki która jest wpinana w czujnik położenia motocykla.
Kostka ta wychodzi z wiązki elektrycznej. Potrzebuje ją wymienić ale niestety nigdzie nie potrafie takiej kostki znaleźć. Jest gdzieś opcja kupienia jej czy musze zamówić cała wiązkę ?
pozdro :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-09-20 13:20:47 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2018-09-20 14:38:25 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-08 13:49:49
Posty: 52
Lokalizacja: PKR....
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6n 06r
Na pewno jest opcja ale najlepiej wrzuć tu zdjęcie żeby było widać miejsce w którą chcesz wpiąć tą "kostkę". Nie wiadomo czy to wtyk czy gniazdo, jaki kształt, ile pinów.
Może tu coś znajdziesz https://el-traktor-sklep.pl/pl/c/Zlacza ... erSeal/292


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-10-09 21:15:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-07-04 15:47:06
Posty: 22
Lokalizacja: Wschowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz6n
cześć, też miałem problem z czujnikiem przechyłu. po ślizgu i rozwaleniu prawego ogona musiałem go wymienić. wiązkę miałem lekko przetartą więc nieco ją skróciłem, a na allegro kupiłem samą kostkę ( takie coś https://allegro.pl/yamaha-fazer-600-fz6 ... 78200.html), podpiąłem i przykręciłem w miejsce resztek starej kostki. później ponowne uruchomienie moto i samo chyba skasowało błąd jak dobrze pamiętam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-10-10 09:33:36 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1975
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
moto błędu nie kasuje. możesz odpalić itp ale jak wejdziesz w tryb diagnostyczny błąd zostanie. Moim zdaniem dobrze - można sobie sprawdzić przy kupnie czy moto leżał czy nie i sprawdzić tym prawdomówność sprzedającego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-10-10 09:54:33 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-07-04 15:47:06
Posty: 22
Lokalizacja: Wschowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz6n
nie mam pewności ale ostatnie błędy można chyba skasować jakos. Znalazłem w necie PDF z opisami błędów i tam coś było na ten temat, Ale nie pamiętam teraz czy pokazywało ilość błędów w ogóle, rodzaja błędu czy byla też możliwość ich skasowania...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-10-10 10:45:31 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 178
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
tomtur76 błędy zostają w pamięci, ręcznie się je kasuje :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org