Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-01-04 14:01:59 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 42
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
Witajcie. Jestem nowy na forum i już potrzebuję pomocy. Poszukuję swojego pierwszego poważniejszego motocykla. Padło na fz6 / fz6 s2. Niestety nie mam żadnego znajomego motocyklisty który mógłby rzucić okiem tak więc wychodzę z prośbą do Was. Proszę o obiektywną ocenę tejże maszyny. Jeśli będzie potrzeba - mam dodatkowe zdjęcia i filmik z pracy silnika.
https://www.olx.pl/oferta/yamaha-fz6-s2 ... e7329be2eb

oprócz tego co jest napisane w ofercie na olx, mam takie informacje od sprzedawcy iż jest to motocykl sprowadzony z Angli, piaskowana centralna stopka, miał obtarcia z lewej i prawej strony czaszy (mam zdjęcia przed malowaniem), pęknięty prawy róg reflektora który został ,,załatany" - na zdjęciach powinno być widoczne.
ok. 31tyś mil przebiegu.

Jeśli ktoś chciałby pomóc mi bardziej, mogę jakoś podesłać filmik z pracy silnika i dodatkowe zdjęcia przed malowaniem.
Z góry dziękuje.

dodatkowe zdjęcia
http://fotowrzut.pl/WKB3L2PHUV
http://fotowrzut.pl/Z3F97FCML7
oraz filmik z pracy
https://www.youtube.com/watch?v=YbGPwsR ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=lLPajp9 ... e=youtu.be


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-04 14:01:59 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-01-05 08:52:29 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-12-17 19:08:23
Posty: 21
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 2005
Nie wiem czy to kwestia filmików, ale w silniku na moje coś hałasuje. Słyszę tak jak by metaliczny dźwięk, czego u mnie w S1 nie ma, szczególnie na drugim filmie słychać. Ze zdjęć ogólnie ładny, ale najlepiej by było pojechać i obejrzeć bo na odległość wszystko ładnie wygląda. :)
Jeśli to jest anglik to zwróć uwagę na linki gazu (pancerz też) - ja mam anglika i strasznie były skorodowane przez co musiałem wymienić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-05 10:22:51 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 42
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
rozrząd był wymieniany, to to nie to. Ale dziękuje za cenne wskazówki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-06 22:13:32 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-24 14:43:36
Posty: 105
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Coś stuka lekko, zapytaj czy zawory były regulowane.
Ogólnie wygląda na oryginał.
Licz się z tym że będziesz musiał dołożyć parę stów na zmianę reflektora, ewentualnie przeklejanie odbłyśnika. Raz że na przeglądzie nie przejdzie, dwa że będziesz oślepiał, trzy to jazda na angliku jest średnia bo nie widzisz prawej strony-pobocza.
Osłona łańcucha i błotnik jest jakiś taki inny albo tak mi się wydaje - ale to pierdoła.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-07 12:28:16 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 42
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
Dziękuje za radę. Zawory podobno były regulowane. Moto jest po przeglądzie, podobno reflektora się nie czepiali. Aczkolwiek wiem że po kupnie maszyny będę musiał rozejrzeć się za reflektorem ze standardem EU - ale na to będę miał jeszcze kilka miesięcy zimy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-07 13:56:00 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-24 14:43:36
Posty: 105
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Oskarkor napisał(a):
Dziękuje za radę. Zawory podobno były regulowane. Moto jest po przeglądzie, podobno reflektora się nie czepiali. Aczkolwiek wiem że po kupnie maszyny będę musiał rozejrzeć się za reflektorem ze standardem EU - ale na to będę miał jeszcze kilka miesięcy zimy.

Mamy zimę stulecia, czyli zimy nie ma ;) Wcześnie robi się ciemno a Ty pewnie będziesz chciał pojeździć :)
Myślę że ten motocykl nawet stacji nie widział skoro to handlarz sprzedaje ;)
Popatrz sobie na allegro za lampami.
Jeśli się zdecydujesz to przypomnij się o stelaż i kufer.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-07 16:13:05 
Niemowlak

Dołączył(a): 2018-01-02 13:54:29
Posty: 42
Lokalizacja: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna
Jest jedynie stelaż pod kufer - bez kufra. Na allegro już szukałem lamp, cena wysoka bo około tysiąca złotych za używaną lampę.. ale co zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-07 17:28:23 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-24 14:43:36
Posty: 105
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Oskarkor napisał(a):
Jest jedynie stelaż pod kufer - bez kufra. Na allegro już szukałem lamp, cena wysoka bo około tysiąca złotych za używaną lampę.. ale co zrobić.

Sam stelaż z płytą to 350zł więc nie zostawiaj skoro pisze w ofercie.
A z lampą piszę pod tym kątem, żebyś liczył się z kosztami jakie musisz jeszcze ponieść.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-01-08 10:21:45 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1438
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
smelbo napisał(a):
Licz się z tym że będziesz musiał dołożyć parę stów na zmianę reflektora, ewentualnie przeklejanie odbłyśnika. Raz że na przeglądzie nie przejdzie, dwa że będziesz oślepiał, trzy to jazda na angliku jest średnia bo nie widzisz prawej strony-pobocza.


przegląd hie hie hie... oczy kota ze shrecka, minka "przepraszam" i przepalona żarówka rejestracji do wymienienia w trakcie "przreglądu" i angielska lampa przechodzi.

jednak wieczorami pobocze będzie w półcieniu - tu się zgodzę. od 6 lat latam nakedem na angielskiej lampie - tragedii nie ma, po prostu w nocy po lesie nie ponapie...lasz, ale i tak bym nie zasuwał po lasach wieczorami za szybko bo zwierzaki.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org