Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-06-29 15:02:20 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-29 14:50:14
Posty: 1
Lokalizacja: Włcoławek
Płeć: Mężczyzna
GG: 13864172
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Witam :) miał ktoś styczność z tymi interkomami ? Czy da stworzyć się konferencje pomiędzy 6 motocyklistami ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Lexin R6
PostNapisane: 2017-06-29 15:02:20 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-07-03 00:48:54 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2016-12-06 00:54:00
Posty: 6
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6
Zamawiałem ostatnio sąsiadowi do szkoły jazdy, bardzo fajnie działa, jednak dużo zależy od kasku, wyciszenia do 100km/h bez wiekszych problemów wszystko słychać, ostatnio trasa 11H interkom wytrzymał 10. Aktualnie jestem na etapie kupna kolejnych 2 sztuk.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 08:44:39 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-11-05 17:05:58
Posty: 87
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 i Z750
kosmal96 napisał(a):
Witam :) miał ktoś styczność z tymi interkomami ? Czy da stworzyć się konferencje pomiędzy 6 motocyklistami ?

nie miałem do czynienia z tym sprzętem, ale raczej konferencji nie stworzysz. Nie spotkałem się z chińczykami, które można używać w konferencji. Raczej działają na zasadzie przełączania między użytkownikami.
Chińskie interkomy mają to do siebie, że nie można sparować różnych marek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 11:53:42 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-04-07 20:13:41
Posty: 24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 SA 2007r.
A tak z ciekawości są może jakieś takie bardzo tanie działające które mógłbym używać np ze znajomym jednym, zależy z kim bym jechał(na osobnym moto), nie musiałby obsługiwać kilka osób skoro wspomnieliście o chińczykach:P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 13:43:37 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2010-10-22 21:46:14
Posty: 696
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
ja mam te intercomy
nie da się rozmawiać miedzy więcej niż 2 użytkownikami
masz guziki na intercomie i kazdy przypisany jest do innej literki do 6 ja się bawiłem na 4
Jeśli 1 rozmawia z 2 i ty mając 3 chcesz się do nich wbić to niestety nie dasz rady
jeśli natrafisz na moment że 1 jest polączona z 2 ale nie ma prowadzonej rozmowy wcinasz się do 1 lub 2 w zależności co sobie wybierzesz.
Tel radio też fajnie działa
Do 80 jeżdżę na minimum głośności na max można latać spokojnie 140-150 ale zaczyna być słychać wiatr który jest u innego użytkownika i nie jest to miłe

jak masz więcej pytań śmiało
Na allegro jest za 500zł mogę Ci załatwić taniej (znaczy się pomóc zamówić bezpośrednio z chin)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 14:08:06 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-11-05 17:05:58
Posty: 87
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 i Z750
ja używa T-com. Z aliexpers ok 350zl bez cła i vatu. Czas oczekiwania to ok 3tyg.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 15:01:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-04-07 20:13:41
Posty: 24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 SA 2007r.
W zestawie dwa urządzenia się dostaje czy każdy musi kupić osobne? i dobrze chodzi np do małych odległości 20-50m jak się jedzie jeden za drugim ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 18:13:46 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2010-10-22 21:46:14
Posty: 696
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
za zestawy są osobne zależy co kupisz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-03 21:29:53 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-07-12 21:03:13
Posty: 44
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N S2
Kupiłem drugi raz podwójny zestaw.
Do tej pory testowałem zestaw 1+1, oba na moto. W otwartej przestrzeni działa na odległość podaną przez producenta (ok. 1 km), wystarczy jednak schować się za wzgórzem, lasem, kilkoma zakrętami w terenie zabudowanym i łączność zanika.
Ale powiem Wam, że jazda w parze z drugim moto z możliwością ciągłego rajdania warta jest tych pieniędzy :lol: .


Załączniki:
Screen Shot 07-03-17 at 09.18 PM.JPG [177.15 KiB]
Pobrane 203 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-04 08:27:07 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2055
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
dominek napisał(a):
Ale powiem Wam, że jazda w parze z drugim moto z możliwością ciągłego rajdania warta jest tych pieniędzy

"latanie w interkomie uratowało mój związek"

żarty żartami, ale od kiedy mam z piękną (na drugim moto) kontakt głosowy mamy mniej kłótni na drodze. dowiedziałem się też ile ona sobie po drodze mruczy pod noskiem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-05 20:59:50 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-07-12 21:03:13
Posty: 44
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N S2
Po testach zestawu składającego się z 4 szt jestem trochę zawiedziony.
Spodziewałem się, że przez cały czas będzie mógł rozmawiać każdy z każdym, a tu może gadać tylko dwóch użytkowników jednocześnie.

Jeśli chcesz z kimś rozmawiać musisz "n" razy nacisnąć przycisk włączenia interkomu, gdzie "n" to numer interkomu osoby do której się dobijasz. Słyszy ona wtedy sygnał w interkomie i może podjąć z tobą rozmowę naciskając ten sam przycisk u siebie. Jeśli z kimś wcześniej rozmawiała połączenie to zostanie przerwane.

Samo parowanie sprzętu to też niezła zabawa. Można zapoznać ze sobą tylko dwa urządzenia w jednym momencie, pozostałe muszą być wyłączone.
Najpierw łączymy w parę interkom 1 z 2, następnie 2 z 3, 3 z 4 i tak dalej do max 8. Na końcu ostatnie z urządzeń z pierwszym. Często przy parowaniu coś mi nie wychodziło, przez co pętla na cztery interkomy zajęła mi 40 min zabawy. Na szczęście robi się to tylko raz, interkomy zapamiętują sparowane z nimi urządzenia i nie trzeba powtarzać tego za każdym razem.

Moje wrażenia są takie: na dwa kaski jest to super rozwiązanie. Przez cały czas mam włączony interkom i gadam z pasażerką/ kolegą na drugim moto. W razie komunikatu z janosika czy rozmowy tel. połączenie z drugim kaskiem zostaje zerwane i słyszę głos z telefonu. Po zakończeniu komunikacji z telefonem połączenie z drugim kaskiem zostaje powtórnie nawiązane. Wszystko się dzieje samo, bez mojej ingerencji.
Przy większej ilości głów trzeba zapamiętać kto ma jaki numer interkomu. Można gadać tylko z jednym a reszta w tym czasie jest odcięta. Nigdy nie jeździłem w dużej grupie a sprzęt testowałem u siebie na kanapie więc w rzeczywistości może nie być tak źle, co nie zmienia faktu, że spodziewałem się czegoś innego.

Uff, ale się opisałem. Mam nadzieję że rozjaśniłem sytuację :D .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org