Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2005-06-18 16:45:02 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
Mam, kupiłem i właśnie założyłem. Warto! Naprawdę. Miałem do dupy hamulce, teraz są wyraźnie lepsze. Klamka stała się twardsza, jest szybsza reakcja na wciśnięcie jej. Motocykl hamuje agresywniej, pewniej. Już zdążyłem sobie lekko obić jajka ;)

Po prostu w końcu hamulec działa tak jak powinien. Ciekawe jak by było założyć oplot w egzemplarzu, który ma od razu mocne hamulce, a nie takie jak moje :twisted:

Wydatek spory, bo 259 zł za Goodridge, robione na zamówienie, ale się opłacił jestem zadowolony :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2005-06-18 16:45:02 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2005-06-19 23:02:22 
Czesc

Napisz proszę wiecej szczegółów: gdzie zamawiałeś, ile czasu czekałeś itd.

Pozdrawiam Tomek


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-06-20 00:09:17 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
PTM na Jagiellońskiej (Wawa), po prostu pojechałem, wybrałem i mi tam te przewody dorobili (robią ręcznie każde zamówienie)...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-29 22:13:22 
hej.ja też sobie pozwoliłem na przewody w oplocie.hamulec przed wydawał mi się jakiś niepewny.musiałem mocno cisnąć żeby ostro hamować.teraz jest ok.czuję się dużo pewniej-subiektywnie hamulec od razu łapie i potrzeba mniejszej siły aby sprawnie wyhamować.ja mam oploty angielskiej firmy hel,są na allegro.pasował mi kolor czerwonych końcówek z nierdzewki ortaz koszulka carbon.bez dopłat 290zet-nie mało ale zamierzam jeszcze pojeździć więc uważam że warto było.moto ma już 10 lat więc i tak czekał by mnie wymiana starych gumiaków.pozdrawiam wszystkich. :P


Góra
  
 
PostNapisane: 2010-04-15 10:34:11 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 3984
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
Czy kupował ktoś przewody w oplocie do thundercata od tej firmy?

http://www.motopasja.eu/

http://allegro.pl/item962491517_przewod ... epsze.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 10:38:54 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-02-03 20:08:05
Posty: 843
Lokalizacja: Kobyłka
Płeć: Mężczyzna
GG: 1202872
Obecne moto: CBR 954RR
Delta81
właśnie dzis z mikim o nich rozmawialiśmy
http://www.motopasja.eu/sklep/index.php ... od_id=1239
podejżanie niska cena ale chłopaki w sklepie jak najbardziej uczciwi ( wiele razy coś u nich kupowałem)
Niech ktoś zainteresowany dowie sie o co kaman z ceną:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 10:44:08 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 3984
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
No właśnie, o to chodzi.
Pytek zakupił od nich przewody na przód do tcata i dolne końcówki nie pasują, są całkowicie pod złym kątem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 10:53:07 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-07-28 16:59:02
Posty: 895
Lokalizacja: NOS
Płeć: Mężczyzna
GG: 12618645
Obecne moto: na plakacie
jakby co-moge służyć namiarem na dobre ceny6..ale to jak doleci paka z moim komplecikiem na przód, nie wiem czy to bedzie hell czy goodridge...jakby co-dopisze...do fajera komplet ze srubami -układ F- 250 PLN z wysyłką


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 11:15:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-02-20 17:10:07
Posty: 46
Lokalizacja: Łużna koło Gorlic, Małopolskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 6268075
Telefon: 502143445
Obecne moto: FZS 600 03r
Jeżeli ktoś zakłada stalowe to myśle że powinny iść odrazu 2 z pompy a na cenniku to wygląda tak w granicach 250zł. (cennik http://www.motopasja.eu/sklep/_var/file ... 20ceny.pdf)
Na alledrogo są Goodridge
http://www.allegro.pl/item999660006_prz ... 98_03.html
I to nawet ten sam sklep


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 11:17:54 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 3984
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
jumbo przeczytaj co napisałem 2 posty wyżej.
Krótko mówiąc oni lecą sobie w ch#####.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 11:54:35 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-02-20 17:10:07
Posty: 46
Lokalizacja: Łużna koło Gorlic, Małopolskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 6268075
Telefon: 502143445
Obecne moto: FZS 600 03r
Dokładnie LECĄ:):)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 12:15:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
Kwestia jest tego typu, że twierdzą że sprzedają przewody do kota.
W rzeczywistości końcówki nie pasują do oryginalnych mocowań zabezpieczających przewód i trzeba z nich zrezygnować co powoduje wiszenie przewodu nad błotnikiem.

Może 270 zł za przewody z przesyłką to nie dużo, ale to nie znaczy że mają nie pasować. Na zdjęciu widać, że przewód narażony będzie na dodatkowe urazy mechaniczne od główki zakrętki a inaczej się go ustawić nie da. Wystarczyło by jedynie odpowiednie dobranie końcówek, na wzór oryginalnych i byłoby po problemie!!!!

Niestety sprzedający twierdzi, że te mają pasować do kota a ja jestem kiepskim mechanikiem. Więc jeśli ktoś ma inny pomysł właściwego i bezpiecznego zamocowania przewodów do chętnie przyznam się do swojego błędu.
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 13:36:28 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-10 17:40:55
Posty: 610
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
GG: 2787976
ja mam takie same końcówki jak Ty...i tam gdzie napisałeś że idzie przewód mam przykręconą blaszkę zaokrągloną w półkole któa przytrzymuje gumową taką opaskę. Tego Ci brakuje kolego a końcówki masz na pewno dobre:)


http://w706.wrzuta.pl/obraz/aDjVjZG8pQl/bez_tytulu
szybki print screen. element 37 dokładnie...tego Ci brakuje,na przewodzie widać również tą gumkę o której mówiłem


Ostatnio edytowano 2010-04-15 13:57:51 przez thundercat_98, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 13:45:58 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
GG: 3262205
Obecne moto: GSX-R 750 K5
Brakuje Ci blaszek, zresztą tak jak mi, ale powinny być i wtedy przewód nie będzie się gibał.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 14:01:38 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
Przecież napisałem, że trzeba było zdemontować te blaszki :evil: Właśnie o to cała zadyma.

Przewód idzie tak jak na zdjęciu - to jest oplot - jego nie da się wygiąć w 8 żeby w blaszkę wchodził.

Kierunek biegnięcia przewodu z oplotem wstępnie reguluje wygięta główka, która jest w tym przypadku źle dobrana i właśnie o to tu chodzi. Nie możesz wsadzić sobie końcówki w imadło i nagiąć w odpowiedni kąt. Końcówkę dobiera się do motocykla i właśnie o tym piszę.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org