Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-03-05 00:06:17 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3158
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Cytuj:
a czemu Wojt@s takich byś nie założył?


bo ja jestem pierdolnięty i lubię mieć wrażenie że zaraz mi tarczę połamią i pewność hamowania i skuteczność nie na 100% tylko 200% :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re: Klocki hamulcowe
PostNapisane: 2010-03-05 00:06:17 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-03-05 09:14:17 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSX-R 750 K5
Wojt@s napisał(a):
Cytuj:
a czemu Wojt@s takich byś nie założył?


bo ja jestem pierdolnięty i lubię mieć wrażenie że zaraz mi tarczę połamią i pewność hamowania i skuteczność nie na 100% tylko 200% :mrgreen:

Jest w tym coś racjonalnego nawet :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-23 12:01:50 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSX-R 750 K5
W związku z występującymi u mnie problemami z pompą hamulcową, czy do Kota będzie pasowała pompa od R6 z pierwszych modeli ? A jeśli nie od R6 to może od czegoś innego z tych lat, no i czy zakładanie innej pompy niż oryginalna to dobry pomysł pod kątem bezpieczeństwa itp :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-23 12:03:55 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3158
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Domel a odpowietrzenie pompy nie pomogło?? Jest tutaj paru forumowiczów co rozsprzedaje kota na części :mrgreen: więc u nich szukaj


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-23 12:43:55 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSX-R 750 K5
No właśnie pomogło, ale połowicznie. Już w tamtym roku parę razy odpowietrzałem, ale potem znów miękła klamka. A po kilku tygodniach stania od ostatniej jazdy na pompie przy wejściu wężyka od zbiorniczka wyrównawczego był płyn hamulcowy i jak się mocno klamkę wciska to potrafi w rejonie tego miejsca mały bombelek się pojawić. Dlatego sądzę, że to jednak pompa. Miałem okazję się przejechać na Kocie Zatyka w niedzielę i mimo, że przewody gumowe i na kółeczku na 4 to klamka sporo twardsza :?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-23 13:21:00 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-07-08 12:27:11
Posty: 222
Lokalizacja: Jaktorów/Mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 606-346-789
Obecne moto: YZF 600R
Domel do tego wczoraj zmienilem klocuszki bo tamte juz byly zjechane do samej blachy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-11 23:13:15 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSX-R 750 K5
Zmieniłem pompę hamulcową, kupioną od skoczka z forum. Ogólnie klamka zrobiła się twardsza, choć oczekiwałem trochę większego efektu, mam za to wrażenie, że hamulce są stabilne i nic nie mięknie. Z odpowietrzaniem bawiłem się dobre 2 godziny, ale w końcu poszło. Nie jestem pewien, czy po zmianie płynu hamulcowego od razu da się odpowietrzyć całość na cacy, czy można spróbować po jakimś tygodniu i jeszcze coś powietrza się zbierze? Co o tym myślicie?
W sumie nie miałem okazji sprawdzić hamulców przy wheelie itp, bo opona kiepska i temperatury niskie, ale po 1000km przejechanych wszystko ok, tylko nadal nie są to hamulce jedno-dwupalcowe :?
A i klocki zaczęły popiskiwać, ale jeszcze ich dużo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-12 12:28:01 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4240
Obecne moto: jamaha pw 50
Domel3k napisał(a):
Nie jestem pewien, czy po zmianie płynu hamulcowego od razu da się odpowietrzyć całość na cacy, czy można spróbować po jakimś tygodniu i jeszcze coś powietrza się zbierze? Co o tym myślicie?


Powinno się od razu odpowietrzyć na cacy. Ale spróbuj jeszcze po jakimś czasie.
Domelek a przewody jakie masz? bo nie pamiętam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-12 12:48:01 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-02-12 15:01:04
Posty: 391
Lokalizacja: Piaseczno / Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: DEFI
Obecne moto: FZ6S2
Domel3k napisał(a):
Zmieniłem pompę hamulcową, kupioną od skoczka z forum.


Czy ja mam zaćmę, może chodzi o inne forum lub zbieżność nick-ów? :wink:

Ja do tego mam Fazera więc to nie zaćma. uuffffffff :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 09:25:32 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2007-12-29 01:27:59
Posty: 540
Lokalizacja: Skierniewice/w-wa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: GSX-R 750 K5
skocz_ek napisał(a):
Domel3k napisał(a):
Zmieniłem pompę hamulcową, kupioną od skoczka z forum.


Czy ja mam zaćmę, może chodzi o inne forum lub zbieżność nick-ów? :wink:

Ja do tego mam Fazera więc to nie zaćma. uuffffffff :wink:

To ja mam zaćmę, chodziło oczywiście o konia z forum, a przewody mam Hela.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 09:41:58 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4240
Obecne moto: jamaha pw 50
No to może końcówka na przewodzie gdzieś chujowo siedzi, ale to chyba mało prawdopodobne. :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 11:38:32 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2009-02-12 15:01:04
Posty: 391
Lokalizacja: Piaseczno / Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: DEFI
Obecne moto: FZ6S2
Delta81 napisał(a):
No to może końcówka na przewodzie gdzieś chujowo siedzi,


Jeśli zamontowałeś inną pompę a przewody masz bez zmiany to może coś jest z miedzianymi podkładkami pod przewodami.
Mogły się wcześniej dopasować do wcześniejszego łączenia a teraz są lekko nierówne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-06-14 14:29:56 
Wymiana klocków przód z: Fren Gold na EBC HH - i po pierwszej próbie stwierdzam iż będę leniwy - jeden palec na klamce wystarczy na stoopie i na zablokowanie przodu :mrgreen:
Podziękowania składam na ręce a właściwie to leję w gardło :lol: , kolegi z Reset Squad :mrgreen:


Góra
  
 
PostNapisane: 2010-06-14 18:10:57 
Legenda forum

Dołączył(a): 2008-04-10 22:54:31
Posty: 3990
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
Az taka roznica batman? kur... to ja nastepne tez te cuda zakladam ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-06-14 18:57:17 
Legenda forum

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4240
Obecne moto: jamaha pw 50
No niezłe są, ja też właśnie założyłem, przed nimi miałem oryginalne Brembo.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org