Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-04-15 18:17:55 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-10 17:40:55
Posty: 610
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
GG: 2787976
No nie wiem kolego...mi końcówki idą tak samo i blaszki pasują. Przewód trochę nagiąłem aby wlazł w oryginalne mocowanie i nic z przewodem sie nie dzieje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-15 18:17:55 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-04-16 07:57:38 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
1. Przewód w oplocie nie da się nagiąć lub bardzo nie wiele na tak krótkim odcinku.

2. Nie powinno być zbyt dużo załamań bo traci się na sile hamowania teoretycznie. Przewód powinien charakteryzować się jak najbardziej prostolinijnym przebiegiem.

3. Jeśli płaci się za przewody do danego modelu, nie powinno się nic naginać, naciągać i kombinować.

4. W moim przypadku przewodu nie da się nagiąć w miejsce oryginalnego mocowania, być może masz inną końcówkę.

5. Mówisz o przewodzie w oplocie firmy Goodridge? Jeśli tak i nagiąłeś je w miejsce oryginalnych przewodów to jeśli możesz zapodaj fote.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-16 12:27:57 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-10 17:40:55
Posty: 610
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
GG: 2787976
ja mam przewody Hela...nie wiem..nie musiałem jakoś siłować się z przewodem...wlazł i juz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-16 14:10:10 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2006-02-19 22:30:22
Posty: 568
Lokalizacja: Limanowa
No właśnie i pewnie masz odpowiednie końcówki. Ja mam Goodricha i przestrzegam przed nimi. nie chodzi o to że są złe. Chodzi o to że oferowane są rzekomo do kota a do kota nie pasują.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-12 12:21:23 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-09-19 09:38:40
Posty: 28
Lokalizacja: Głogów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF600R
Chcę zamówić przewody do Kota, w układzie F, u tego gościa http://allegro.pl/show_item.php?item=2035127385 i potrzebuję informacji:

1a. Długość przód 1
1b. Kąty końcówek (pompa, zacisk, równolegle/prostopadle)
1c. Jaka śruba (długa, krótka, podkładka, itp)
2a. Długość przód 2
2b. Kąty końcówek (pompa, zacisk, równolegle/prostopadle)
3a. Długość tył
3b. Kąty końcówek (pompa, zacisk, równolegle/prostopadle)
3c. Jaka śruba (długa, krótka, podkładka, itp)

czyli wszystkie parametry.

To co znalazłem to:
1a. 80 cm, 73 cm (od środka oczek, sam przewód)
1c. Śruba długa, dwa otworki - do pompy
2a. 72,5 cm, 65 cm (od środka oczek, sam przewód)
3a. 43,5 cm, 35,5 cm (od środka oczek, sam przewód)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-03 21:24:05 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 377
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
A poda ktoś jakie są te kąty końcówek w oryginale??? chodzi o układ F czyli dwa odddzielne przewody


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-03 21:55:28 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2010-08-13 11:38:35
Posty: 963
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSXR 750 K5
Podkopnik napisał(a):
poda ktoś jakie są te kąty końcówek w oryginale???

Chodzi Ci o oryginalne (gumowe) przewody? Jak tak to jutro moge sprawdzić, mam komplet w garażu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-03 23:12:13 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 377
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
Dokładnie;) najlepiej jak bys zdjecia jeszcze porobił byłoby super;)
I jeszcze pytanie czy przewody z R6 bedą takie same jak w kocie???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-04 21:28:11 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2010-08-13 11:38:35
Posty: 963
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSXR 750 K5
W przednich przewodach wszystkie końcówki są kątowe, około 20*. Tylnego przewodu nie mogę znaleźć, ale tam jedna na pewno prosta z gwintem, a oczko mam wrażenie że tak samo jak z przodu- pod kątem jakiś 20*. Zdjęć nie robiłem dzisiaj bo oświetlenie średnie w garażu, nie byłoby nic widać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-07-11 10:10:27 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-05-20 00:22:27
Posty: 377
Lokalizacja: Idzikowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Thundercat
OK dzięki:) a masz możliwość zrobienia zdjęcia koncowek przy pompie przedniego hamulca??? Jak cos to podeslij na lucas691@op.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-08-01 15:56:36 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-05-12 11:38:31
Posty: 77
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 3592135
Obecne moto: Yamaha YZF 600 R
Polecam wszystkim rozglądającymi się za przewodami w stalowym oplocie użytkownika z allegro o nicku: desmo999.
Nie wstawiam aukcji, bo aukcje po pewnym czasie wygasają. Chłopak robi przewody na miarę z dowolnymi końcówkami.
Mało tego do większości motocykli juz robił. Do Thundercata ma wymiary, więc nie trzeba nic mierzyć i kombinować.
Zamawiałem 3 lata temu do Horneta - jeden przewód zrobił za długi i nie dało się go nagiąć - odesłał drugi poprawiony w ciągu 3 dni na swój koszt z przeprosinami
i pokryciem kosztów wysyłki. Niedługo zamawiam u niego do Thundercata. 3 lata temu zapłaciłem 230 zł za 3 przewody na przód + 1 na tył, gotowe z końcówkami.
Z tego co słyszę to tutaj niektórzy więcej płacą za dwa na przód niż ja za cztery. Nie wiem jak teraz z cenami. Ale polecam tak czy siak.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-08-04 10:46:39 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-05-12 11:38:31
Posty: 77
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 3592135
Obecne moto: Yamaha YZF 600 R
Cena dwóch przewodów na przód, to 160 zł + ok. 15 przesyłka.
Zamawiam dziś dla siebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-08-09 09:37:06 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-04-28 20:54:27
Posty: 125
Lokalizacja: Turek
Płeć: Mężczyzna
GG: 6514046
Telefon: posiadam;)
Obecne moto: FZS 600 03r
Skąd taka cena? Ja pytałem i otrzymałem wiadomość, że do fzs600 dwa przewody to koszt około 220 zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-08-16 22:10:20 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-10-31 02:08:31
Posty: 129
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 6772675
Obecne moto: Yamaha FZ1n
Dziś pytałem o przewody tego typa na allegro. Również krzykną mi 160zł + koszta przesyłki

setap
Temu gościowi powiedziałeś że chcesz przewody do kocura i Ci przysłał cały zestaw ? Czy musiałem podawać wymiary przewodów oraz jakie koncówki ?

Jak możesz daj jakieś foto poglądowe tych przewodów bo się poważnie zastanawiam no i jak wrażenia z jazdny na owych przewodach.

Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-08-16 22:41:31 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2010-08-13 11:38:35
Posty: 963
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSXR 750 K5
Założyłem u siebie oploty już wieki temu i, podobnie jak m.in. dziennikarze, zastanawiam się nadal co kieruje japońskimi inżynierami którzy przewidują fabryczny montaż gumowych przewodów... Niebo a ziemia. Inna możliwa do uzyskania siła, diametralnie inna dozowalność. W momencie kiedy przewody kosztują dobrze poniżej 200zł (4 lata temu kupowałem firmowe używki za 120 chyba, a nowe to było 300+zł), nie ma się nad czym zastanawiać.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org