Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-04-08 12:07:43 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-08 16:02:01
Posty: 224
Lokalizacja: Tczew
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Po Tcat czas na FJR
no i zamówiona szybka!
postanowiłem nie szaleć cenowo i postawiłem na MGG.
trochę jednak poczekam- do1,5 tyg. :(
wyszło 165 zł z przesyłką.
no to czekam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-08 12:07:43 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-04-21 17:32:34 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-08 16:02:01
Posty: 224
Lokalizacja: Tczew
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Po Tcat czas na FJR
jak w złym dziale to proszę o przeniesienie:

zabrałem się za wymianę szybki.
i kurcze problem :oops:
demontaż starej poszedł szybko.
ale już montaż. nowej do dzisiaj mnie męczy.
mianowicie: jak to jest z tymi gumkami od śrubek mocujących-jest jakiś sposób,żeby je przełożyć przez otwory montażowe w nowej szybie?!morduje się z tym okrutnie i nic :evil:
pomóżcie!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-22 19:34:18 
Z tego co pamiętam to gumki dajesz od spodu i tyle... nie wpychasz w szybę tylko dajesz od spodu... chyba że nie kojarzę już... :mrgreen:


Góra
  
 
PostNapisane: 2010-04-23 07:35:50 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4247
Obecne moto: jamaha pw 50
Tak jest miąchal, masz rację.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-23 07:52:25 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-08 16:02:01
Posty: 224
Lokalizacja: Tczew
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Po Tcat czas na FJR
miąchal napisał(a):
Z tego co pamiętam to gumki dajesz od spodu i tyle... nie wpychasz w szybę tylko dajesz od spodu... chyba że nie kojarzę już... :mrgreen:

hmm
to już sam nie wiem. :?
w starej co zdjąłem były wciśnięte w otwory w szybie.więc automatycznie myślałem,żeby przełożyć do nowej na takie samej zasadzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-15 14:06:04 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 338
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
mielony napisał(a):
Bardzo proszę oto zdjęcia jak Kotek prezentuje się z tak wysoką szybą, niektórzy twierdzą że trochę odejmuje zacięcia sportowego ale co tam ważne że tak mocno nie wieje i jest się za czym schować 8)

http://zapodaj.net/57065b8dc4c7.jpg.html
http://zapodaj.net/3d995d958983.jpg.html



Mielony gdzie kupowałeś szybkę bo potrzebuje takiej samej, bo moją połameałem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-16 13:43:40 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-08-28 15:05:28
Posty: 136
Lokalizacja: Turek
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: simson sr80
Ja już taką miałem odkąd kupiłem, odkręcałem ją nie raz ale firmy też nigdzie nie ma napisanej więc nie pomogę za bardzo... Czy aby Twój kociak też był z Anglii ? :wink:
Bo tam własnie takie szybki modne :P Zapytaj Wojt@sa bo on na jakąś teraz zmieniał może też będzie pasowna :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-16 19:52:58 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-03-06 23:13:29
Posty: 338
Lokalizacja: Berlin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
No mój też z anglii, tylko trzeba uważać bo te angielskie czasem nie mają już powietrza w łańcuchu :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-17 00:38:31 
Ja mam szybkę kameleon. :) mi się to bardzo podoba :)


Góra
  
 
PostNapisane: 2010-05-17 11:00:21 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3169
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
[ img ]

tak wygląda mój z szybką, foto dupne bo telefon LG :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-20 19:58:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-31 17:09:33
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Hayabusaaaaaa
Niestety nikt się nie odezwał z częściami dekielek rozrusznika kupiłem w serwisie kosztował mnie 420 zł!!!!!, pozostało mi posklejanie boczka lewego lub zakup nowego w podróbce widziałem na allegro za 520 złociszy, plus lakier, plus naklejki, droga ta przejażdżka była i to w dodatku nie moja. Niech to będzie przestroga dla innych jak już pożyczać to takiej osobie co jest wypłacalna bo nie dość że serce boli to jeszcze z portfela ucieka. Pozdro do zobaczenia na drodze ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: co to za szyba?
PostNapisane: 2010-08-01 10:32:36 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-05-06 07:27:01
Posty: 31
Lokalizacja: okolice Mszczonowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yzf 600
Witam,podpowiedzcie co to za szyba ,gdzie u nas najlepiej takową kupić
http://moto.allegro.pl/item1170922765_y ... kazja.html


Ostatnio edytowano 2010-08-01 14:02:45 przez delta, łącznie edytowano 1 raz
temat o szybach był więc nie zaśmiecaj kolejnym takim samym wątkiem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-01 13:54:18 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4247
Obecne moto: jamaha pw 50
Każda firma która robi akcesoryjne szyby ma taką w sprzedaży: PUIG, MRA itd.
Chyba że chcesz po taniości, to na ebayu są różne wynalazki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-03 08:14:53 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2010-08-03 07:41:33
Posty: 13
Lokalizacja: Koluszki
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 502667801
Obecne moto: FZS 1000
Witam:)
Może ktoś pomoże.
Właśnie pękła mi szyba w FZS 1000 firmy F.Fabbri Accesorri więc nadażył sie dobry moment na zmiane.
Proszę o radę jaki model i jakiej firmy i czy krótsza czy wyższą zakupic i jeśli ktoś jest z Łodzi to gdzie mozna kupić. :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-23 23:34:49 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-04-28 22:55:45
Posty: 35
Lokalizacja: Jaworzno
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Firestorm
ŻYTO napisał(a):
jak w złym dziale to proszę o przeniesienie:

zabrałem się za wymianę szybki.
i kurcze problem :oops:
demontaż starej poszedł szybko.
ale już montaż. nowej do dzisiaj mnie męczy.
mianowicie: jak to jest z tymi gumkami od śrubek mocujących-jest jakiś sposób,żeby je przełożyć przez otwory montażowe w nowej szybie?!morduje się z tym okrutnie i nic :evil:
pomóżcie!!!


te gumki właśnie mają wejść w dziurki w szybie.to proste robiłem to juz kilka razy.metoda na "śline" ślinisz obficie gumke :D ma ona wejść od spodu szyby tym płaskim koncem,zgniatasz gumke wtykasz w dziurke i kręcąc i mocno wciskając,jesli jakis kawałek gumki przejdzie na drugą strone to podważasz paznokciem i dalej krecisz i wciskasz.troche sie trzeba pomęczyc ale powinna wejść ewentualnie jesli chociaż troche wejdzie mozna sobie również pomóc jakims małym srubokretem lub czyms takim wciskają kołnież gumki w dziure.i po sprawie :) wydaje sie skomplikowane ale to proste,


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org