Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-03-20 10:37:22 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4231
Obecne moto: jamaha pw 50
Ja mam tą MOTOVISION, przelatała pół sezonu i nadal świeci. Co do jej właściwości świetlnych to rewelacji nie ma, świeci na biało, a z daleka jest widoczna pomarańczowa poświata, napewno to odróżnia od tych wszystkich niebieskich zenonów :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-03-20 10:37:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2011-04-29 22:35:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-01 23:23:37
Posty: 29
Lokalizacja: Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 160810
Obecne moto: 2002 Thundercat
Takie pytanie, a jaka jest w oryginale żarówka reflektora dla Thundercat??

Ja mam wrzuconą H4, chciałbym kupić coś z OSRAM, ale po przeczytaniu kilku postów zgłupiałem.

H1 czy H4??

Szukałem w instrukcji, ale nie znalazłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-04-30 21:48:05 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-05-21 22:33:45
Posty: 101
Lokalizacja: Kielce
Płeć: Mężczyzna
Skype: plakat_p
Telefon: zawsze zapominam
Obecne moto: Thundercat
Sieger napisał(a):
Takie pytanie, a jaka jest w oryginale żarówka reflektora dla Thundercat??


H1 czy H4??



H4 w thundercat jest - i nie daj sobie wmówić niczego innego :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-02-19 20:13:19 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2012-01-05 01:26:13
Posty: 6
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 8840420
Obecne moto: Yamaha Thundercat
ja nie polecam zadnych zarowek typu philips bo na drodze to nie ma zadnego efektu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-02-19 23:54:12 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2010-08-13 11:38:35
Posty: 962
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
To chyba Kylo jakąś najzwyklejszą wziąłeś. Ja mam Philipsa Blue Vision i jest mocniejsza nawet od 90/100W zwykłej (o legalnych 55/60W nie mówiąc), a są jeszcze lepsze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-28 21:58:21 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-06-19 13:23:31
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź,
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat 96r
Chciał bym odświeżyć temat.
To że do Kota wchodzi H4 to wiadomo a jakie napięcie żarówki ? 12V czy 24V
Bo myślę o 24V ale niepokoje się o instalację ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-29 00:04:13 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2010-08-13 11:38:35
Posty: 962
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
12V


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-29 08:28:54 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2011-07-21 12:56:07
Posty: 232
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF 600R
Darcio napisał(a):
a jakie napięcie żarówki ? 12V czy 24V

A czy pod trojfazowke (400) podlaczysz jednofazowe urzadzenie (220)?

Panowie kurcze troche logiki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-29 09:09:56 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 9684461
Obecne moto: FZS600
No możesz wsadzić żarówkę na 24V tylko pytanie o jaki efekt Ci chodzi.
Żarówka na większe napięcie ma przy tej samej mocy ma proporcjonalnie większą rezystancję. Pomijając matematykę/fizykę na żarówce będzie się wydzielać czterokrotnie mniej mocy.
Także jak masz za dużo światła i chciałbyś uzyskać efekt żarówki 12V 15W to możesz śmiało zakładać 24V 60W ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-29 19:23:59 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-06-19 13:23:31
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź,
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat 96r
Wszystko rozumiem.
Dzięki za pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-30 08:08:28 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2011-07-21 12:56:07
Posty: 232
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF 600R
sasza7 :) oczywiscie ze na upartego w ta strone sie da (gorzej by bylo 12V zarowke wpiac w 24V instalacje) tylko czy interesuje nas taki "druteks" ? Wychodze z zalozenia ze jesli ma cos dzialac dlugo i poprawnie to ma byc zrobione porzadnie tak samo jak z instalacja w domu.... oczywiscie ze da sie zrobic np gniazdka na 3x1,5 (jak wielu 'fachowcow' wlasnie tak przyoszczedza) planujac ze na tych wlasnie gniazdkach bedzie mniejsze obciazenie bo przeciez tam maja pokoj tylko dzieci a pozniej przychodzi co do czego (komputery telewizory i inne bajery) i albo wybija bezpieczniki albo pala sie kable ..... )


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org